הלוגו של סדרת "רינגו " בהוצאת רמדור.
הופיע בספר "מטרזן ועד זבנג " בהוצאת בבל.
סדרת "רינגו " מאת "ג'ף מקנמרה". בהוצאת רמדור.1967-1984
רינגו היה כוכב סדרת מערבונים של הוצאת רמדור בין שנות השישים הושמונים .הדמות הייתה של אקדוחן ידוע לשמצה שהופיע משום מקום על מנת להיעלם לשום מקום לאחר שהשליט סדר וצדק בעיירה. הדמות הייתה מבוססת על מערבוני הספגטי האיטלקיים .אולם חלק מהספרים והחוברות על הדמות הפופולארית היו יצירות עבריות מקוריות והגיבור מעין אביר אפל ומפוקפק לא איבד מכוח המשיכה שלו גם שנים לאחר שהמערבון גווע כז'אנר.
יום אחד הוא הופיע. גבר גבוה בעל כתפיים רכבות מאוד , שער אדמוני ועיניים ירוקות בהם ריצת שד מזמן לזמן . עיניים אלה גילו את טבעו האמיתי של הגבר הזה …קראו לו רינגו .
זה לא היה שמו האמיתי אולם הוא העדיף אותו על פני השם שניתן לו בעת שנולד.
אף אחד לא ידע למה הוא העדיף את השם הזה, גם לא אלה שחשבו את עצמם ידידיו או מכריו והוא גם לא היה מוכן להסביר מדוע בחר דווקא את השם הזה.
(דרכו של רינגו)
סדרת ספרי רינגו היא סידרת המערבונים השניה באריכות ימיה בעברית ובמספר הכותרים שיצאו בה לאחר סדרת ספרי "ביל קרטר" שיצאה גם היא בהוצאת ספרי רמדור.סך הכל הופיעו כ-270 סיפורים מסוגים שונים בהוצאת רמדור על עלילותיו של רינגו.
מה שמעניין לגבי סדרה זאת הוא שבניגוד לסיפורי ביל קרטר ששם הגיבור נשאר קבוע ובלתי משתנה הרי כאן הגיבור השתנה ממש מספר לספר ולעיתים קרובות הגיבור בכל ספר היה שונה מהגיבורים בספרים אחרים פרט לשם שנישאר קבוע ובלתי משתנה "רינגו".
גם אופיו של הגיבור היה שונה מאוד מזה שבספרי "ביל קרטר" . עם שם הגיבור היה איש חוק שנאמנויותיו לחוק ולסדר היו ברורות לחלוטין , גיבור שכל עניינו היה בשמירת החוק והסדר והנאות החיים ונשים עניינו אותו פחות מקליפת השום, הרי בסדרת רינגו הגיבור היה נווד שמוצאו היה בלתי ברור שלא פעם מצא את עצמו על גבול החוק או אף מעברו השני כאקדוחן אם כי תמיד ברור היה שהוא "לוחם צדק" לא פחות מכל איש חוק . כמו כן לרינגו, בניגוד לביל קרטר הצדיק הנזירי, היה גם היה עניין בבנות המין השני ובספרים המאוחרים יותר בסדרה הוא אף קיים איתן יחסי מין ….(דבר שאין להעלותו על הדעת בשום אופן לגבי ביל קרטר!) . וכך בגלל שאישיותו ונאמנויותיו היו מורכבים יותר מאלה של ביל קרטר הדמות ועלילותיה ( אם כי השתנו כל הזמן) היו גם מעניינות יותר..הדבר אינו מפתיע במיוחד: שכן אם דמותו של ביל קרטר התבססה על סרטי המערבונים האמריקניים משנות ה-30 וה-40 שגיבוריהם היו אנשי חוק מושלמים מסוגו הרי דמותו של רינגו התבססה על מודל שונה, על דמויותיהם של גיבורי מערבוני "הספגאטי " האיטלקיים משנות ה-60 ודמויות אלה אכן היו שונות במאוד מאלה של גיבורי המערבונים האמריקניים.
הסופר אתגר קרת חיבב את רינגו במיוחד הוא תיאר אותו כך :" ביל קרטר היה דמות קונסיסטנטית ומשעממת, ורינגו היה טיפה יותר אמביוולנטי : כל ספר היו מסבירים איך הוא נהיה שולף. בגיל ארבע אנסה את אימו סוסה פראית או שהוא היה אחד משלישיה של אחים רצחניים. לרינגו הייתה תכונה שהוא היה נפצע . כל ספר היו יורים בו איזה כמה כדורים ואיזו אלמנה הייתה חובשת אותו –וגם אז הוא היה מתנקנק ולא היה יוצא לו ממנה כלום. לכן הכי הזדהתי איתו….והיה גם העניין שאם רינגו היה יורה למישהו בגב ,זה היה מעשה שובבי כזה ,אבל אם הרע היה עושה את זה זה היה מעשה שפל ומטונף".
כאן טועה ומטעה קרת , לאמיתו של דבר רינגו לא ירה אף פעם לאף אחד בגב. …
מקורו של השם "רינגו " הוא במילה המקסיקנית "גרינגו " שמשמעותה "אמריקני לבן" .מוצאה של הדמות היה בסרטי הספגטי האיטלקיים .
לאחר ההצלחה הגדולה של סרטי "האיש ללא שם " של סרג'יו ליאונה (שהופיעו כסדרת ספרים בהוצאת רמדור בשנות השבעים ) , החלו להופיע באיטליה סדרות חיקוי שונות של גיבורים שרק שמם נשאר זהה מסרט לסרט והעובדה שלא היו אנשי חוק טהורים כפי שהיה מקובל עד כה בסרטים האמריקניים, אלא אקדוחנים שכירים וציידי גולגלות. גיבורים כמו "ג'אנגו " שעליו הופיעה סדרה ארוכה מאוד של סרטים באיטליה ו"סבאטה" (צייד גולגלות שגם עליו הופיעה סדרה בהוצאת רמדור של שלושה ספרים ) ו"רינגו".
על רינגו הופיעו שני סרטים באיטליה בשנות ה-60 שניהם בכיכובו של השחקן הידוע ג'וליאנו ג'אמה שזכו להצלחה גדולה. בעקבותיהם הופיעו עוד סרטים רבים שגיבורם היה כביכול רינגו הידוע מסרטיו של ג'אמה אם כי בכל פעם היה המדובר בדמות אחרת ( וכך היה גם בשני הסרטים המקוריים של ג'אמה שדמות הגיבור בכל אחד מהם היא שונה ).
הוצאת רמדור של אורי שלגי , לקחה את השם "רינגו " ממערבוני "הספגטי " של ג'וליאנו ג'אמה ששיחק בשני סרטים ב-1965 שבשניהם גילם גיבור בעל השם "רינגו " שהשתנה מסרט לסרט. בסרט אחד הוא היה אקדוחן מפורסם לשימצה ובסרט אחר הוא היה חייל במלחמת האזרחים האמריקנית שחזר לביתו ומוצא שמשפחתו נרצחה ויוצא לנקום.
ההוצאה בדרך כלל שמרה על ה"מסורת" שבכל ספר יהיה גיבור אחר עם אותו השם. חלק מהסיפורים היה עיבוד של סיפורים גרמניים על גיבורים שונים ששם גיבורם שונה לרינגו וחלקם ניכתבו בידי סופרים ישראליים כמו אלישע בן מרדכי.
הספרים באורך הממוצע של 160 עמודים החלו לצאת בשיא תקופת פריחת מערבוני הספגטי האיטלקיים ב-1967 והמחבר "ג'ף מקנמרה" הוצג במודעות הפירסום כמי "שהרויח מיליונים ממכירת הזכויות על ספריו למפיקי הסרטים האיטלקיים"…לאמיתו של דבר סופר בשם זה לא היה ולא נברא.
הספרים על רינגו זכו כנראה להצלחה מידית שכן כבר ב-1968 החלו להופיע על עלילותיו במקביל לספרים גם סדרת חוברות בנות 32 עמודים ( ומאוחר יותר בנות 68 עמודים ) ובכך הלכה סדרת "רינגו" בעקבות הדמויות של "ביל קרטר" ו"פטריק קים " כחלק משלישית הדמויות המצליחות ביותר בהיסטוריה העשירה של הוצאת רמדור שעל עלילותיהם הופיעו בו זמנית גם ספרי כיס וגם חוברות .
רינגו חוברת הקומיקס מאת אשר דיקשטיין. ציור העטיפה לקוח ככל הנראה מחוברת "טקס וילר" איטלקית על עלילות איש מערב פרוע אחר.
עמודי קומיקס על רינגו.
עמוד הסיום בסיפור הקומיקס "רינגו " מאת אשר דיקשטיין.
בתחילה חשב שלגי ליצור סדרת קומיקס על "רינגו" והוציא חוברת קומיקס על עלילותיו ביחד עם חברתו המקסיקנית דולורס במאבק כנגד שני כנופיות יריבות שמתחרות על השלטון בעיירה נידחת (בעלילה שמזכירה מאוד את זאת של מערבוני "ספגטי" רבים) בסיפור שנכתב וצוייר בידי אשר דיקשטיין העורך הגראפי של ההוצאה שצייר רבים מהעטיפות שלה. אך לנסיון זה לא היה המשך וחבל. . שלגי החליט שעדיף להוציא את החוברות על עלילותיו של רינגו כסיפורים לא מצויירים.
17 החוברות הראשונות בסדרת רינגו היו לאמיתו של דבר הוצאה חדשה של סיפורים שכבר הופיעו בהוצאת רמדור שנים קודם לכן בסדרת מערבונ ים בשם "טקסס רוק".כשכל השינוי התבטא בשינוי שם הסיפור ושינוי שם הדמות לרינגו .סדרת "טקסס רוק " שיצאה לאור בראשית שנות ה-60 לא זכתה להצלחה מרובה אולי בגלל שהדמות שהייתה שונה מאוד מהדמות של איש החוק המושלם והאהוב ביל קרטר לא הובנה בידי הקוראים . אך בסוף שנות ה-60 הסיפורים בגילגולם החדש תחת השם "רינגו " כבר מצאו קהל שקיבל אותם שכן הוכשר בידי סרטי ה"ספגטי" המתוחכמים יחסית לקבל את הדמות המסובכת יותר שהוצגה בהם .
בכל אופן לאחר שניגמר "מלאי " הסיפורים של טקסס רוק החלו סיפורי רינגו בחוברות להיות מקוריים לחלוטין והם זכו להצלחה כה גדולה עד שכמות העמודים בכל חוברת עלתה בצורה משמעותית מ-32 ל-68 עמודים.
"שלושה אינדיאנים הופיעו מול רינגו אשר כרע מעל ברכיו. פניו נראו כחצובים בסלע היו אלה פניו של לוחם מנוסה ומחושל שחי שנים בצילו של מוות אלים ואשר גורלו הועיד אותו להגן על חייו בנשק.
(ציידי הקרקפות )
בשיאם נכתבו הסיפורים בידי הסופר הישראלי המוכשר אלישע בן מרדכי ( היום המוציא לאור של הוצאת אסטרולוג) שלטעמי חיבר את סיפורי הרינגו הטובים ביותר. בסיפורים שאותם חיבר בן מרדכי , בניגוד לשאר ספרי הסדרה שחוברו או תורגמו בידי אנשים אחרים , רינגו היה תמיד אותו הגיבור . אקדוחן שהוריו החוואים נהרגו בידי זדים וכתוצאה הוא יוצא להילחם למען הצדק בכל פינה ברחבי המערב הפרוע, לעיתים לצידו של ידידו ומשרתו הנאמן, העבד השחור לשעבר ,ספוטי. . אמנם גם "הרינגואים " האחרים שהוצגו בסדרה היו טיפוסים מסוג זה אבל סיפוריו של בן מרדכי התייחדו בהומור מיוחד ובכושר המצאה שמעמיד את הספרים המועטים באורך מלא שכתב בסדרה (כמו "צבא השודדים") ואת החוברות המרובות שחיבר הרבה מעל לשאר הסיפורים שניכתבו בידי כותבים אחרים .
סך הכל הופיעו 87 חוברות בסדרה ורובם ומיטבם נכתבו בידי בן מרדכי.
החוברות היגיעו לקיצם ב-1973 כתוצאה מהמשבר הכלכלי ששרר במדינה לאחר מלחמת יום הכיפורים. בשלב מסוים נעשה ניסיון להוציא הדפסות חוזרות של חוברות רינגו בגודל 36 עמודים במדורת "רמנץ" . .נראה שיצאו לפחות שבעה חוברות בסידרה זאת שהן נדירות ביותר כיום והן הדפסות חוזרות של חוברות ישנות תחת שמות אחרים. אך הנסיון לא הצליח. ספרי הכיס בסדרה לעומת זאת המשיכו לצאת כסדרם עד 1984 .
. כמה מהספרים בסדרה שהופיעו בין השנים 1972-1974 לפחות 12 מהם והצטיינו באלימות ובסקס שהיו יוצאי דופן למערבונים לאותה תקופה. הפעם לשם שינוי היו אלה תרגומים "אמיתיים" של ספרי סדרת מערבונים אמריקנית משובחת אם כי אלימה מאוד בשם "פארגו". גיבורה היה "מיקצוען " אלים במיוחד, ורודף של כסף תענוגות החיים ונשים, שבהחלט אי אפשר היה לתאר אותו כ"לוחם למען הצדק " אלא רק כשזה תאם את מטרותיו החומריות או כדי להציל את חייו ( בהחלט ניגוד מוחלט לביל קרטר!). שדה הפעולה שלו היה לא רק כמקובל במערב הפרוע ששם פגש בין השאר את האקדוחן המפורסם "בילי הנער" אלא גם באלסקה (ובעיקר ) במקסיקו ובפאנמה ובארגנטינה ובדרום אמריקה ואף בפיליפינים ובמהלך הרפתקאותיו פגש דמויות היסטוריות ידועות כמו נשיא ארה"ב תאודור רוזוולט , גנרל פרשינג, והמהפכן המקסיקני פנצ'ו וילה ואפילו את האקדוחן הידוע בילי הנער שהסתבר שלא מת בצעירותו בקרב אקדחים אלא חי עד לגיל מבוגר.
. במקורה סדרת פארגו שהיא סדרה אמריקנית אותנטית נכתבה בין השנים 1969-1977 בידי "ג'ון בנטין" ( שם בדוי של בן האאס ) והיא הפכה לאחת מסדרות המערבונים המצליחות והמשפיעות של תקופתה. יצאו ממנה לא פחות מ-24 ספרים ( היא הופסקה רק עם מות המחבר ) ונחשבת למייסדת (ביחד עם סידרת "האיש ללא שם " של ג'ון מיליארד על פי סרטיו של סרג'יו ליאונה שדגם היא הופיעה בהוצאת רמדור) של ז'אנר "המערבון למבוגרים " שהיה זולג אלימות אכזרית וסקס ובו בזמן הייתה אולי הסדרה המעולה ביותר מסוג זה.
"…אני מתארת לעצמי שזאת לא הפעם בהראשונה שתלית את כובעך בביתה של אישה. מעניין אותי לדעת למה לא נשארת עד כה אצל אף אחת מהנשים האלו . האם הן לא היו מספיק מושכות ? או עוורות ? ולא הבינו איזה גבר חמק בין אצבעותיהן ?
" אני נווד אוכפים" ענה רינגו . " כשהרוח הצפונית נושבת אין ביכולתי להישאר במקום ואני חייב לרכוב לשוטט במרחבים ולחפש נופים חדשים והרפתקאות חדשות …זה כנראה גורלי".
(בעקבות הרוח הצפונית ).
החל מ-1975 כל הספרים שבהם עד כה לרוב ( אם כי לא תמיד ) לא צויין שם "המתרגם " שהוא לעיתים קרובות המחבר, הופיעו מעתה ואילך באופן אחיד כפרי התרגום של "א. הר " (שם בדוי כנראה של אורי שלגי המו"ל שעסק בתרגומים בעצמו על מנת לחסוך בהוצאות ) ונראה שחלקם או אף כולם היו תרגום עיבוד של סיפורי מערבונים גרמניים. בכל אופן הסיפורים שאותם תרגם "א. הר" הביאו גם הם דמות אחידה פחות או יותר של רינגו כאקדוחן נווד הנלחם למען הצדק בכל מקום אליו הוא מגיע אם גם לא פעם כנגד רצונו.
בשנים האחרונה לקיומה של הסדרה החלה ההוצאה להביא הדפסות חוזרות של ספרים ישנים בסדרה שהוצגו גם כהם כתרגומים של "א. הר " המסתורי אם כי לזה לא היה קשר אליהם במקור.
הסידרה היגיעה לקיצה ב-1984 , כאשר הציבור בארץ כבר איבד את העניין במערבונים.
שלגי ניסה עוד פעם אחת להוציא ספר רינגו בכריכה קשה "השולפים המהירים " ב-1994 ביחד עם גרסאות חדשות של הסדרות "הראשיות " האחרות של רמדור "ביל קרטר, פטריק קים וסדרת האימים. אך נראה שהנסיון לא זכה להצלחה. זמנו של האקדוחן הנווד ,לוחם הצדק חסר התהילה , רינגו , חלף .
רשימת ספרי רינגו מאת "ג'ף מקנמרה " בהוצאת רמדור.
הערה : ברצוני להודות למר חיים נקר א גדול אספני ספרי הכיס והחוברות הישנות ומערבונים בישראל ליוסיט סאוני לאיציק ולמנחם אספני רינגו על העזרה החשובה שנתן לי בהכנת רשימה זאת.אשמח לקבל תוספות , הערות ועידכונים מהקוראים למידע שמופיע כאן.
א. ספרוני רינגו.
ספרי כיס בעובי של כ-160 עמודים.
מספר1:דרכו של רינגו. 1967. מהדורה ב' : 1977 "בתרגום א. הר".
מספר 2:סייר בשם רינגו. 1967. ב. 1977 "בתרגום א. הר".
מספר 3:נקמתו של רינגו. 1967. ב: 1978 "בתרגום א.הר".
מספר 4 שלוף רינגו. 1967. ב. 1978 "בתרגום א. הר".
עם המרשל וייאט ארפ ורופא השיניים האקדוחן דוק הולידי בתפקידי משנה חשובים.
- 4
- .
- מספר 5: זאב בודד. 1967.
- מספר 6: רינגו הלוחם. 1968.
- מספר 7: רינגו השולף. 1968.
-
רינגו הנוקשה. 1968. מהדורה ב' . 1981. א. הר.
- מספר 8:רינגו הקלפן. 1968.
- מספר 9: רינגו והפרשים האבודים.1968.
- מהדורה ב. 1978 "בתרגום א. הר".
- מספר 10:אקדח הנקמה. 1968.
- מספר 11: גדר המוות. 1968.
- מספר 12 דו קרב החזקים. 1968.
- מספר 13:מוות בצהרי יום.1968.
- מספר 14: מוות לרוצחים. 1968.
- מספר 15: מלחמות חוואים. 1968. יצא לאור גם תחת השם "מזימות אפלות " ב-1970. אך יש גם ספר בשם "מזימות אפלות" שהוא שונה בתוכנו .
- מספר 16: הנוקם מהעבר. 1968.
- מספר 17: עיירת המריבה. 1968.
- מספר 18: הצלף. 1968.
- מהדורה ב. 1981"בתרגום א.הר"
- .המבוקש מהדורה א' 1968. , מהדורה ב' : 1984 "בתרגום " א.הר
- דרך הדמים. 1969.
- דרך הנקם. 1969.
- חוק הכבוד והנקם. 1969.
- יקר הוא המוות. 1969.
- מוסטנג סיטי. 1969.
- מצודת רוקמן בסכנה. 1969. תרגם א. בן דוד.בההמנהיג האינדיאני "הסוס המטורף " בהופעת אורח.
26.סערת מהלומות ועופרת . 1969. תרגם א. בן דוד.
- 27.הנוקם בערבות הפרא. 1969.28.
28. הנערה הרוצח והנוקם.1969.
- 29. נקמת בן התערובת.1969.0
30. שריף אתה הרוצח. 1969.
31. מהלומה בעמק, 1969
32. האיש ששכח את שמו. 1970.
33. אוכף המריבה . 1970.
34. האקדוחן שחזר בתשובה. 1970.
35. ארורה הדרך לאבלין. 1970.
36. אשת השטנים. 1970.
37. בודד מול עדר זאבים. 1970.
38. גשר המוות. 1970.
39. הם לא היצליחו להימלט. 1970.
40. החווה במעבר סילבר הורן. 1970.
41. להבות על נהר קולורדו. 1970.
42. מזימות אפלות ( בפנים הכותר "מלחמות חוואים") . 1970. ספר שונה בשם זה יצא לאור ב-1977. .נהכותר זהה בתוכנו ל"מלחמות חוואים "מ-1968.
43. מלכודת בדרך לדודג' סיטי.1970.
44. הנוקשה מנהר הברזוס . 1970.
45. נקמת דם בעמק הענקים. 1970.
46.נרדף עד צוואר. 1970.
47.סופת הגיהנום. 1970.
48.העריק שלא ערק. 1970. תרגם י. אברהמי.
49.ציידי האדם. 1970.
50. צללים שחורים בטקסס. 1970.
51.צמד הנוקשים. 1970.
52הקלפן הצוחק. 1970.
53.קציר הדמים. .1970.
54.המרדף.1970.
55. האיש מדקוטה. 1971.
56.אוכף עם קישוטי כסף. 1971. ב. 1982 "בתרגום א. הר".
57.בדרך לסנטה פה. 1971.
58.בודד הוא האמיץ. 1971.
59.בשבי האינדיאנים. 1971. ב. 1982.
60.גבר מגיע לרימסון. 1971. ב.1983 "א.הר".
61.גורלו של קלפן. 1971. ב. 1982. "א. הר".
62.ההימור הקטלני. 1971. יצאה גם חוברת רינגו מיוחדת של 36 עמודים בשם זה.
63.הם שילמו בדמם. 1971. ב. 1982."א. הר".
64.חוב הדמים. 1971. ב. 1981. "א. הר".
65.ציידי הגולגלות . 1971.מקביל בעלילתו ל"ציידי הקרקפות ".
66.החוק שולט בטולרוזה. 1971. ב. 1982. "א. הר".
67.המחבוא בקניון הזהב. 1971. ב. 1983. "א. הר".
68.נפט אדום מדם. עברית א.בן מרדכי .1971. ב. 1982. "א. הר".
69.עמק התקווה והדם. 1971. ב 1982.
70. ענני אבק לאור הירח. 1971. ב. 1981. "בתרגום א. הר".
71.הפוני אקספרס. 1971. ב. 1982. "א. הר".
72קרב הדמים בורפייר. 1971.
73הקרב על מעבר הבקר. 1971.
.74. בדרך לקנסס סיטי. 1972ב. 1983. "א. הר".
75בכדור האחרון. 1972. ב. 1982. "א. הר".
76.גאוותו של אקדוחן. 1972. ב. 1983."א. הר".
77.גדרות לוהטי עופרת . 1972. 1982. "א. הר".
78.גונבי הסוסים. 1972.
79.הגשר לגיהנום . 1972. ב. 1983.
80.בשבי השטן.1972
81.דם בנתיב בוזמן. 1972. ב. 1982. "א. הר"
-
-
- 82.זאב בודד ומצולק. 1972. ב. 1982. "א. הר".
-
83.לחיות או למות. 1972. ב. 1982 "א. הר".
84.מוות בארץ זרה. 1972. ב. 1983. "א. הר".
85. נקמת איש החוק. 1972.
86. על חוד התער. 1972.
87.צבא השודדים. 1972. בתרגום. א. בן מרדכי. ב: 1982. "בתרגום א. הר".
88.קללת שלושת הקברים. 1972. ב. 1983. "א. הר".
89. קראו לו סלע . 1972.
90. הרוצחת היפה. 1972. ב. 1983.
91.השולף בעמק המדבר ( בעטיפה: נקמת איש החוק) . 1972. ב. 1982. "א. הר".
92.אקדח לא להשכרה. 1973.
93. האקדוחן שקם לתחייה. 1973.ספר מסדרת "פארגו". רינגו פוגש את האקדוחן המפורסם "בילי הנער" שכמסתבר לא נהרג אלא היגיע לגיל זיקנה ושיבה.
94.זאבים על שתיים . 1973. ספר מסדרת "פארגו".
95.הגזע הפראי. 1973.
ספר בסדרת פארגו .רינגו מגיע לארגנטינה!
96. גיהנום אפוף להבות. 1973.
97.הזאב הצולע. 1973.
98.הזהב הנוזל.1973.
ספר בסדרת פארגו
99.הלידי עם הקולט. 1973.
100.מלכודת הזאבים. 1973.
101. מרשל על הכוונת. 1973. ב. 1983. "א. הר".
102.נהר האבדון.1973.
ספר בסדרת "פרגו" .רינגו בפיליפינים.
103.הנצחון המזוהם. 1973.
104נקמת הקלפן. 1973.
105.העיר האבודה. 1973.
106.עמק הגולגלות. 1973
.ספר בסדרת פארגו .
107. פוקר על חודו של אקדח. 1973. ב. 1983. "א. הר".
108. הצלפים. 1973.
ספר בסדרת "פארגו"
109. רכבת המוות. 1973.
110. . השולף השחור. 1973. ב. 1984. "א. הר".
111. האקדוחן. 1973 . מהדורה ב' בתרגום ". א. הר". 1984.
112. אחרון האפאצ'ים. 1974. ספר מסדרת "פארגו " . רינגו עוצר מזימה ליצור התקוממות אפאצ'ית.
. 113. אין דרך חזרה. 1974. ב. 1984. "אבי הר".
114. .האיש מהדרום. 1974. ב. 1984. "א. הר".
115.אל תכוון אלי אקדח. 1974. ב. 1984. "א. הר" .
116.בגידה בדרך לאל פסו 1974.
117.בגרזן כפול להבים. 1974. ספר מסדרת "פארגו".
118.בצל עץ התלייה. 1974. ב. 1984. "א. הר".
119..גיהנום לוהט במדבר. 1974.
120.דם בשלג אלסקה. 1974. ספר בסדרת "פארגו"
121.דם בשמש הלוהטת. 1974.
122. .זהב פנמה . 1974. ספר מסדרת "פארגו".
123..ללא קלפים מזוייפים. 1974. ב. 1985. "א. הר".
124. מבריחי הנשק. 1974. ב. 1984. "א. הר". ספר מסדרת "פארגו".
125.מול כיתת יורים. 1974. ב. 1985. "א. הר".
ספר מסדרת "פארגו". רינגו עוזר למהפכן המקסיקני הידוע פאנצ'ו וילה.
126. מעבר לריו גרנדה. 1974.
127.נתיב הנקמה . 1974. ב. 1985. "א. הר".
128..נתיב התופת. 1974. ב. 1984. "א. הר".
129.רוצחים בסלוטר סיטי. 1974.
130.השבט הפרוע. 1974. ב. 1984. "א. הר".
131..שיירת האבדון. 1974.
132.אגודת המשכנעים. 1975. א. הר זהב.
133.אלמו קניון. 1975. אבי הר.
134.להבות על פני המיסורי. 1975.
135.מישחק מסוכן בסילבר ויל . 1975. א. הר.
136.נקמת שבט היוטה. 1975. א. הר.
137.נתיב בארץ האוייב. 1975. חסר.
138.נתיב הבגידה. 1975.
139.עייטים בשמי המדבר. 1975
140. ציידי הקרקפות. 1975. .
141.איש הוולס פרגו. 1976. א. הר
142. ההרפתקה הגדולה. 1976. א. הר
כולל הופעת אורח של המנהיג האינדיאני האמיתי קוצ'יז.
143.השוד המוזר. 1976. ?
144.ירושת המת החי. 1976.
145.פרשי המוות. 1976. א. הר.
אחד הספרים הטובים והמרתקים ביותר בסדרה אם לא הטוב ביותר בכלל. רינגו נאבק בקבוצת חיילי דרום רצחניים ונקמניים שבע שנים לאחר סיום מלחמת האזרחים
146.רולטת המוות. 1976. א. הר.
147.שבעים אלף דולר. 1976.
148. תמורת 10 דולר. 1977. א. הר.
149. מזימות אפלות . 1977. שונה בעלילתו מספר בשם זה שיצא לאור ב-1970 והוא נקרא בתוכו "מלחמות חוואים ". וזהה לספר בשם זה שיצא לאור ב
150. בנתיב אורגון. 1978. א. הר.
151.בעקבות הרוח הצפונית. 1978. א. הר.
152. בצל עניבת החנק. 1978. א. הר
153. .זהב עקוב מדם. 1978. א. הר.
154. המפלצת הבלונדינית. 1978. א. הר.
155. שודדי הנהר. 1978. א. הר.
156. התחבולה הקטלנית. 1978.
157.איש ללא שורשים. 1979. א. הר.
158.בדרך לטוסקון. 1979. א. הר.
159. החוטפים. 1979.
160המצוד אחרי האוצר. 1979.
161. .הנוקם הבודד. 1979.א. הר.
162. הנוקמת. 1979. א. הר.
163. הנמר של הולס פרגו. 1979. א. הר.
164. שודדי הנשק. 1979. . א. הר
165.השולפים המהירים. 1979. ב. (בכריכה קשה) 1994. א. הר
166..שונא הגרינגוס. 1979. א. הר.
167. שיירת המתאבדים. 1979. א. הר.
168.שיירת הנועזים. 1979.
169.שעת הנקמה. 1979
170.ארבע כדורי זהב. 1980. א. הר.
171.זהב הנמר. 1980. א. הר.
172.המסע לסנטה פה. 1980. א. הר.
173.מרד במדבר. 1980. א. הר.
174.עיר חסרת מזל. 1980. א. הר
175.העמק השלו. 1980. א. הר.
176.הקרב המתמשך. 1980. א. הר.
178.הבלוף הגדול. 1981. א. הר .
179.הזהב של רד פורק. 1981. א. הר.
180.יריות בעמק השמש השוקע. 1981. א. הר
181.האקדח הנוקם. 1982. א. הר
182. מלחמת המרעה. 1982. א. הר..
183.הנוקם האכזרי. 1982. א. הר.
184. דם בשלג.1982
רינגו :מערבון מצוייר.הוצאת רמדור, 1968? (בפנים שם הסיפור הוא "השריף הזקן ")
חוברת קומיקס על עלילות רינגו וידידתו,"הקבועה" ככל הנראה , דולורס ( ידידה קבועה היא דבר נדיר ביותר בסיפורי רינגו ) , במאבק כנגד שני כנופיות יריבות .המנסות להשתלט על עייירה נידחת . את הסיפור צייר כנראה אשר דיקשטיין העורך הגראפי של הוצאת רמדור שצייר הרבה מעטיפות הסיפורים. אך אם כי על החוברת צויין "מס. 1" ובסיומה נרשם "סוף הפרק !" דהיינו היו אמוריםלהופיע פרקים נוספים , לא היו לה המשכים. רמדור העדיפה להוציא סדרת חוברות לא מצויירות על עלילות רינגו.
סידרת חוברות רינגו. מאת "ג'ף מקנמרה". 1968-1973.
חוברות של 32 עמודים.
כול 15 החוברות הראשונות זהות לחוברות בסידרת טקסס רוק, פרט לשינוי שם הגיבור לרינגו.
- הלוחם שבא ממרחקים. זהה עם חוברת טקסס רוק מספר 1.
. 2.נוקם הידיד. זהה עם טקסס רוק 2.
3.. ירושת תופת. זהה עם טקסס רוק 3.
4. שיירת המתישבים.
5.האיש בשחורים.
6..שנאת אבות .
7. מזימות האפלות בלוע האקדח.
8. דם על כסף הבנקאי.
9. את דם בני אנקום.
10. מנהיג הכנופיה.
11. הזהב הארור.
12. במסווה של ידיד.
13. אין להתחמק מהגורל.
14. יריות מוות בקסטרביל.
15. עצתו של נורמן פריס.
16. מצילה של מוניקה בלק.
17.לכידתו של רוצח.
18.משליט החוק
19. מלכודת.
20.החוה הבודדה.
21. שן תחת שן.
22. כנופית המרצחים.
23.גורלו של גבר.
24.הצלף המשתולל.
25.רינגו השריף..
26. רינגו אינו שוכח.
27. הדו קרב על פונטיין.
28. קלפים נוטפי דם.
29. רינגו לא סולח.
30. כנופית המקסיקנים.
31. חבורת קרין.
32.כשהגדולים פוחדים.
33.כפפה מוכתמת בדם.הסיפור הראשון מאת אלישע בן מרדכי .
34. זהבו של השטן.
35. אקדוח ומאחוריו המוות .
36. רינגו אינו מוותר.
37. ארבעה בני שטן . החל מחוברת זאת החוברות הוכפלו בגודלם מ32 ל-68 עמודים.
38.כפילו של שריף. זהה למספר 87 בסידרה.
39.הגבול שוקק מוות .
40. הנדון לתליה.
41. ברח אדם ברח.
42. הטרור שולט בגבול.
43. נתיב העופרת והדם .
44. שלוף רינגו.
45 גבר ללא חת (בפנים מצויין כ"מספר 44" אך זוהי טעות במספור).
46.נקמה מעבר לגבול .
47. הזהב של קורפס קרסטי .
48. האקדח יחרוץ משפט.
49. קרב בניו אורלאנס
50. אקדוחים בגבול מקסיקו.
51. שם חסר
52. שודדי המרכבות . 1971.
53. הקרב על הנהר.
54. כל אנשי טכסס. 1971.
55. הרוכבים אל המוות.
56. האקדח בעל קת העץ.
57. המארב במעבר ויצ'יטה. א. בן מרדכי. 1971.
58. הקרב במכרה המוות.
59. כדור לכל גבר.
60. שני אחים על עץ תליה.
61. קורבוניירו.
62. רוצחו של שריף.
63. תליין על סוס.
64. שיירה ללא מנהיג.
65. שיירת המנודים.
66. רוצח בגלימת כומר.
67. המוות צוחק בסן חוזה.
68. שוד שק הזהב.
69 בנו של שריף.
70. אגם המלח הגדול.
71.קרדום הקרב הלבן.
72. מבצר סאמט.
73. פרש בודד במערב.
74. שוד רכבת הדינאמו.
75. אש בנתיב הדואר.
76. דם בעמק הדובים. 1973.
77.חוות העבדים.
78. מבוקש מת בלבד.
79. פרשי טקסס קדימה.
80. הטעות הגורלית.
81. מת על גב סוס.
82. גשר הדמים.
83. החוה השחורה.( על העטיפה :מס' 250 : אקדוחן מוסווה")
84. עיירת רפאים.
85. שמאל היא ההולמת
86. 4 בני השטן. כשם חוברת מספר 37.
87. כפילו של השריף. זהה עם מספר 38.
88. נקמת כורה הזהב.
89. איש זה הוא מסוכן .
90. צייד הגולגלות. 1976. החוברת האחרונה.
כן יצאה חוברת מיוחדת של רינגו של 36 עמודים תחת השם "ההימור הקטלני" שהיחה הדפסה חוזרת של חוברת רינגו מספר 1 "הגבר שבא ממרחקים " ( שהיא בעצמה הדפסה חוזרת של חוברת "טקסס רוק " מספר 1….) . החוברת הופיעה כמספר 1 בסדרה חדשה של חוברות רינגו ב"מהדורת רמנץ" . אין עליה תאריך אך היא כנראה משנות ה-70 והייתה אמורה להתחיל סדרה חדשה של חוברות שהיו למעשה הדפסות חדשות של חוברות ישנות תחת שמות ועטיפות שונות . .נראה שיצאו לפחות שבעה חוברות מסדרה זאת , אך אין לי פרטים עליהם מעבר לכך.
.סך הכול יצאו כ-270 סיפורי רינגו שונים .
הערה: בסידרת "המערבון המצולם " בעריכת יהודה שיף שכללה "פוטו סיפורים" של מערבוני ספגטי כמו "ג'אנגו הנוקם " הופיעו לפחות שני סיפורי רינגו כמו מספר 7 בסדרה
רינגו האקדוחן ( על העטיפה "גרינגו האקדוחן"). אך לרינגו שהופיע שם לא כל קשר לרינגו של הוצאת רמדור.
ראו גם
הסרט "אקדח לרינגו בכיכוב גוליאנו ג'מה
המהיר בשולפי האקדח על הטקסס רנג'יר והמרשל ביל קרטר
בית חרושת לאיקונים :על אורי שלגי ,הוצאת "רמדור " ורינגו
40 תגובות על “הלוחם משום מקום: על סדרת "רינגו "”
as we know that part of the books cost 40 agorot,can you check how much it was in dollars or compare it to a movie ticket.
זה מאמר. זו ביביליוגרפיה. שאפו ובראבו.
למען מאמרים מהסוג הזה אנ י מציץ מפעם לפעם באתרך.
עזוב את כל מלחמות היהודים – התמקד במלחמות הבלשים והקובויים הטרזנים והמד"בים.
עשית לי את ערב חג
הדמות רינגו נולדה במערבון האמריקאי 'מרכבת הדואר' של ג'ון פורד, שנוצר בשנת 1939. ג'ון וויין שיחק בסרט בתפקיד רינגו קיד, והוא המודל. מערבוני הספאגטי העתיקו משם כמו בסרטים אחרים שלהם.
ההיסטורי היה אקדוחן ממדרגה שנייה או שלישית שבאמת נקרא "רינגו". והוא היה סוג של גנגסטר מינורי.
בכל מקרה כשאורי שלגי יצר את סדרת "רינגו " הוא לא חשב על הדמות ההיסטורית וגם לא במיוחד על ג'ון ויין.
הוא חשב על ג'וליאנו ג'אמה.
קוריוז : ג'וליאנו ג'אמה גילם מאז את טקס וילר הרנג'ר בסרט איטלקי שהיה מבוסס על סדרת הקומיקס המפורסמת שתורגמה גם לעברית.
רינגו מוביל מרכבת דואר דרך אפאצ'ים עויינים ושודדי מרכבות. 162 עמודים. אתם שואלים אם הוא הצליח להעביר את מרכבת הדואר? בוודאי, הרי בגלל זה קוראים לו רינגו.
מילותיך שלך. כלומר, אחד הספרים גנב מעלילת הסרט.
מדובר בקלסיקה הוליוודית, לא דמות שולית בסרט זניח. חבל שאתה מתעלם, או לא מודע להקשרים ההיסטוריים של ז'אנר המערבונים. האמריקאים גנבו מסרטי הסמוראים ובאו האיטלקים וגנבו מאלה ומאלה. ואז חזרו האמריקאים וקיבלו השראה מהאיטלקים. באמנות כמו באמנות. אגב, האמריקאים חזרו בגירסה שנייה ל'מרכבת הדואר' בשנת 66, כך שמחברי הספרונים בישראל לא יכלו שלא לראות לנגד עיניהם את כל גלגולי רינגו
לא היו מודעים למערבון של ג'ון ויין ,בוודאי שהיו מודעים.
כמה מהם אגב היו חובבי מערבונים ענקיים ומומחים.
ביל קרטר למשל נוצר בהשראת סרט מערבון ידוע של גלן פורד .
אלא שכאשר אורי שלגי בא באמצע שנות השישים וחשב על סדרת מערבונים שתתחרה עם הסדרה הקיימת שלו "ביל קרטר" ואולי תחליף אותה בהמשך , הוא היה זקוק למשהו שונה ככל האפשר והמודל שעמד לנגד עיניו של משהו שונה שעם זאת הוא אותו הדבר היה במפורש זה של מערבוני הספגטי האיטלקיים שהוקרנו ממש אז על המסכים בכל בית קולנוע ליד בית ההוצאה שלגי בתחנה המרכזית בתל אביב ,עם דמות גיבור שאינו מושלם ואינו צח כשלג כמו גיבורי המערבונים האמריקנים והגרמנים.
מישהו שונה בתכלית. .
אז הוא חשב על הגיבורים האיטלקים כמו רינגו וסבאטה ו"האיש ללא שם " שכולם כיכבו בסדרות בהוצאת "רמדור".
אז נכון רינגו הופיע תחילה כמערבון של ג'ון וין והעלילה הספציפית אכן הופיעה בכמה מערבונים בסדרה. אבל הדמות באופן כללי מבוססת יותר על הדמות של ג'וליאנו ג'מה פשוט כי זה מה שהוקרן על המסכים בזמן שבו שלגי חשב על הרעיון לסדרה .
ג'ון וין ב"מרכבת הדואר" היה מן הסתם יותר בגדר זיכרון רחוק שאולי בהחלט נתן השראה גם הוא וחיזק את החלטה לתת לגיבור החדש דווקא את השם "רינגו ".
אבל ההצלחה של מערבוני הספגטי האיטלקיים של הזמן הייתה השיקול המכריע מבחינת שלגי.
התחבולה הקטלנית:
http://sfarim-rabotay.blogspot.com/2011/07/1978.html
איזה שימור מענג.. קראתי,נזכרתי,התמוגגתי.. ענק!
לידעתכם יש לי 2 סרטים עם גולינו גמה 1 סרט משנות השישים נקרא הטיטנים ועוד סרט הטיטנים 2
זהו סרט המשך לטיטנים את הסרט השני מצאתי בימים אלו בחול
ענק
תודה גדולה
[…] הוא יצר חוברת קומיקס על גיבור המערבונים של ההוצאה הזאת "רינגו " […]
[…] גם בתרגום ישראלי בשם "נהר האבדון" בסדרת ספרי המערבונים הישראלית המפורסמת "רינגו " שפירסמה הוצאת רמדור בשנות השישים והשבעים והשמונים […]
[…] גם בתרגום ישראלי בשם "נהר האבדון" בסדרת ספרי המערבונים הישראלית המפורסמת "רינגו " שפירסמה הוצאת רמדור בשנות השישים והשבעים והשמונים […]
[…] .וגם ""ביל קרטר המהיר בשולפי האקדח "ו"רינגו" הלוחם משום מקום של הוצאת רמדור […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] .וגם ""ביל קרטר המהיר בשולפי האקדח "ו"רינגו" הלוחם משום מקום של הוצאת רמדור על הקאובוי השחקן […]
[…] .וגם ""ביל קרטר המהיר בשולפי האקדח "ו"רינגו" הלוחם משום מקום של הוצאת רמדור על הקאובוי השחקן […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] ג'ונס " ו"מרשל שיפינג " ו"ביל קרטר" ו"רינגו " ורבות אחרות היו בכלל פרי יצירה עברית מקורית בשמות […]
[…] ג'ונס " ו"מרשל שיפינג " ו"ביל קרטר" ו"רינגו " ורבות אחרות היו בכלל פרי יצירה עברית מקורית בשמות […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
קראתי בשקיקה כמה מהספרים. יש לי עד היום ספרים של רינגו בערך שמונה ספרים שאני שומר אותם בקנאות. האם ניתן למצוא את הספרים היום איפה הוא ?
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] ראו עוד מאמרים בסדרת המאמרים על מערבונים שלי:סידרת גיבורי המערב הפרוע :דיווי קרוקט מלך הגוזמאים של המערב האקדוחן והמרשל ביל "הפרא " הייקוק בספרות העברית והכלליתהמרשל וויאט ארפ ורופא השיניים דוק הולידי בספרות העבריתהקאובוי והשחקן תום מיקס בספרות העברית ובעולם הנהר סדרות על המערב הפרועבוק ג'ונס האחד והיחיד והאמיתי בהחלט המרשל שיפינג במערב הפרוע המהיר בשולפי האקדח :על הטקסס רנג'ר והמרשל ביל קרטררינגו הלוחם משום מקום […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] לפניכם הכריכה האחורית הקבועה שאותה פירסמה הוצאת "רמדור" במשך שנים בשנות השמונים של המאה הקודמת על ספרי סדרת המערבונים רינגו. […]
[…] בשולפי האקדח :על הטקסס רנג'ר והמרשל ביל קרטררינגו הלוחם משום מקום האקדוחן רינגו הגנרל פרשינג והנשיא דונלד טרמפ חזירי […]
[…] סדרת" האקדוחן " רינגו" מאת ג'ף מקנמרה" בהוצאת […]
[…] הפרוע ,הטקסס רנג'ר והמרשל ביל קרטר.או הלוחם משום מקום רינגו .את הלוחם באיומים על טבעיים שונים לארי ברנט ,את הגיבור […]
[…] לפניכם הכריכה האחורית הקבועה שאותה פירסמה הוצאת "רמדור" במשך שנים בשנות השמונים של המאה הקודמת על ספרי סדרת המערבונים רינגו. […]
[…] לפניכם הכריכה האחורית הקבועה שאותה פירסמה הוצאת "רמדור" במשך שנים בשנות השמונים של המאה הקודמת על ספרי סדרת המערבונים רינגו. […]
[…] רינגו הלוחם משום מקום […]
[…] בידי שלגי) רינגו האקדוחן , הטקסס רנג'ר והמרשל ביל קרטר ( שנוצרו בידי שלגי […]
[…] .וגם ""ביל קרטר המהיר בשולפי האקדח "ו"רינגו" הלוחם משום מקום של הוצאת רמדור […]
[…] סדרת" האקדוחן " רינגו" מאת ג'ף מקנמרה" בהוצאת […]