סדרת ספרי המסתורין בהוצאת מזרחי הנתונים המלאים
תודה לאספן מנחם על עזרתו בחיפוש הנתונים.
במשך 22 שנה בין 1960 ל-1982 הוציאה הוצאת ספרי הכיס מ.מזרחי את ספרי "סדרת המיסתורין " שלה. ספריהם של מיטב סופרי הבלשים והמתח והריגול אגתה כריסטי אירל סטנלי גרדנר ג'ון דיקסון קאר ,ג'ימס האדלי צי"ס פיטר טשייני , רוברט בלוך דונלד המילטון ועוד הרבה אחרים אמריקנים אנגלים וגם פה ושם כמה סופרי בילוש ריגול ומתח צרפתים שתמיד היו נדירים בשפה העברית.
.
מאיר מזרחי המו"ל.צייר מ.אריה
במשך התקופה שבה פורסמו ספרי סדרה זאת היא הייתה סדרת ספרי הבלשים הטובה ביותר בישראל , וגם פירסמה ספרי ריגול ומתח ואף כמה ספרי מלחמה לא רעים בכלל.
ובמשך זמן קיומה היא הספיקה לפרסם בעברית את הרוב המוחלט של ספריהם של לפחות שני סופרי בלשים ידועים מאוד ,ורבים מספריהם של אחרים.
כיום הסדרה אינה קיימת יותר וגם הוצאת מ.מזרחי הפסיקה להתקיים. אבל ספרי הסדרה נשארו מבוקשים מאוד.הם מהווים את האוסף השלם ביותר בעברית של חלק לא קטן מהקלאסיקות של ספרי הבלשים הריגול והמתח בשפות אחרות.
כך תיארה ההוצאה הגאה את הסדרה ואת הז'אנר שבו היא עוסקת בתקופת שיאה בשנת 1963 כאשר כבר יצאו לאור למעלה מ-70 ספרים בסדרה מה שמראה על הצלחה חסרת תקדים.
הספר הראשון מספר 1 בסדרה היה "הרצח המסתורי בסטייל" .ספרה הראשון של אגתה כריסטי שיצא לאור ב1960.בתרגום א.בן –דן (שם בדוי של המתרגם הפורה אליעזר כרמי . ספר זה יצא לאור שוב בידי הוצאת מ.מזרחי במהדורה חדשה עם עטיפה שונה ב-1986 כמו שאר ספריה של אגתה כריסטי כולל כמה ספרים שלא פורסמו בסדרת מיסתורין "המקורית .
והנה תיאור הספר בידי ההוצאה שבו היא רומזת ( ויותר נכון רומז המתרגם אליעזר כרמי שקל מאוד לזהות את סגנונו הבומבסטי בפרסומת ) מדוע דווקא אגתה כריסטי נבחרה לפתוח את הסדרה:
הספר האחרון בסדרה המקורית יצא לאור 22 שנים לאחר מכן. ספר זה מספר 442 בסדרה היה תעלומת המפלצת ירוקת העין של פטריק קוונטין מ-1982 בתרגום ד.הלחמי.
רוב או כל העטיפות הייחודיות של ספרי הסדרה צוירו או אוירו מחדש בידי האמן הקבוע אריה מוסקוביץ' הלא הוא מ.אריה. שתרם להם מראה ייחודי .
סך הכל יצאו בסדרה זאת 438 ספרים שונים. אם כי פורסמו לכאורה 442 .
אך שני ספרים שפורסם ברישומי ההוצאה בסוף הספרים המאוחרים ביותר בסדרה שיצאו: מספרי 118 ( "במעגל התביעה ") ,ו-172 ( "הרצח בפונדק" ) שניהם של אירל סטנלי גרדנר ,ככל הנראה לא יצאו לאור. אולי תורגמו וההוצאה "שכחה " להוציא אותם לאור ,אולי כתבי היד שלהם אבדו באיזו מגירה מאובקת ,ואולי אף לא תורגמו.
ספר נוסף שכן יצא לאור היה "המלאך בניו יורק " של לסלי צ'רטריס. אבל הוא פורסם משום מה פעמיים עם שתי עטיפות שונות בשני מספרים שונים מספר 20 ומספר 331.
הסיבה לפרסום הנוסף יוצא הדופן הייתה ההקרנה של סדרת הטלוויזיה "המלאך" בכיכובו של רוג'ר מור " שההוצאה "רכבה" עליה עם פרסום הספר הישן עם עטיפה חדשה עם פניו של כוכב סידרת הטלוויזיה רוג'ר מור.ומספר חדש. אבל התרגום של א.ש. בר ( כנראה שם בדוי של אליעזר כרמי ) מ-1961 נשאר כשהיה.
עוד ספר "תעלומת האקדח הכפול "מאת "אלרי קווין" ( שם בדוי של צמד סופרים פרדריק דנהי ומנפרד ב.לי ) שפורסם ב1962 בתרגום מירון אוריאל כמספר 53 בסדרה יצא לאור שוב בתרגום מקוצר בשם "תעלומת רצח התאומים" ב-1970 כמספר 251 עם עטיפה שונה ותרגום שונה ומקוצר בנוסח אחר.
ההוצאה לא שמה לב כנראה שהספר כבר פורסם על ידיה . שם המתרגם אינו מופיע משום מה .אולי המתרגם הנ"ל לא רצה שידעו שהוא בסך הכל קיצר ספר קיים בסדרה.
בתוספת בסוף שנות השמונים יצאו לאור כמה ספרים של אגתה כריסטי שלא היו בספריית המיסתורין המקורית ,שיצאו מאוחר יותר כספרי כיס וגם בכריכה קשה בהוצאת מזרחי ביחד עם מהדורות חדשות של ספרי כריסטי שכן פורסמו בסדרת המיסתורין.
הסדרה כללה בתוכה גם סדרת משנה של ספורי מלחמה שלפחות כמה מהם המיספור שלהם נכלל בתוך זה של סדרת ספרי המסתורין למרות שהלוגו שלהם היה שונה.
למשל כאן:
ספרי מלחמה אחרים שיצאו בסדרה זאת הופיעו לעומת זאת תחת הלוגו הרגיל.
וכך היה גם עם סדרה נוספת בשם "מועדון ספרי הריגול " שנפרדה ולאחר מכן התאחדה עם סדרת האם " ספרי מיסתורין".
הסופרים הבולטים של "ספרי מסתורין"
היו כמה סופרים בולטים במיוחד בסדרה זאת שרבים מספריהם הופיעו בה .ויש להניח שההוצאה מצאה שהם פופולאריים במיוחד אצל הקורא העברי ומשום כך פירסמה מספר רב במיוחד מספריהם לאורך שנים רבות.
סופרים אחרים לעומת זאת הופיעו רק מעט מספריהם כנראה משום שההוצאה מצאה שספריהם אינם פופולאריים מספיק.
הסופר מספר אחד של הסדרה ובבירור סופר הבלשים האהוב ביותר בכל הזמנים על הקורא העברי היה ….
ארל סטנלי גרדנר יוצרם של הפרקליט פרי מייסון והתובע המחוזי דוג שלבי וצמד הבלשים דונלד לאם וברטה קול .( תחת השם א.א. פייר )
בסדרת ספרי מסתורין פורסמו 66 ספרים שלו (ועוד 2 שנטען שיצאו לאור ולא יצאו ראו למעלה) תחת שמו.
ועוד 23 ספרים שלו בסדרת דונלד לאם וברטה קול תחת השם "א.א. פייר ובדרך כלל עם הציון המדויק שהמדובר בא..ס.גארדנר האהוב . ( באנגלית פורסמו 30 ספרים סך הכל בסדרה זאת )
סך הכל פורסמו 99 מכלל ספריו של ארל סטנלי גרדנר בסדרת המיסתורין.
באנגלית כדאי לציין היו 82 ספרים בסדרת פרי מייסון
ועוד תשעה ספרים בסדרת דוג שלבי התובע המחוזי .
אז יש להניח שרובם המוחלט אם לא כולם תורגמו לעברית בהוצאת מזרחי וגם בהוצאות אחרות ( "ספיח " ו"רמדור ") שפירסמו את גרדנר בעברית.
עם זאת יש להניח שההצלחה הגדולה שלו בקרב קוראי העברית באה במפתיע על ההוצאה. ספרו הראשון שפורסם תחת השם הבדוי "א.א. פייר" היה רק מספר 7 בסדרה לאחר שתורגמו כבר כריסטי ואדגר וואלאס ואלרי קווין ופיטר טשייני וארתור קונאן דוייל, סופרים שיש להניח שנחשבו לבולטים יותר.
כך תיארה ההוצאה את גרדנר בספר הראשון שלו שפרסמה :
הספר הראשון בסדרה הידועה שלו על הפרקליט פרי מייסון היה רק מספר 21 בסדרה (!)
והנה תיאור הגיבור פרי מייסון והסדרה בפעם הראשונה :
ספר "פרי מייסון " הראשון של "ספרי מיסתורין ".
ככל הנראה לקח זמן עד שהתקבלו נתוני המכירות שמהם התברר שגרדנר הוא הסופר החביב מכולם בין סופרי המסתורין על הקורא העברי. ורק אז החלה הוצאת מזרחי להוציא ספר חדש שלו אחת לכמה חודשים, ולפעמים אחת לכמה שבועות.
הסופר מספר 2 וליתר דיוק הסופרת מספר 2 הייתה כמובן אגאתה כריסטי .
ואולי מספר 1 בכלל שכן הרוב המוחלט של ספריה תורגם בניגוד לגרדנר. שהרי היא הייתה פוריה הרבה פחות מארל סטנלי גרדנר. אז ייתכן שמבחינת ההוצאה כריסטי נחשבה תמיד ל"מספר 1".
74 מספריה פורסמו בסדרת המיסתורין .
ספר נוסף "המרגלת היפה " פורסם כמספר 5 במסגרת "מועדון ספרות הריגול " ו "רצח באוריינט אקספרס" ( במקור ב-1974 יצא במזרחי בסדרה בשם סטודיו :סדרת הרומן המוסרט ולא בסדרת ספרי מיסתורין !)
עוד שלושה נוספים פורסמו בידי הוצאת מזרחי בזמן מאוחר יותר במהדורה חדשה של הספרים שפורסמה בסוף שנות השמונים כמה שנים לאחר סגירת "סדרת "ספרי מסתורין " הקלאסית .
אלו הם:
מסך המוות :החקירה האחרונה של הרקול פוארו 1987
רצח באישון לילה :החקירה האחרונה של גברת מארפל 1987
15 סיפורי מופת כרך שכלל סיפורי בילוש וגם סיפורים "רגילים " של כריסטי .
סך הכל פורסמו 79 ספרים של אגתה כריסטי בהוצאת מזרחי בגלגולים שונים של סדרת המסתורין. למעשה כמעט וכל יצירתה הבלשית.
הסופר השלישי הפופולארי היה השם הבדוי של קבוצת סופרים ( צמד סופרים בהתחלה פרדריק דנהי ומנפרד ב.לי ולאחר מכן קבוצה שלמה ) "אלרי קווין "
37 ספרים "שלו" פורסמו בסדרה.
רק חלק מהם עסקו בבלש הידוע שלו "אלרי קווין " שהוא כביכול מחבר הספרים השאר היו ספרי בלשים וריגול שעסקו בדמויות אחרות ידועות הרבה פחות כתב אותם צוות שלם של סופרים אנונימיים שאחד מהם נודע דווקא כסופר מדע בדיוני בשם "ג'ק ואנס".
ספר של "אלרי קווין" שבמקרה הספציפי הזה נכתב בידי סופר מדע בדיוני ידוע ג'ק ואנס
..כך תיארה "אותו " ההוצאה באחד הספרים הראשונים שלו שפירסמה :
הסופר הרביעי הפופולארי היה הבריטי ג'ון קריזי ופורסמו גם ספרים שלו בכמה שמות עט שלפעמים צוינו ככאלה בידי ההוצאה כשמות עט של ג'ון קריזי האהוב ולפעמים לא.
תחת השם ג'ון קריזי פורסמו 27 ספרים.
ותחת שמות העט שלו :ג.ג מאריק שבה חבר את הסדרה הידועה על המפקח גדעון 3 ספרים
תחת השם ג'רמי יורק 2 ספרים
תחת השם מייקל האלידי 3 ספרים
סך הכל פורסמו בסדרה 35 ספרי של ג'ון קריזי שכללו ספרים:
בסדרת הריגול מחלקה Z
הברון עלילות פושע נוצץ החוקר פשעים( שישה ספרים )
המפקח ווסט ( שישה ספרים )
המפקח גידעון תחת השם הבדוי ג.ג.מאריק ( שלושה ספרים )
ואחרים
הסופר החמישי הפופולארי היה :
ג'והן דיקסון קאר
26 ספרים סך הכל.
אלה היו ספרי בלש מצויינים שבהם חוקרים כמו ד"ר גדעון פל פותרים תעלומות שנראות לכאורה על טבעיות.
כך תיארה אותו ההוצאה :
24 ספרים תחת שמו האמיתי.
ןעוד 2 ספרים בשם הבדוי קרטר דיקסון.
הסופר השישי הפופולארי
ג'ימס האדלי צ'ייס סופר פשע ריגול ובלשים
23 ספרים
צ'ייס היה יוצא דופן משום שברוב ספריו לא כיכבו דמויות קבועות כמקובל אצל הסופרים האחרים אלא הם היו מותחני פשע אפלים וקודרים שעמדו לחלוטין בפני עצמם וברובם היה סוף אלים ומזעזע למדי עבור הגיבורים.
להוציא כמה ספרים שבהם כיכב סוכן חשאי.
הסופר השביעי הפופולארי פרנק גרובר עם 15 ספרים. בשתי סדרות בלשים .האחת על ג'וני פלטשר וסאם קרייג סוחרי ספרים נכלוליים ,ועל הבלש הפרטי המומחה בתולדות המערב הפרוע סימון לש ועוד כמה ספרים העומדים לגמרי ברשות עצמם.
הוצאת מ.מזרחי פרסמה גם ספרי מערבונים שלו בסדרה מקבילה.
הסופר השמיני הפופולארי היה רקס סטאוט עם 15 ספרי בלש רובם אבל לא כולם על הבלש השמן נרו וולף
ןכך תיארה אותו ההוצאה:
הסופר התשיעי הפופולארי היה פיטר טשייני עם 13 ספרים בסדרה על איש האף בי איי לאמי קושן ועל הבלש סלים קלאאגן. מזרחי פרסמה שלושה ספרים נוספים שלו בסדרת "לאמי קושן " גם בסדרת "מועדון ספרי הריגול" שלה.ועימם הוא בעצם עובר את מספר הספרים של רקס סטאוט ופרנק גרובר.
הסופר העשירי הפופולארי היה "ניק קרטר " שם בדוי לקבוצת סופרים עם 12 ספרי ריגול בסדרה זאת על עלילות סוכן חשאי אמריקני "אלוף ההרג ניק קרטר" ..
קראו על אלוף ההרג ניק קרטר כאן.
הסופר ה11 היה אדגר וואלאס הבריטי הוותיק מהעשורים הראשונים של המאה ה-20 עם 11 ספרים.
הסופר ה-12 הפופולארי היה "אד מאק באיין",שם בדוי של איבן הנטר עם עשרה ספרים מהסדרה מעולה על יחידת המשטרה של רובע ה-87 בעיר אמריקנית גדולה.
הסופר ה-13 היה צמד סופרים בלגיים עם השם הבדוי " פואל קאני" מחברי עשרה ספרים בסדרה סדרת הריגול על הסוכן הצרפתי קופלאן.סדרת הריגול הצרפתית המצליחה ביותר בעברית.
היו שישה ספרים מאת סופר הבלשים "פטריק קוונטין" ( בעצם שם בדוי לצמד סופרים ) שגם חתם את הסדרה.
היו שישה ספרים בסדרת האיש מאנק"ל עלילות צמד סוכנים חשאיים הנלחמים באירגון המאיים להשתלט על העולם מאת ארבעה סופרים שונים:ג.הנטר הולי ,דויד מק דניאל ג'ון פיליפנט ו"תומאס סטרטון" ( אבל לא מאת "מייקל אבלון " ששמו מופיע על כל ספרי סדרה זאת בהוצאת "ספיח").
חמישה ספרים בסידרת הבלש וימסי מאת הסופר הבריטית הידועה מאוד דורותי סיירס.
כאן יש לציין שאם פורסם מספר קטן כל כך של ספרים מאת דורותי סיירס,שהייתה אחת הסופרות הראשונות שפורסמו בסדרה , זה סימן ברור שלמרות השבחים המפליגים עליה ,היא נכשלה אצל הקורא העברי. כנראה שהלורד וימסי, בריטי סנוב לא מצא חן כלל בעיני הקוראים הישראליים,בניגוד לבלגי המצחיק של אגתה כריסטי שעימו התחרה ללא הצלחה.
ארבעה ספרים מאת מרי רוברט ריינהרט סופרת בלשים אמריקנית ידועה בתקופה שלפני שצצה אגתה כריסטי.
שלושה ספרים מאת איאן פלמינג בסדרת ג'מס בונד.
קיראו על ספרי ג'מס בונד כאן :
כאן דווקא המספר המצומצם של ספריו של פלמינג בסדרה זאת,בניגוד מוחלט לזה של דורותי סיירס למשל אינו אומר דבר על הפופולאריות שלו אצל הקורא העברי.
הוא היה כל כך פופולארי כמובן ששאר ספריו פורסמו בידי הוצאת מזרחי במסגרת אחרת של "מועדון ספרי הריגול " שלא היה חלק מהמיספור של "ספרי מסתורין ".
במקרה הבודד הזה המיעוט של ספריו בסדרה זאת אינו אינדיקציה לכלום.
( לגבי ספרים מסויימים של ריגול ומלחמה קשה למצוא עקביות לגבי המספור של הסדרות השונות ולמה דווקא ספר זה הופיע בסדרה אחת ולא אחרת אצל הוצאת מזרחי ).
שלושה ספרים בסדרת מאט הלם המצוינת מאת דונלד המילטון,שחבל מאוד שהוצאת מזרחי לא פירסמה הרבה יותר מהם במקום ספרי ניק קרטר הבינוניים.אבל יש להניח שהיא זכתה משום מה להצלחה פחותה מהם.
שלושה ספרים מאת הסופר הצרפתי אנדרי ליי
שני ספרים מאת רוברט בלוך סופר מתח ואימה מפורסם מאוד בארה"ב שכנראה היה מפחיד מידי עבור הקורא העברי.
שני ספרים בלבד מאת ז'ורז' סימנון שהיום נחשב לאחד מסופרי הבלשים הגדולים ביותר לצד אגתה כריסטי. אבל משום מה הוצאת מזרחי לא ראתה לנכון לפרסם את סדרת ספרי "המפקח מגרה " שלו. שני הספרים שלו שפורסמו בסדרה היו "ספרי פשע \" העומדים בפני עצמם.
שני ספרים מאת מיקי ספילאני בסדרת מייק האמר
קיראו רשימה על מיקי ספילאני כאן.
שני ספרי ריגול מאת ברנרד ניומן סופר ריגול בריטי וותיק מאוד בסדרת אבא פונטיבי.ספרי ריגול ומלחמה.
שימו לב ללוגו השונה של "ספרי מלחמה". ובכל זאת המיספור של הספרים הוא חלק מזה של סדרת "ספרי מסתורין".
קיראו רשימה על ברנרד ניומן כאן :
סוכן חשאי אמיתי או מפוברק? או שניהם ?
שני ספרי בילוש ומתח מאת אוגוסט לה ברטון בסדרת ריפיפי הצרפתית על בלש אמריקני בניו יורק ובמזרח התיכון.
שני ספרים מאת סופר הריגול הצרפתי אדם סנט מור
שני ספרים מאת הסופר הצרפתי ז.פ.גאראן
שני ספרים מאת הסופר הצרפתי פייר נאמור
ספר אחד מאת סופר הריגול הצרפתי א.ל. דומיניק בסדרת "הגורילה "
ועוד כמה ספרים של מחבר אחד .
ספר אחד ויחיד של ארתור קונאן דויל על שרלוק הולמס "אלוף הפשע".
דאשיאל האמט מגדולי סופרי הבלשים האמריקניים יוצרו של סאם ספייד הבלש הפרטי המהולל ושל "האיש הרזה" רק ספר אחד.
קיראו על דאשיאל האמט כסופר קומיקס כאן :
ג'ון מקדונאלד.סופר בלשים אמריקני ידוע מאוד.ספר אחד .משום מה הוצאת מזרחי החליטה לא לפרסם את סדרת ספרי "טרביס מק גדי " הידועה שלו .ואלו יצאו לאור בהוצאות אחרות.
ז'אן ברוס ספר אחד בסדרת הריגול הצרפתית הנודעת שלו סוכן או אס אס 117 ( ארבעה נוספים יצאו לאור בידי רמדור ).
ואן ויק אייסן ספר אחד (ועוד אחד פורסם בסדרת הריגול של ההוצאה )
קיראו על ואן ויק אייסן רשימה כאן :"איש העולם הגדול "
פטר אודונל ( ספר אחד על הסוכנת החשאית מודסטי בלייז).
קיראו רשימה על מודסטי בלייז ועל אודונל כאן:
ג'ק פיני שהתפרסם כמחבר סיפורי פנטזסיה ומדע בדיוני דווקא.
אנטוני גילברט ( שם בדוי של (f Lucy Beatrice Malleso
ב.איימס ויליאמס
ויליאם קמפבל גולט
מרי סטוארט
שרלוט ארמסטרונג
מינון אבנהרד
ג'רג' גריסוולד
ג.באטלר
קליב אדמס
פרדריק דארר .סופר צרפתי.
ג'וזף לאנדוןמחבר "טייסת 902"ספר מלחמה .עם לוגו של סדרת מלחמה.
פטריק ריד מחבר "חומות קולדיץ" ספר מלחמה. אבל עם הלוגו הרגיל דווקא.
צ'רלס קוארד מחבר "הסיסמה היא גבורה" ספר מלחמה.
קנת פולמן מחבר "הצוללת 227". ספר מלחמה.עם לוגו של ספרי סדרת מלחמה.
וספר אחד שפורסם בשתי מהדורות שונים בשתי עטיפות שונות בשני מספרים שונים של לסלי צ'רטריס מסדרת "סיימון טמפלר" המלאך.
"המלאך בניו יורק".
כאמור היו סדרות בהוצאת מזרחי שהוקדשו רק לספרי מלחמה ורק לספרי ריגול.אני כללתי כאן את הספרים שהמספור שלהם היה חלק מזה של "ספרי מסתורין" למרות שבבירור הם השתייכו לסדרות האחרות מבחינת הז'אנר שלהם. . בבירור ההוצאה לא הייתה עקבית בעניין.
סך הכל כללה סדרת ספרי המיסתורין 438 ספרים שונים בעיקר של סופרים אמריקנים ואנגליים אבל גם של כמה צרפתיים ובלגיים.
ולא יותר.סדרת ספרי המיסתורין החשובה ביותר בשפה העברית קיימת היום רק בעותקים בודדים ונדירים בכמה חנויות ספרים משומשים.
נספח :קטלוג ספרי סדרת המסתורין ( הוכן בידי מנחם ):
23 תגובות על “סדרת "ספרי מסתורין"של הוצאת מ.מזרחי :הנתונים המלאים”
איזו עבודת מחקר מדהימה!!! תודה
למה היום לא מוציאים ספרים כאלה מחדש?
הוצאת עם עובד מוציאה מחדש את אגתה כריסטי אבל בקצב של צב פעיל… ובמחיר כלל לא זול
לפי מה שכתוב פה יש בסה"כ 79 ספרים של אגתה כריסטי, אבל יש לי באחד הספרים את רשימת ספריה ושם יש רשימה של 80 ספרים?
טוב אז אין ברירה . תצטרך לעבור על כל הרשימה למעלה ולברר איזה ספר של אגתה כריסטי שמופיע אצלך חסר ברשימה למעלה.
אכן עברתי… והספר הוא ה-73 בסדרה: "פגישה עם המוות" ואולי זה הספר "The murder on the links"?
בכל מקרה, ברשימה שהוכנה בידי מנחם יש 79 ספרים ולא 78 ספרים + הספר שציינתי, בסה"כ 80 ספרים.
תיקון קטן..
אכן יש ברשימה של מנחם 78, אבל שכחתם לציין ברשימה שלו גם את "15 סיפורי מופת" שצויינו למעלה ולכן יש 80 ספרים
תודה על המאמר המאלף!!!
אגב, ברשימת הספרים על פי סדר רץ, חסר לכם את דף 8
אם תעברי שוב תראי שלא חסר.
אכן נראה שיש בלבול מסויים לגבי מספר הספרים של אגתה כריסטי שפורסמו והדבר דורש בדיקה נוספת .
"פגישה עם המוות " שיצא תחת שם זה ב" 1987" זהה עם "הרצח בסלע אדום " מספר 97 בסדרה שיצא לאר כבר ב-1964.
כדאי לציין שהסדרה "מועדון ספרות הריגול " של הוצאת מ.מזרחי כללה שמונה ספרים שחלקם אילולא היו סדרה נפרדת היו מוכנסים ל"ספרי מסתורין : וחלקם נמצאים כבר במיספור של ספרי מסתורין : ואלו הם :
קוקטייל הרצח /פיטר טשייני ; עברית – מירון אוריאל.1964
זהירות – נשים /פיטר טשיני ; עברית – חיים פינקלשטיין. 1964
בשליחות מסוכנת /פיטר טשייני ; עברית – י’ פינקלשטין. 1965
המרגלת היפה /אגאטה כריסטי ; עברית – אריה חשביה.1964
יהלומי הפשע /יאן פלמינג ; עברית – יואב פרידמן. 1964
ד"ר נו /יאן פלמינג ; עברית – חיים פינקלשטיין. 1964
הגורילה בשרות החשאי /א’ דומיניק ; מצרפתית – אנטול ישראל [=תבור פלדי] 1964
בשליחות חשאית לבנקוק /ואן ויק מייסון ; עברית – ע’ קדר.1965
חסר לי ספרים על הסוכן החשאי צרלס הוד שנכתבו ע"י גיימס מאיו – הספר הראשון היה "פנים רבות לשטן" אני לא בטוח אם ההוצאה היתה מ מזרחי.
כל הכבוד על העבודה המקיפה שמעלה נוסטחלגיה
בקרוב רשימה כאן על צ'רלס הוד.
ההוצאה של צ'רלס הוד לא הייתה מ.מזרחי .את הפרטים המלאים על הוד בעברית תמצא כאן :
צ'רלס הוד סוכן חשאי
https://www.no-666.com/2021/05/14/%d7%a6%d7%a8%d7%9c%d7%a1-%d7%94%d7%95%d7%93-%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%9f-%d7%97%d7%a9%d7%90%d7%99/
[…] סדרת ספרי מיסתורין של הוצאת מזרחי […]
[…] מסדרת סיפורי מלחמה שלה שפורסמה במסגרת ועם המיספור של סדרת "ספרי מיסתורין". זאת למרות שזה כלל לא היה סיפור מלחמה אלא סיפור בלשי […]
האם אתה יכול למצוא את הרשימה של הספרים שנכנסו תחת הכותרת "מועדון הספר הטוב"?
אין רשימה כזאת.מישהו צריך פשוט לשבת ולהכין אותה.
[…] פרנסי קופלאן מאת "פאול קאני" שיצאה לאור בסדרת ספריית המסתורין של הוצאת מ.מזרחי ובעברית פורסמו ממנה עשרה ספרים […]
[…] פרנסי קופלאן מאת "פאול קאני" שיצאה לאור בסדרת ספריית המסתורין של הוצאת מ.מזרחי ובעברית פורסמו ממנה עשרה […]
שלום, יש לי 49 ספרי בלשים, רב רובם של מ. מזרחי ומיעוטם של הוצאות אחרות מהתקופה. אני מעוניינת למכור אותם לאספנים. אשמח אם תצרו קשר.
היי ענת. אני לא אספנית אבל אשמח לפרטים. כתבי בתגובה אם רלבנטי, ואיך ליצור איתך קשר.
anaterrel@gmail.com בהחלט רלוונטי. אם תכתבי לי אשלח לך רשימה מפורטת.
[…] סדרת ספרי מיסתורין של הוצאת מזרחי […]