web analytics
קטגוריות
שירה

ערב "מאגמה "

מגזין השירה "מאגמה " הצליח לפרוץ את משוכת הגיליון הראשון ומפרסם בימים אלו את גיליונו השני .

ולרגל האירוע המגזין מקיים ערב השקה שיערך ב-9 לנובמבר, בשעה 9 בערב  בחנות הספרים החדשה "הנסיך הקטן" אשר בסמטה פלונית ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב .

בין המשתתפים שיקראו משיריהם בערב יהיו המשוררים הנכבדים
  עודד פלד
    סבינה מסג
        שז
   מירה טנצר
   עמרי לרר
 ועורכת השירה  ,לידור יעקב
   הקהל מוזמן .

מאת אלי אשד

בלש תרבות וחוקר של תנ"ך, תרבות וספרות פופולארית

5 תגובות על “ערב "מאגמה "”

אתה יכול גם לקשר לאתר שלי בבמה אם בא לך, למרות שאני לא ממש משורר ולא ממש נכבד(ולא ממש שז או עודד פלג), אבל אם בא לקוראים שלך להכיר את השירים שלי זה שם.
http://stage.co.il/Authors/AharonOiev

לצערי עוד אין לי ערך בויקי, תקלה חמורה שתתוקן בהמשך.
השתבללות נעימה,
עמרי.

ערב ההשקה לגיליון השני של מגזין השירה החדש "מאגמה" שהיה אתמול היה מפתיע.באו הרבה יותר אנשים משציפיתי כ-60 ומעלה שזה מספר סביר ביותר ולמעלה מזה עבור ערב שירה ומילאו עד אפס מקום את חנות הספרים "הנסיך הקטן " שבו התקיים האירוע.
ומה שמפתיע עוד יותר היו הגילים מגוונים של הבאים .זאת יש לדעת: לרוב בערבי שירה וספרות בכלל הגילאים של הבאים הם כמעט באופן מוחלט מעל גילאי 45-50 .אלא ם כן המדובר בערבים של המה החדשה.
אבל הפעם הזאת היה עירוב של חיילים ,בני עשרים ושלושים עם גילאי ארבעים חמישים ושישים.וזה אומר אולי שהמדיניות של העורכות להביא שירים של מגוון משוררים בני דורות שונים בכל גיליון ולא להתמקד רק במשוררים צעירים וחדשים מביאה פירות בצורת עניין מצד קהלים נרחבים יותר מהמקובל בערב שירה. .
מצאתי עניין רב בדבריו של המשורר עודד פלד שהשתתף בערב ואמר שהוא שמח במיוחד להשתתף בערב מאחר שהקהל הצעיר שהיגיע אליו מייצג את עתידה של השירה העברית וכי הוא מרגיש שערבים כמו זה מייצגים פתיחה לרנסאנס חדש בשירה העברית .
ייתכן שיש כאן אופטימיות מוגזמת של פלד ( ואולי לא אנחנו נדע בעוד כמה שנים.. ) ,אבל התחושה האישית שלי היא שכיום יש עניין חזק בהרבה בשירה בתקשורת ובציבור בהשוואה למה שהיה לפני חמש ולפני עשר שנים וייתכן שעניין זה רק ילך ויתחזק ככל שחלקים בציבור צעיר יגיעו לשובע מוחלט ממה שהם מקבלים בכלי התקשורת השונים ויחפשו משהו אחר. אבל בהקשר זה כדאי לשים לב למאמר הקצר של שדניאל כה-שגיא במוסף הספרות של ידיעות היום "דרושה שירה מאתגרת"
במאמר מתלונן המחבר על מיעוט העניין בשירה בתרבות הצריכה שלנו כיום ועל הנתק ההולך ומתגבר בין הציבור והשירה ,הציבור אינו קורא כיום ספרי שירה ומי שקורא היום שירה הם בעיקר המשוררים שקוראים אחד את השני .
טענתו של כהן –שגיא היא שהשינוי ביחס לשירה לא יבוא מחדשנות צורנית אלא מפיתוח היכולת של המשוררים להגיב לשינויים בחיים העכשוויים ולמגוון הפעילויות והאפשרויות שקיימות עתה ולא ידענו כמותן במאה העשרים
ואני מפרש זאת בכך שעל המשוררים למצוא תכנים חדשים לשירתם שישקפו לא רק את הבעיות של
האני אלא גם את הבעיות של החברה שמסביב וכך ידברו יותר לצבורים גדולים יותר כפי שהשירה של אלתרמן דיברה פעם לקהלים גדולים ביותר בחברה הישראלית .
ייתכן מאוד שמגזינים כמו "מאגמה " ו"אלמנך " הם הסנוניות שמבשרות את העתיד לבוא בשירה אבל על מנת לשרוד ולשגשג עליהם למצוא דרך למצוא דרך לצמצם את הנתק הקיים בין הציבור הצעיר הרחב ובין השירה .נשאר לראות עם יצליחו לעשות זאת .

[…] ערב ההשקה לגיליון השני של מגזין השירה החדש "מאגמה" שהיה אתמול היה מפתיע.באו הרבה יותר אנשים משציפיתי כ-60 ומעלה שזה מספר סביר ביותר ולמעלה מזה עבור ערב שירה ומילאו עד אפס מקום את חנות הספרים "הנסיך הקטן " שבו התקיים האירוע. […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

eight + thirteen =