אוסף שנות ה-70' של להיטון למכירה
אוסף חובה לכל חובבי מורשת המוזיקה, הקולנוע, הטלוויזיה והבידור הקל של ישראל
בין השנים 1986-1969 היה השבועון להיטון מקור המידע העיקרי, ולרוב היחיד, לרבבות ישראלים שהיו צמאים לכל פיסת מידע על הזמרים, הלהקות, הסרטים והסדרות האהובים עליהם.
עולם התכנים של להיטון כלל חדשות פופ מהארץ ומחו"ל, ראיונות בלעדיים עם כוכבי הסרטים וסדרות הטלוויזיה הבינלאומיות שהוקרנו ושודרו בשנות ה-70' בישראל (הרבה לפני עידן הטלוויזיה המסחרית והאינטרנט), כיסוי בלעדי של אירועי מוזיקה ובידור (פסטיבלי זמר, ארו-ויזיון), דירוג של מצעדי פיזמונים מהארץ ומהעולם, מדורי רכילות, ביקורת תקליטים, מילים ללהיטים וכמובן, פוסטרים של כוכבי הפופ והבידור הלוהטים – בכלל זה פוסטרים בגודל טבעי. אלה קישטו את קירות חדרי הילדים ברבבות בתים ברחבי הארץ.
כשבועון דינאמי וחדשני, להיטון לא הסתפק בדיווחים אלא אף יזם אירועים ומופעים, בהם "קולן הזהב" ו"תקליט הזהב", שהוענקו לזמרים שכבשו את פסגות המצעדים. בתחילת שנות ה-70 הביא להיטון לישראל, להופעות מיוחדות, את כוכבי סדרות הטלוויזיה "המלאך", רוג'ר מור) שהתכבד לחנוך את סדרת "הפוסטרים הגדולים ביותר בעולם" של להיטון), "איירונסייד" ו"האחים" וכן את אליל-הזמר מייק בראנט (שנחשף לראשונה למעריצים בישראל מעל דפי השבועון). כמו כן פורסמו במגזין סיפורי קומיקס צבעוניים על עלילות "המלאך" סימון טמפלר
באמצע שנות ה-70' אירגן להיטון את תחרות נערת היופי, שהזוכה בה נשלחה לייצג את ישראל בתחרות Miss Teenage International. בשלוש שנות קיומה של התחרות הביא להיטון לארץ כוכבי טלוויזיה בינלאומיים שהכתירו את הזוכה: דיוויד סול (מ"סטארסקי והאטש"), פיטר שטראוס (כוכב הסדרה "עשיר ועני") וארנולד שוורצנגר ("מר עולם", כוכב הסרט Pumping Iron).
כשבועון הבידור והמוזיקה היחיד, נתן להיטון חשיפה ראשונה לזמרים ואמנים מתחילים, שלחלקם הגדול הפך עד מהרה לכוכבים. בין השמות הבולטים: מייק בראנט, צביקה פיק, יגאל בשן, שלמה ארצי, בועז שרעבי, אבי טולדנו, ששי קשת, רבקה זוהר, מירי אלוני וירדנה ארזי.
רשימת הכותבים בלהיטון במרוצת השנים כוללת כמה שמות ידועים, שחלקם ממשיך להיות פעיל עד היום וחלקם אינו עוד איתנו: אהוד מנור ,מני פאר, הסופר יצחק בן-נר, המשורר דוד אבידן, כתב הרכילות המיתולוגי ג. עיטור, דודו דותן ,פנינה רוזנבלום, שלמה ארצי (טור אישי), אבי קורן, אנשי הרדיו אריה גולן, יואב קוטנר, בני דודקביץ' , גדי ליבנה ושמואל שי, יואל ריפל, אביק גלבוע וג'ודי סולומון (כתבינו בהוליווד), דני גולף (כתבנו בניו-יורק), עמוס אורן, דודו אורן, נעמי רון, אריה רייכמן, ועוד.
להיטון רשם פרק חשוב בהיסטוריה של התקשורת והחברה בישראל, והביקוש למידע כתוב ומצולם שפורסם בו נמשך עד היום הזה, קרוב לשלושה עשורים לאחר שנסגר. ההוכחה המובהקת ביותר התקבלה לפני כשלוש שנים, כאשר אוניברסיטת סטנפורד (Stanford University) בקליפורניה, אחת המובילות בדירוג העולמי, רכשה את ארכיון הצילומים של להיטון והעמידה אותו לשימושם של אלפי הסטודנטים והחוקרים שלה.
וכעת, מוצע למכירה אוסף כמעט שלם של גיליונות שנות ה-70'. מדובר ב- 26כרכים, 500 גיליונות בסך-הכל, מהגיליון הראשון (ספטמבר 1969) עד גיליון 546 (ספטמבר 1980). חסר רק כרך אחד (גיליונות 180-131), אך בעל האוסף עושה מאמצים להשלים את החסר. כל הגיליונות שמורים במצב טוב. יודגש כי הבעלים מציע למכירה את האוסף המלא כיחידה אחת.
כל המעוניין לרכוש את האוסף החד-פעמי והנדיר, מוזמן ליצור קשר עימי: elieshe@inter.net.il 0507-391794, ואני אקשר בינו ובין המוכר.
זיכרו כל המקדים זוכה .
3 תגובות על “אוסף ענק של גיליונות השבועון הנדיר "להיטון " –למכירה!”
הצעה נאה…
אגב היה לו בהמשך גם מוסף טלוויזיה נפרד, לצד מוסף טלוויזיה דומה מטעם השבועון 'לאשה', שנעשה ל'פנאי פלוס' בהמשך.
מחפש חוברות להיטון שנת 79 יש אצלך?
מחפשת פוסטרים של זמרים זמרות ולהקות דיסקו : דונה סאמר, אנדי גיב, כמו גם פוסטרים של סדרות טלויזיה, סטארסקי והאץ', המלאכיות של צ'ארלי. פוסטרים משנות ה70