web analytics
קטגוריות
שירה

הוצאת השירה של שלמה קראוס

המשורר והעורך ועיתונאי הספרות  שלמה קראוס ,לשעבר עורך מגזין השירה"אורבניה " פותח כעת במיזם ספרותי חדש ומעניין .

והנה הפרטים :

 

תשעה שירים לשמואל" – חגית גרוסמן, ערב השקה 17.5

הקונטרס "תשעה שירים לשמואל" מאת חגית גרוסמן הוא הפותח את סדרת 'פלונית – מחזורי שירה', הרואה אור בימים אלו. המחזורים שבסדרה, בעריכת שלמה קראוס (עורך כתב העת העצמאי לשירה 'אורבניה'), רואים אור אחת לחודשיים ומופצים בחנויות ספרים, מוסיקה, בגדים ועוד, על גבי מתקנים מיוחדים.

סדרת פלונית מביאה את קולותיהם של המשוררים הצעירים של דור השירה הנרקם ומתהווה בנוף התרבותי של השנים האחרונות. בין המשוררים העתידים להתפרסם בסדרה – מרחב ישורון, עידן נשר, אביה בן דוד, יואב עזרא ורבים אחרים. כמו כן, חלק מן הסדרה יוקדש לתרגומים עכשוויים של משוררים הפועלים בעולם, אך אינם מוכרים לקהל הישראלי וגם לפרסומים חדשים ומפתיעים של יוצרים וותיקים מן הספרות העברית.

הקונטרסים מוקדשים בכל פעם ליוצר אחד ומציגים יצירה שלמה ומהודקת החושפת את קולו הייחודי של המשורר. כתבי העת הרבים לשירה, שהתרבו פלאים בשנתיים האחרונות, אינם מצליחים להעביר קול זה, ומן הצד השני, עשרות ספרים הנדפסים מדי שנה, מוצאים את דרכם, ברובם, ללהבי הגריסה או לקופסאות ארכיון. יש צורך בבמה המאפשרת למשורר לעמוד בפני עצמו, באופן אינטימי, אך נגיש לקהל הרחב. מתוך תפיסה זו צמחה פלונית.

כל קונטרס מכיל 30-40 עמודים, דבר המאפשר להעביר יצירה שלמה בהיקף המדויק. אנו מאמינים כי שירה צריך לקרוא לאט, להנות ממנה, וטעות תהיה להשוות את אורך ספרי השירה לזה של ספרי פרוזה. ספר שירה ובו 200 עמודים איננו מאפשר קריאה רציפה, הוא מאבד מייחודו כיצירה שלמה והופך לאוסף שירים כרוך. מחזורי השירה של פלונית הם כמו אלבום מוסיקה, השלם שגדול מסך חלקיו. מחיר כל קונטרס הוא 19 ש"ח.

בתאריך 17/5, בשעה 21:30, יערך ערב ההשקה לקונטרס הראשון – "תשעה שירים לשמואל" בסטודיו לאמנות 4/7 (ביתם של קבוצת האמנים 'איפה דנה') ברח' אברבנל 5 תל אביב. בערב נקריא את שירי המחזור, יוצגו מיצבים, מיצגים ותערוכות של אמנים שונים, ותערך הופעה אקוסטית של רונה קינן.

בין המשתתפים:

רפי וייכרט,

עודד פלד,

יחזקאל נפשי

 ועוד…

 בסוף ההקראה תערך מסיבה – די ג'יי אביחי פרטוק.
הכניסה לערב חופשית ורצויה.

נשמח לראותכם
פלונית

לפרטים:
poetry@plonit.co.il
טלפקס: 03-5253155
נייד: 0545-985224
סמטה פלונית 7 תל אביב

 

מאת אלי אשד

בלש תרבות וחוקר של תנ"ך, תרבות וספרות פופולארית

20 תגובות על “הוצאת השירה של שלמה קראוס”

מזל טוב לתעשיין החדש שלמה קראוס על הולדת פלונית תעשיות, קבוצת מפעלים הכוללת בין היתר את אורבניה, פלונית מחזורי שירה ואת סטודיו (בכל אופן כך באתר פלונית.)
ברכות נוספות לנו, לכולנו, על הפיכת השירה לתעשייה.
אולי אם נטפל בדברים באופן תעשייתי, בסוף גם נראה כסף מהשירה.
עכשיו הגרפומנים יוכלו לבחור בין עלוני השירה של קראוס ומצגות הזבל של שרית שץ.
עד מתי?

כמה קינאה וציניות יש לך כלפי מישהו שעשה כל כך הרבה וכל כך טוב? אם כבר הגרפומן זה אתה

נכחתי בערב שארגן שלמה קראוס. לכל המלעיזים אומר רק שההפסד כולו שלהם! היה ערב תרבותי שכלל הופעה של רונה קיינן המוכשרת וכמה משוררים מהשורה הראשונה פירגנו והקריאו משירתה של חגית. תודה שלמה!.

רחל חלפי היתה מדהימה וכך גם רונה קינן רק חבל שחגית לא הגיעה. קראוס בהחלט הצליח להרים הפקה יוצאת דופן – כן ירבו!

שהיא לא משוררת, כל השאר לא משוררים
זה שהם קוראים לעצמם משוררים לא עושה אותם
משוררים. משוררים יש קצת, לספור אותם על יד אחת

אז היתה הפקה, אז מה?

לכל אלה שכותבים טוקבקים מחמיאים על עצמם,

אתם חושבים שאנשים לא קולטים
שפתאם יש 20 פירגונים היסטריים לאלמוני גמור ולא מעניין?

זה שקוף, גלוי ומובן מאליו שאתם כותבים לעצמכם
פירגונים, וזה פאתטי.

מצטער לאכזב, אני לא יצחק לאור , ולא "מטעם", אני קורא
קבוע של אלי אשד, ששם לב שיש אלמונים שלא מקבלים טוקבקים בכלל, ויש אלמונים שפתאם יש להם 40 טוקבקים משתפכים, כמו המשורר עם הזקן,
והסופרת הדתיה.
בלי שמות.

שבחר הוא (באופן לא מודע כנראה) לעצמו.
במקרה לחלוטין (ואולי מאומה אינו מקרי כלל?) הביא אותי גוגל לתגובה של מר/ת סרחון.
העולם מחולק לשני סוגים של אנשים: אלה המתלוננים ואלה העושים.
מצגות זבל? יתכן מאוד. זה עניין של טעם. אך הן עושות את העבודה עבור 2000 אנשים-גברים נשים ובני נוער, המנויים על ספרית החוג לשוחרי שירה ובכל יום מצטרפים חדשים. הם קוראים שירה, חווים שירה, מתקרבים לשירה, ורוכשים ספרי שירה. וכל זאת, בשל המפגש שלהם עם "הזבל".
טובי המשוררים קראו את שירתם בבתי מרזח אפופי עשן ובעלי רצפות מזוהמות מקיא, הומים רעשי שתיינים וחסרי-בית, כשעל ירכם נשענת הזונה התורנית ומפשפשת במכנסיהם. מדוע הורידו אותם גאונים את שירתם לביבים? כי הם ידעו והבינו את מה שמר/ת סירחון עדיין אינו יודע. ה"פיינשנקריות" תשאיר את השירה בגינזכים אפלים כשדפי הספרים מעלים עובש, או על מדפי סטימצקי, דחוקים בפינה ומעלים אבק.

תודה לך מר/ת סירחון על ההתייחסות.

נקלעתי פה במקרה לזירת התגוששות רק שמשום מה חשתי רפיון בשרירי חלק מהכותבים כאן. איני מכיר אישית את מארגן ערב השירה הנ"ל וגם לא נוכחתי באותו ערב אבל דחילק – תנו לחיות, אנשים. הוציאו מעצמכם את הטוב. כמה יפה יכול היה העולם להיות ואתם באים לקלקל, סתם כך, ללא סיבה. ערב שירה לכבוד מישהו – אירוע כל כך חגיגי ומרגש. קחו חלק בזה – ותראו כי טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

5 × 3 =