ספר שגורם לי סיפוק מיוחד היגיע אתמול בדואר :זהו הספר "עברית לכול :הבנה הבעה וידע הלשון על פי התוכנית הלימודים ה חדשה –תשס"ז מאת אורית אור .זהו ספר לימוד המיועד לתלמידי כיתוב י-י"ב בבתי ספר ערביים הניגשים לבחינות הבגרות בעברית והוא מוצא לאור בידי רשת אורט .
מעניין שרוב המוחלט של הטקסטים בספר ללימוד הם טקסטים מהרשת ואין כמעט טקסטים שלקוחים מספרים ומעניין מה זה אומר ,האם בגלל שטקסטים ברשת הם כאלה שלא צריך לשלם עבור השימוש בהם ?
בכל מקרה בין מגון הטקסטים נמצא שם בעמוד 157 טקסט הלקוח ממאמרי "הנה באות המכוניות החשמליות " ( המוגדר כבעל רמת קושי בינונית " )שהוא לגמרי במקרה אקטואלי מאוד היום כאשר הממשלה החליטה ללכת בעקבות ההמלצות שלי במאמר ולהכריז על תמיכה במכוניות חשמליות .
הנה באות המכוניות החשמליות ( לקוח מאלי אשד " היקום של אלי אשד " http://www.notes.co.il/eshed/13374.asp פסקה א'. מחירי הנפט נוסקים לשמיים ובאזור המרכז של ישראל כמו במקומות רבים אחרים בעולם רבים מתים מזיהום האוויר. ובכל זאת הפיתרון הברור לבעיית התחבורה : מכוניות חשמליות לכל אדם תקוע . וגם יבוא המכוניות "ההיברידיות " החשמליות למחצה רק מטפטף באיטיות פסקה ג' : הרכב הקרוב ביותר למכונית החשמלית שזכה להצלחה אמיתית בשטח הוא מטיפוס "בן כלאיים" או "הייבריד" שהוא אכן צעד גדול קדימה בחיסכון בדלק לעומת המנועים המקובלים כיום. יש בו הן מנוע חשמלי והן מנוע רגיל, והנעה חשמלית הצמודה לגלגלים, שהיא אכן צעד מהפכני לכיוון מכונית שמשתמשת בתא דלק לייצור חשמל. פסקה ד' : מכונית מצליחה יחסית מסוג זה היא ההונדה אינסייט, שעם נסיעה של 24.8 ק"מ לליטר נחשבת לאחת המכונית החסכוניות ביותר הקיימת היום, והיא מצוידת במנוע זעיר בסיוע של מנוע חשמלי ואלטרנטור המורכב על גל הארכובה. המכונית הזאת מצליחה דייה בשוק כדי שגם יצרנים אחרים יתחילו לבנות מכונות כלאיים משלהם. |
שאלות
1. מדוע יש צורך במכוניות חשמליות על פי הטקסט?
נסחו את תשובתכם במשפט מורכב .
2" עוד בסוף המאה ה-19, בימים הראשונים של תעשיית המכוניות, עלו רעיונות לבנות כלי רכב כאלה.אך למרות ההשקעה העצומה שהשקיעו במכוניות חשמליות ,הן מעולם לא זכו להצלחה".
1. מהו סוג המשפט
2. מדוע לדעתכם משתמש הכותב בסוג משפט זה ?
3. כתבו שתי השערות לשאלה מדוע לא זכו המכוניות החשמליות להצלחה .
4. מהו רכב "היבריד " על פי הטקסט ?
5. מהי מטרתו של כותב הטקסט ? נמקו
6. נסחו את הרעיון העיקרי בכל פסקה במשפט מורכב.
7. הציעו כותרת אחרת לטקסט.נמקו את הצעתכם.
8. הבעה שבעל פה .הרצו על הנושא :
כיצד ניתן להפחית בזיהום האוויר הנגרם על ידי כלי התחבורה השונים.
9 הבעה שבעל פה :דמיינו שאתם סוחר מכוניות :
א. המנסה לשכנע לקוח לקנות מכונית הברידית.
ב. המנסה לשכנע לקוח לא לקנות מכונית היברידית .
בכל מקרה התייחסו ליתרונות ולחסרונות .
אני חייב להודות שהופעה של קטע שלי מבלוג בספר לימוד עברית ( וזהו קטע הבלוג היחיד שמופיע שם ) . גורמת לי קורת רוח מיוחדת . אמנם נכון בעבר כבר השתמשו בטקסט שלי על הבלש דוד תדהר כמקור השראה למחזה , טקסט שלי על הגולם שימש כבר כמקור השראה לתערוכה , וגם כמקור השראה לספר של שהרה בלאו ,ועשו ממאמרי על הסטלגים סרט דוקומנטרי .
ובימים אלו עובדים על שלושה סרטים נוספים המבוססים על מאמרים שלי .
אבל איש עוד לא השתמש בהם כטקסטים לספר לימוד.
וזה הקטע הראשון אבל לא האחרון ,בקרוב עומד להופיע ספר לימוד שבו יופיעו קטעים ממאמר שלם שלי ושל ד"ר אמנון סטופ על התחממות כדור הארץ לקוח גם הוא מהרשת .
תמיד שמעתי מעורכים שונים שטוענים בבוז כנגד סגנון הכתיבה שלי כ"מבולגן " , אם מלמדים אותי בבית הספר תלמידים ערביים כמודל לטקסט בעברית , אז אולי עוד יש לי תקווה.
8 תגובות על “בלוג כמורה לשפה העברית”
וכל הכבוד על שאינך מתחשבן על זכות-יוצרים 🙂
שכשהם פנו אלי במקור הם הבהירו לי שלא אראה גרוש.
כמו ההופעה באינטרנט העיקר כאן זה ככלה נראה הכבוד להופיע בספר לימוד .
שהטקסט המעניין שלך יהפוך מעה לסיוט של תלמידים?
עם זה .
מעניין שבמאמר מוזכר מחיר חבית של 60 דולר וזה באמת היה לא כ"כ מזמן בסך הכל שנתיים, כשהיום מחיר החבית הוא באזור המאה דולר…
זה מרגש וחשוב.
אדם חפרי.
אדם שהיה איתי בכתה א', ב' ו-ג' בביה"ס הרצל לפני איזה שלוש מאות שנה???
ממש מדור לחיפוש קרובים נהיה לנו פה!
זהו שימוש נוסף לבלוג של אלי, טוב כמעט כמו ספר לימוד 🙂
נכון שספרי ההיסטוריה, הם היסטוריה ואין בהם שום דבר חדשותי, ונכון שצריך ללמד בהתאם למצב שבו המדינה נמצאת היום ולדינאמיקה החדשותית. אבל, נתת לי נקודה למחשבה שקצת מוזר שציטוטים מבלוגים הפכו להיות לחם חוק חינוכי, הרי כל אחד יכול לכתוב ממוחו הקודח כל מיני דברים חסרי ביסוס ואפילו להמציא דברים שעם קצת שימוש בשפה גבוהה וכתיבה שוטפת, כי זה מצלצל טוב באוזן ונשמע חכם.
ואני אסביר. היום כל ילד במקום ללכת לספרייה מחפש מאמרים דרך מנועי חיפוש ונשען על מה שאנשים כמוני מן השורה כותבים, ומגיש את זה כעבודת גמר שלו.
אז על מה גדל הדור של היום. האם נכחדה הילתה של הספרייה.