לאלי
שמי הוא אורן, ואני סטודנט לאדריכלות באיטליה. לאחרונה התחלתי לגלות עניין רב בתרבות הקוריאנית, וזאת בעקבות מערכת יחסים שנוצרה עם בחורה מדרום קוריאה. לצערי גיליתי שקיימת תרבות עניפה ומעניינת אשר אין לי ולו מושג קלוש לגביה, וכך התחלתי לחפש מידע בעניין. מתוך חיפושי הגעתי אל "קוריאה לנצח", ושמחתי לגלות מידע רב אשר לא ידעתי קודם לכן. שמחתי לגלות כי ניתן למצא ספרות קוריאנית מתורגמת בארץ, ואף יותר, שאף תורגמו מספרינו לקוריאנית. הייתי שמח לשתף גם אותה בתרבות שלנו, אשר רק לאחרונה מתגלת לי כתרבות מיוחדת ועניפה הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב. שאלתי היא האם קיימת אפשרות למצא את הספרים הישראלים המתורגמים לקוריאנית בארץ, ואם כן היכן. אשמח לכל בדל מידע, ובכלל לכל הפנייה למידע נוסף על קוריאה והתרבות בה.
בתודה מראש, אורן,
מילאנו
תשובה :
מידע על ספרים עבריים מתורגמים לקוריאנית אפשר למצוא רק במקום אחד :
המרכז הישראלי לתרגום ספרות עברית לשפות זרות שבספרייתם אפשר למצוא את הספרים העבריים המתורגמים בשפות שונות ובכלל זה גם בקוריאנית .
והם יוכלו להפנות אותך לספרים כאלה למכירה .
עוד מקום טוב לפנות בעניין זה הוא השגרירות הקוריאנית בישראל .
בהצלחה.
אלי
5 תגובות על “איטליה זקוקה לספרים עבריים מקוריאה”
פטריק קים ואביו מולידו ברט ויטפורד לא קיימים בשום שפה מלבד עברית.
בדיוק כמו ששרגא גפני, און שריג, ונדמה לי שגם עמוס כרמלי, היו כולם אותו אדם, כך גם ברט ויטפורד הוא פסבדון (והנה אני משתמש במילה שאני לא בטוח אם אני כותב אותה נכון, אז אם אני טועה, לא להתנפל), של סופר ששמו פרח מזכרוני.
הסופר המקורי שהשתמש בשם ברט ויטפורד היה אדם בשם גילעד מורג שהיום הוא מכל הדברים חוקר ספרות עברית בארה"ב וכותב מאמרים על פיגורות כמו א.ב.יהושע ועמוס עוז בכתבי העת המכובדים ביותר בעברית ובאנגלית.
עוד כותבים שהשתמשו מאז בשם כללו את הסופר עמוס אריכא ,אשר דורי את המרצה חוקר השירותים החשאיים איתן בר יוסף ועוד רבים רבים אחרים.
בכתבה מצוטט נספח התרבות הקוריאני באומרו כי שום קוריאני שמכבד את עצמו לא יעסוק בקראטה (אומנות לחימה יפאנית), מאחר ולקוריאנים ישנה אומנות לחימה משלהם – טאק ואן דו.
הדבר אולי נכון, אבל חשוב לציין כי אחד מגדולי לוחמי הקראטה של המאה הקודמת היה קוריאני דווקא. שמו היה Choi Bae-dal (אין לי מושג איך לתעתק את זה לעברית, צר לי), והוא היגר ליפאן בשנות ה-30 של המאה הקודמת, שם הוא פיתח את סגנון ה-Kyokushin המאוד פופולארי בקראטה.
סיפור חייו שימש לסדרת קומיקס (יפאנית!), וזו בתורה עובדה בשנה שעברה לסרט קולנוע מצולם בקוריאה, שהוקרן לאחרונה בפסטיבל Fantasia הנחשב, וזכה לתשבוחות (למרות שאמינותו ההיסטורית של הסרט, על פי הדיווחים, קלושה למדי).
ניתן לקרוא ביקורת על הסרט כאן:
http://www.dvdtimes.co.uk/content.php?contentid=57237
יש הטוענים, אגב, כי דמותו האמיתית של Choi Bae-dal היוותה גם השראה לדמותו של ריו, גיבור סדרת משחקי הוידאו הפופולארית-מאוד Street Fighter.
היא שלילית למדי. כאמור, קראתי תגובות נלהבות ברובן מאנשים שנכחו בהקרנת הסרט בפסטיבל (את הסרט עצמו טרם ראיתי).
[…] […]