היום הלכתי לכנס "מתארגנים לעבודה " בבית הסופר בתל אביב לשימוע שבו היציגו את עצמם בפני חברי מפלגת העבודה שישה מועמדים בפריימריס של המפלגה.
אינני חבר במפלגת העבודה אבל יש לי עניין לראות כיצד שישה מועמדים צעירים ( ומהם שניים לא כל כך צעירים ) מציגים את עצמם ואת מצעם בפני הקהל שלהם.
במהלך המפגש התברר לי שדרך ההצגה הייתה חשובה לא פחות מהתכנים.
המועמדים היו:
יוסי יונה אקדמאי פעיל במאבק למען השכבות המקופחות.
יהונתן קלינגר , משפטן ובלוגר מומחה לנושאי אינטרנט
אסתי קירמאיר פעילת שכונות בירושלים.
דני עטר פוליטיקאי וותיק יושב ראש המועצה האיזורית גלבוע.
לילי בן עמי פעילה למען חיזוק החינוך הציבורי.
ואורן פסטרנק ממובילי המחאה החברתית בקיץ שעבר.
אציין מראש מבין כל המועמדים האלו הקרוב אלי הוא יהונתן קלינגר שאני מכיר אותו וקורא אותו ומתעניין מאוד בנושאים שבהם הוא עוסק.קראתי כמה ממאמריו וספריו של יוסי יונה.את השאר לא היכרתי כלל.
בראשית המפגש אם היו מתקיימות בחירות בין המועמדים מן הסתם הייתי בוחר בקלינגר כמועמד המועדף והמובן מאליו.
אך במהלך המפגש דיעותי השתנו..
כאשר כל אחד מהמועמדים דיבר והיציג את השקפותיו ותפיסת העולם שלו צפיתי בשאר המועמדים לראות כיצד הם מגיבים.
רובם צר לי לאמר לא הקשיבו כלל לעמיתיהם ונראו כמרוכזים בדברים אחרים.
בלטה לטובה הגברת קירמאיר הפעילה מירושלים שאותה לא היכרתי כלל ואין לאמר שתפיסותיה עוררו בי עניין יוצא מהכלל , אבל הקשיבה קשב רב לכל אחד מהדוברים האחרים והיגיבה מידי פעם בפניה לדברים שאמרו.
כרזה של אסתי קירמאיר
או שלגברת קירמאיר יש קשב אבסולוטי או שהיא קיבלה יעוץ יוצא מהכלל כיצד עליה להתנהג ולהגיב במהלך האירוע. בכל מקרה הרושם שיצרה עלי הייתה של אדם סבלני רציני וקשוב מאוד גם כשעליה להאזין לאחרים.
בלט לרעה יהונתן קלינגר המועמד המועדף עלי שבמשך רוב הנאומים עסק בעיקר באייפון שלו וכאשר כבר ניסה להקשיב למישהו מהאחרים היה ברור שאינו מרוכז ואינו מתעניין במה שיש להם לאמר.
להרצאתו חיכיתי ,וכאשר השמיע אותה היה ברור שזאת הרצאה מעניינת מאוד מלאה וגדושה עד להתפקע ברעיונות אלא שהוא השמיע אותה בקצב מהיר עד להדהים והתקשיתי לקלוט את כל מה שהיה לו להגיד.
ועם אני שמכיר את קלינגר ואת רעיונותיו התקשיתי לקלוט אותם, מה עם חברי מפלגת העבודה שבאולם ?
אפילו הגברת קירמאיר בעלת הקשב האבסולוטי נראתה בשלב מסויים כמי שאיבדה ריכוז בעת שדיבר.
שלא לדבר על המועמדים האחרים שלא האזינו לו מלכתחילה.
שאר הדוברים נעו בין הקצוות הקיצוניים הללו. דני עטר הפוליטיקאי הוותיק נראה רוב הזמן כמי שקרוב לדרגת הקשב של הגברת קירמאיר. השאר לא.
המסקנה שלי לאחר השימוע הזה של כמה פריימריסטים למפלגת העבודה:
אם אני הייתי בוחר מועמד למפלגה הייתי בוחר מישהו שמקשיב היטב לאחרים כדי שיוכל להתמודד עימם כהלכה בדיונים במפלגה בכנסת ובממשלה.
אין ספק שמבין כל המועמדים הגברת קירמאיר ודני עטר השאירו את הרושם הרציני ביותר כפוליטיקאים.
מר קלינגר לתשומת ליבך.
קיראו גם:
מיהם אנשי החזון ?:חזונות וחזיונות של פוליטיקאים ישראלים
12 תגובות על “המרוץ לפריימריס :יהונתן קלינגר נגד אסתי קירמאיר”
אבחנה נבונה ונכונה.
תודה על כתיבתך, אפשר להתרשם מאסתי ולהתעדכן באתר שלה ובפייסבוק.
http://www.esti.org.il/
אני מחפש קשר עם אלי אשד דרך פרופסור בלומה פרץ
תודה על הכתבה, אלי. בתור אחד מהמארגנים אני חייב להגיד שכל השישה נראים בעיני אנשים מאוד ראויים.
חוץ מזה, יהיה נהדר אם תצטרף אלינו: https://www.facebook.com/MtrgnymLbwdh
ושווה גם לקרוא את ה"אודות" של "מתארגנים לעבודה": https://www.facebook.com/MtrgnymLbwdh/info
גם אני חושב שכל השישה היו ראויים מאוד.אבל ברשימה דנתי מי הצליח לשדר את עצמו בצורה האפקטיבית ביותר במהלך המפגש פנים אל פנים עם הבוחרים.להבדיל אלף אלפי הבדלות מהמפגש בתיקשורת האינטרנטית.
לצערי זה לא היה יונתן קלינגר. מצד שני נראה לי שמר קלינגר מעביר את עצמו בצורה אפקטיבית ביותר בכלי התיקשורת האינטרנטיים וייתכן שזה יביא לבסוף לבחירתו.
כן הבנתי את הרעיון של הכתבה והוא מאוד נכון בעיני. אגב, אסתי מעולה בעיני. אני מכיר אותה כבר שלושה חודשים והיא מאוד מאוד אינטליגנטית, הלב שלה במקום הנכון, וכמו שאתה אומר היא גם מאוד רגישה.
לפני כמה חודשים נסעתי לכנסת לצלם את דב חנין לאיזה סרט והנוכחות שלו ריככה קצת את תחושת הבחילה שהיתה לי מהמקום. אם גם יוסי יונה (משכמו ומעלה בעיני) ואסתי יהיו שם אולי אפשר יהיה להרגיש שבמידה מסויימת באמת יש שם "בית נבחרים".
נראה לי סביר וצפוי שהמועמדים יהיו שרויים במתח ובאי נוחות מסויימים, ובמיוחד לפני הרצאה. לא תנאי אופטימום להקשבה. הושבתם בשורה חזיתית מול הקהל היתה טעות, לדעתי, כי היא הדגישה יותר מדי תכונות "גלדיאטוריות" שלהם. לא הן התכונות החשובות ביותר לח"כ טוב.
נדמה לי שיהונתן קלינגר הביע, בעצם, את הסתייגותו מסיטואציה כגון זו, כשהחליט לא לרוץ לבד אלא יחד עם דובי קננגיסר.
שושי אני מסכים עקרונית עם העדיפות של ישיבה במעגל מבחינת מה שזה משדר לגבי היררכיה ויחסי כוח. אבל נראה לי שהיו קצת יותר מדי אנשים בקהל. אולי אני טועה.
לגבי הריצה ביחד, זה בדיוק הרעיון של "מתארגנים לעבודה", כלומר לעבוד על שיתופי פעולה בין הכוחות החברתיים במפלגה. אני חושב שאפשר היה לראות בכנס עד כמה הדוברים והדוברות בעצם שייכים/ות לאותו מחנה למרות שאחד מהם הגיע מהגליל, שתיים מירושלים, והשאר מתל אביב. אם נצליח להביא את כולן/ם לעבוד ביחד ולהביא את האנשים שלהם להצביע ביחד גם בפריימריס זה יהיה הישג גדול.
אני שוקל להתפקד כעת למפלגה ולקחתי לתשומת ליבי את הצעתך להתפקד לעבודה.בעבר התפקדתי רק למפלגה של עוזי דיין ( שלא עברה את אחוז החסימה ). אבל אולי היגיע הזמן לנסות שוב. בכל מקרה אם אתפקד לאיזו מפלגה זה רק לאחר שאגיע למסקנה שאוכל להשפיע שם מבפנים
אני בדיעותי מרכז נוטה לביזאר .דהיינו מושפע גם מהימין וגם מהשמאל ומחפש תמיד את האידיאולוגיה הגרנדיוזית הבאה.
בליכוד את ליברמן אין לי מה לחפש . הם מלאים וגדושים בפעילים.הם לא צריכים אותי .
והם בהחלט לא צריכים הצעות אידיאולוגיות רעיוניות מאף אחד.
האם מפלגת לפיד צריכה אותי? נראה לי שלא שם יכולים להשפיע רק אנשים שמוכרים אישית ללפיד ואני לא בין מכיריו .
אולי מר"ץ ? אבל להוציא פגישת הכרות אחת שהייתה ל פעם י עם מנהיגי המפלגה הזאת מעולם לא היה לי קשר איתם וה מנהיגה הנוכחית אינה מציתה את דמיוני.
מפלגת עצמאות אולי ? אני מכיר שם פעילה בכירה ואני הצבעתי למנהיגה אהוד ברק בכל מערכת בחירות שבה השתתף. אבל לא נראה לי שגם במפלגת עצמאות אוכל להשפיע ות במשהו. .
צריך לחשוב אולי זה בסוף יהייה העבודה. אולי לא . אחליט בתוך שבוע.
אסתי קירמיאר מועמדת ראויה מאוד: ראש המפלגה במחוז ירושלים נציגת הקבוצה הסוציאליסטית במפלגה ואמא עובדת המזוהה עם המאבק לחינוך ציבורי ונגד הפרטת החינוך.
כלל חשוב הוא להאזין לחברך/יריבך בקמפיין. ראה : Listen, listen, listen.
Don’t just shake your head as if you are hearing what people are saying when, in fact, you could not care less. Really listen to what they have to say to you. The best one-on-one politicians are those who, when you meet them, seem as if they’ve tuned out everything and everybody and are focused on you, what you have to say, and how to provide a solution to your issue.
מתוך:http://www.winningcampaigns.org/Winning-Campaigns-Archive-Articles/Winning-Tips-For-Political-Candidates.html
[…] […]