לפני כמה ימים קיבלתי פניה מאנשי ערוץ הילדים . "לפופאי המלח מלאו 75 שנה " הם מסרו לי " האם תוכל לספר בתוכנית שלנו משהו על פופאי ועל חשיבותו לאדם המודרני " ?
((אנשי ערוץ הילדים ואנשי ערוץ 10 ואנשי הרדיו פונים אלי בימים אלה באופן קבוע כדי שאדבר אצלם על נושאים שונים ממיקי מאוז ועד פיראטים ומהמלון של פולטי ועד מגזין ה"עולם הזה" בתוכניות שלהם על תקן מומחה ל"אזוטריקה" , כסף אני לא רואה מזה אבל כפי שכבר העיר על כך "המלאך"סימון טמפלר בספרו של לסלי צ'רטריס בתגובה להמוני האנשים שבאו אליו באופן קבוע עם בקשות לפתרון בעיות מסוכנות עבורם וללא כל תמורה בגלל פרסומו: "מה לעשות , זוהי צרת הפירסום " ) .
הופעתי בתוכנית שלהם "אולפן חי " ושם דיברתי על פופאי המלח בעל המיקטרת והעין האחת , אבל בגלל קוצר הזמן לא יכולתי לדבר על כל מה שרציתי לגבי פופאי , אז כאן אני משלים את החסר ובעבור קהל מבוגר יותר ( אני מקווה ) מצופי ערוץ 6 .
שתום העין עם המקטרת
פופאי הוא אחת הדמויות המפורסמות ביותר של הקומיקס מצד אחד ושל הסרטים המצויירים מצד שני , ופרצופו המכוער הוא אחד הידועים ביותר ברחבי העולם כולו . המלח אדיר הכח שמקבל את כוחו מאכילת התרד נוצר בידי הקומיקסאי אלזי סגר ( אדם שהתפרסם לראשונה הודות לסדרת קומיקס על עלילותיו של צ'רלי צאפלין כוכב הסרטים האילמים ) ב1929- כדמות מכוערת במיוחד של מלח בעל עין אחת ומקטרת נצחית בתוספת לכוחות על בלתי אפשריים .
המלח המוזר היה מבוסס על אדם אמיתי בשם פרנק רוקי פיגל , טיפוס לוחמני ובעל כוח רב שאותו היכיר הקומיקסאי סגר בעיר מולדתו , גבר שתום עין שאהב לעשן מקטרת ולהסתבך בקטטות אגרופים שבהם בדרך כלל ניצח אבל היה בעל "לב זהב" ולפי הדיווחים אהב מאוד ילדים ושדמה מאוד במראה החיצוני לדמותו של פופאי כפי שצויר בתחילה.
פרנק "רוקי " פיגל מקור ההשראה לפופאי
על קברו של אותו פיגל שנפטר שנים רבות לאחר שפופאי הפך לדמות מפורסמת הועלתה מצבה מיוחדת שנים רבות לאחר מותו ובה הוצב הציור המקורי של פופאי שבה נראה בבירור הדמיון החיצוני הרב בין השניים.
פופאי הופיע בסדרה בעלת הצלחה בינונית ומטה בשם "תיאטרון טימבל " שהייתה קיימת כבר מזה 10 שנים מאז 1919 ובה כיכבו הדמויות של אוליב אויל אחיה קסטור והוריהם . אולם רק מהרגע שהופיעה בסדרה דמותו של פופאי החלה הסדרה להצליח באמת פופאי שהחל כדמות משנה חד פעמית, מלח בספינה שאותה שכרו גיבורי סדרה אוליב ואחיה ושאמור היה להיעלם במהרה כמו כל שחקן אורח טוב נשאר בעקשנות בסיפורים גנב ללא הרף את ההצגה מהדמויות הראשיות והפך בתוך זמן קצר עד להדהים להפתעת הכל ( ובראש ובראשונה היוצר ,סגאר ) להיות הדמות מרכזית שהסדרה נקראת על שמו ושהכל סובב סביבו.קוראי הקומיקס מעולם לא נתקלו בדמות כזאת של אדם בעל כוחות על מטורפים ומצחיקים בנלחם בכוחות הרשע בהומור רב ובהיגיון מטורף .
המלח המכוער הקירח, המקועקע ,המכור לעישון מקטרת , האלים וגס הרוח וכפי שהתברר מאוחר יותר מהסרטונים גם צרוד היה הסופרמן הראשון של הקומיקס . הוא גם ללא כל ספק גיבור הקומיקס המכוער ביותר של כל הזמנים יוצא דופן מעין כמוהו בין דמויות הקומיקס ההרפתקניות האחרות שהן בדרך כלל אנשים יפי תואר.
חבריו המכוערים לא פחות ממנו היו : אהובתו הצרחנית אוליב ( "שמן זית" בעברית) ,אישה מכוערת עד להדהים וככל הנראה גיבורת הקומיקס המכוערת ביותר של כל הזמנים , גבוהה , רזה ,שטוחת חזה ובתסרוקת של הפוליטיקאית הישראלית גולדה מאיר ולבושה תמיד בבגדים מגוחכים .
גם היא הייתה מבוססת על אישה אמיתית שאותה היכיר סגאר בעיר הולדתו ,אחת דורה פסקל ,אישה רזה וגבוהה באופן יוצא דופן שתמיד לבשה מטפחת על צווארה; היא הייתה בעלת חנות ולעיתים רחוקות יצאה ממנה.האם סגר היה מעוניין בה? לא מן הנמנע.
וגם היא זכתה לכבוד שעל קברה תהיה מצבה שמציינת את היותה מקור ההשראה לאוליב.
עד להופעתו של פופאי אוליב הייתה הייתה גיבורת הסדרה וכעת הפכה לדמות משנה. פופאי נהג להכות אותה בשנים הראשונות כדי להשתיק אותה קצת , אולם בשנים האחרונות עם התגברות תשומת הלב הציבורית לאלימות במשפחה המנהג הזה נעלם.מצד שני גם אוליב לא היססה אף פעם להכות את פופאי כשהוא הרגיז אותה יותר מידי.
יש גם את המלח הבריון הנבל בלוטו שמתמודד ללא הרף עם פופאי על חסדיה המפוקפקים של אוליב שאוהבת יותר מכל דבר אחר לסכסך בינם בפלירטוטים הבלתי פוסקים שלה עם בלוטו ( הוא הפך גם ל"ברוטוס " בגירסאות שונות של הסדרה ).
יש את וימפי "ידידו " הבטלן מוג הלב והבוגדני של פופאי זולל הכל ובראש ובראשונה כריכי האמבורגרים. גם הוא היה מבוסס על דמות שסגאר היכיר מעיירת הבית שלו של הבוס של סגאר בעיירה בעליו של בית הקולנוע המקומי, ויליאם שכוצ'רט הוא אהב מאוד המבורגרים, ונהג לשלוח את עובדיו בבית הקולנוע, ביניהם סיגר, לקנות לו המבורגרים.מלבד זאת הוא אהב לספר סיפורי גוזמאות ושקרים על עצמו כמו וימפי בסיפורי פופאי .
על שמו של וימפי הבדיוני נקראת רשת ההאמבורגרים.
קראו על הדמויות האמיתיות מאחורי פופאי וחבריו כאן.
ישנה גם סבתא זרש המכשפה האחרונה עלי אדמות שנאבקת ללא הצלחה בפופאי כנראה משום שהיא מאוהבת בו והוא לא מגלה בה כל עניין במכשפה המכוערת יותר אפילו מאוליב.
יש את הילד סוויפי לא ילדם של פופאי ואוליב חלילה , אלא אסופי שמתברר שהוא הנסיך האבוד של ממלכה רחוקה, דאמוניה.
יש את כלב המשפחה היצור המוזר "יוג'ין הג'יפ " שתמיד ידע את האמת וידע לדבר והיגיע כמסתבר ממימד אחר.
ישנו אביו של פופאי ,פפי, שנהג להרביץ לכל מי שהופיע בטווח ראייתו המוגבלת מאוד (במיוחד אוליב ) ואישתו הקשוחה מאין כמוה גרני.
הם כל השאר זכו להערצת הקהל האמריקני .
כמה מהסרטונים המפורסמים ביותר שלהם עסקו במפגשים של פופאי עם דמויות ידועות מסיפורי "אלף לילה ולילה " , אלדין ומנורת הקסמים , עלי באבא וארבעים השודדים , וסינדבאד המלח .
סרטונים אחרים עסקו במאבק האינסופי של פופאי בבריון המזוקן בלוטו שתמיד חיזר ( מסיבות שאינן מובנות באמת ) אחרי אוליב המכוערת , זאת על מנת להרגיז את פופאי תמיד הייתה מעודדת אותו בחיזוריו . וכאשר הייתה דוחה לבסוף את בלוטו ,תמיד ניתן היה לסמוך על בלוטו שיבצע מעשים קיצוניים בתגובה כמו קשירת אוליב על פסי רכבת וכו' בזמן שהרכבת מתקרבת עד להצלתה הבלתי נמנעת בידי פופאי . מה שאף פעם לא הפריע לאוליב להמשיך בפלירטוטים עם בלוטו במאות סרטונים לאחר מכן , אפשר היה לצפות שהיא כבר תדע מה יהיו התוצאות הבלתי נמנעות של הפלירטים עם טיפוס כמו בלוטו.
.בסרטים אלה חלו כמה שינויים בדמותו של פופאי. בסרטים הוסבר שכוחות העל של פופאי הם תוצאה של אכילת תרד, ( דבר שהוזכר רק מדי פעם בקומיקס שם כוחות העל של המלח לא הוסברו בדרך כלל והעניין של אכילת התרד הופיע רק לעיתים נדירות ). אבל פרט לכך לא הרבה השתנה ביקום האבסורדי של פופאי וההצלחה העולמית רק גדלה. היוצר סגר מת ב-1938 מסרטן וכיום הוא נחשב לאחד מגדולי היוצרים של עולם הקומיקס בכל הזמנים בדמיונו ובשפע הרעיונות שלו. לאחר מותו ממשיכיו כמו באד סגנדורף המשיכו את עלילות פופאי בהשראה פחותה ובעיקר "שמרו על הקיים " , אבל זה כבר לא שינה הרבה מבחינת הדמות ומעריציה.
פופאי בגרסת האמן אנדי וורהול.
האחים פליישר המשיכו ליצור סרטים מרובים על פופאי ומלבדו על גיבור על רציני יותר בשם "סופרמן " אבל ההצלחה של הסרטים המצויירים של סופרמן יפה התואר מעולם לא היגיעה אפילו לקרסולי הצלחת החבורה המכוערת של פופאי . הסרטים המצויירים היגיעו במספרם ליותר מ-1000 בגרסאות שונות ומידי יוצרים שונים והם משודרים ברחבי העולם עד עצם היום הזה . על פופאי נעשו הרבה יותר סרטים מצויירים מכל דמות אחרת שמוצאה בסיפורי קומיקס.
.מידי פעם עוד יש שערוריות גם בעולם של פופאי . למשל כאשר הקומיקסאי בוב לונדון שהפך לצייר של הסדרה ב-1992 ניסה לעדכן את הדמויות ו היציג את אוליב כמי שנמצאת בהריון (!) והעז לדון בנושא ההפלות דבר שהביא לסילוקו המיידי בידי העורכים הנזעמים, ובעת כתיבת שורות אלה מצייר את הדמות היי הייזמן מזה שנים . פופאי ממשיך כסדרת קומיקס בעיתונים האמריקניים עד עצם היום הזה.ומן הסתם ימשיך להתקיים בצורה כלשהי עוד שנים רבות .
במהלך התקופה הזאת פופאי הפך לסמל , ל"מותג " מרכזי של התרבות הפופולארית האמריקנית ופסל ענק מיוחד של דמותו אף הוקם ב-1937 בעיירה אמריקנית קריסטל סיטי שבטקסס מרכז מכירת המאכל המאוס כאות תודה על תרומתו העצומה למכירות הגדולות של המוצר ( מכירות התרד עלו ביותר מ-50 % לאחר הופעת התרד ביקום של פופאי ).
פסל נוסף הוקם בעיר הולדתו של היוצר סגר, פסל ברונזה ענק של המלח עם המקטרת המשקיף על נהר המיסיפיפי בלב פארק שנקרא על שם סגר. ועוד פסל נוסף של הדמות המכוערת הוקם גם בעיר ספרינגדאל שבארקנזאס נראה שפופאי הוא דמות הקומיקס היחידה שלכבודה הוקמו לפחות שלושה פסלים ! בעיר הולדתו של סגר צ'סטר נערכים מזה עשרות שנים פיקניק שנתי המוני לכל תושבי העיר שנושאם המרכזי הם הדמויות מסדרת פופאי שאותן יצר בנה המפורסם ביותר של העיר.
ונעשה גם סרט מצולם על פופאי ב-1980 בבימויו של הבמאי הידוע רוברט אלטמן ובכיכובו של רובין ויליאמס בתפקיד פופאי המחפש אחרי אביו ומגלה אותו כרודן של עיירה קטנה וכאדונו של בלוטו הרשע , אולם הרוב המוחלט של חובבי פופאי היו מעדיפים לשכוח שהסרט הזה נעשה אי פעם.
בכל אופן ההצלחה של פופאי היא כלל עולמית ואחד המקומות שאליהם היגיע המלח הכל יכול על מנת להישאר היה למדינת ישראל.
פופאי בארץ הקודש
עוד לפני שהיגיע פופאי עצמו לישראל כבר הופיעו דמויות שונות בהשראת דמותו וכוחות העל שלו שמופיעים כתוצאה מאכילת התרד . בעברית הופיעה בשנות החמישים דמותו של איש הפלמ"ח גידי גזר שקיבל כוחות על כתוצאה מאכילת גזר,ובשנות השישים יואב בן חלב הילד הבלונדיני חובש הכובע טמבל שקיבל כוחות כאלה כתוצאה משתיית חלב , וידידו הטוב דרור הגיבור שקיבל גם הוא כוחות על הודות לחלב אך הוא היה אנין טעם יותר מחברו יואב,לא כל חלב אלא רק תרכיז חלב. לכל אלה אפשר לקרוא "ילדיו של פופאי ".
בישראל פופאי עצמו הופיע לראשונה בסיפורי קומיקס קצרים בני עמוד אחד על עלילות פופיי ( כך אויית השם ) במגזין "בוקי" מ-1967 . בשנות השבעים שהסרטים המצויירים החלו להיות מוקרנים בטלוויזיה הישראלית והפכו את פופאי לדמות המוכרת לכל ילד.
על פופאי הוצגו הצגות שונות על הבמה הישראלית.
עטיפה של המגזין "דבר לילדים " עם תמונה מהצגה על עלילות פופאי
פופאי גם הפך לגיבור של מגזין מודפס על עלילותיו.
המגזין פופי ( איות שונה מזה המקובל בדרך כלל בעברית ומזה שבו אנו משתמשים כאן ) הופיע ב73- חוברות צבעוניות בהוצאת מ. מזרחי. בשנים 1971-1976. זוהי סדרת הקומיקס הארוכה ביותר שהופיעה עברית על דמות אחת.
המגזין כלל לא רק סיפורים על הרפתקאות פופאי ובני משפחתו , אלא גם דמויות נוספות כמו פרופסור חרטומי הממציא הגאון ששום המצאה שלו לא מצליחה לעבוד כצפוי ( הפרופסור הנ"ל היה שייך לסדרה אחרת הרבה פחות ידועה שאותה יצר סגר, לצד "פופאי " ,בשם "סאפו " שהייתה מדעית בדיונית באופייה על עלילות איש קטן ואפרורי שהפרופסור לוקח למסעות מטורפים שונים בחלל מערכת השמש ובכוכבי לכת שונים , אם כי מדי פעם הפרופסור שולב גם בעלילותיהם של פופאי ושות' ) ועלילותיה של משפחת רובוטים ששוכנת בכוכב אחר , אב ובנו שמתמודדים בכל סיפור עם משבר אחר כמו פלישת בני אדם לכוכבם וכו' .בנוסף כללה כל חוברת "פופאי " גם חלק מגזיני לילדים בשם "חבריה " בעריכת יוסי גמזו שכלל סיפורים מאמרים ובדיחות רובם ברמה לא גבוהה .
סדרה זאת הייתה סדרת הקומיקס המצליחה ביותר של הוצאת מ. מזרחי שפירסמה גם סדרות קומיקס אחרות בשחור לבן כולן על עלילות טקס איש המערב הפרוע , טרזן , זאגור , תולדות המערב הפרוע וכו'.
פופיק הדייג
עד כמה היה פופאי פופולארי בישראל מראה העובדה שהופיע לו חיקוי מקומי מדוייק בשם :
פופיק הדייג : חוברת מצויירת לכל הגילים ישצאה לאור בהוצאת "אלי"מ קומיקס " ב1971 . העורך ( ואולי גם הכותב והצייר ?) היה אריה ליברמן.
סידרה זאת שמימנה יצאה כנראה רק חוברת צבעונית אחת נדירה ביותר הייתה חיקוי מדוייק של סידרת"פופאי וכול הדמויות שבה הזכירו את הדמויות של פופאי ,יריבתו המכשפה "סבתה זרש" וידידו וימפי.
העורכים כתבו בהקדמה לחוברת :
קורא יקר
לאחר עמל ויגע רב הצלחנו להעלות בדפים שלפניכם את פופיק הדייג – גיבורה הראשי של החוברת המצויירת שכולם ציפו לה זמן רב .
בחוברת הושקעו שעות ,ימים ואף חודשים של עמל ויגע ואנו תקווה שמאמצינו הרבים ישאו פרי והחוברת תתקבל בחיוב בשורות הקוראים .כמו כן אנו מקווים שתהנו מעלילותיו המצויירות של פופיק הדייג ,תשתתפו בהרפתקאותיו ותחייכו איתו לאורך דרכו …
פופיק הדייג צובר את כוחו הרב על ידי שתיית שמן דגים ,ואילו אוייבתו המכשפה בא-בא יאגה מנצלת בסיפור הראשון עובדה זו לבניית מפלצת על בסיס שמן דגים ,בתקווה שכך תוכל לנצח את הגיבור ,ומה שקורא הלאה תראו בעצמכם בהמשך הסיפור…."
בחוברת היחידה שיצאה : הופיעו הסיפור "עלילת מפלצת שמן הדגים " שבו נאבק פופיק במפלצת אדירת כוח שאותה יצרה אוייבתו המכשפה באבה –יאגה.החוברת כללה גם סיפור קצר על פרופסור "מונצ'ה –פוקי " שיעור בפיזיקה ". ( סיפור זה היה מצידו חיקוי של סיפורי "פרופסור חרטומי " בחוברות פופאי שבהוצאת מזרחי".).לחוברת צורף גם "פוסטר " (!) של פופיק הדייג מחזיק בבקבוק שמן הדגים שלו .
אבל ככל הנראה סדרת "פופיק " החזיקה מעמד רק חוברת אחת ויחידה. הקוראים העדיפו את סדרת המקור..וסביר להניח שאילו בעלי הזכויות בארה"ב היו שומעים על כך היו תובעים מיד את מר ליברמן על פלגיאט והפרת זכויות יוצרין.
עוד פארודיה מ-1973 על חוברות פופאי. צייר עידו אמין .
פופאי היגיע בישראל בשנות השבעים גם לעולם משחקי הקופסה.
הפופולאריות הייתה גדולה כל כך עד שבתחרות שירי ילדים ה"שירוויזיון" בסוף שנות השבעים שבה התמקדו בשירים על נושאי תוכניות טלווזייה היה גם שיר מיוחד על פופאי ( "פפה פופאי" ) של נירה רבינוביץ. הוא היגיע אל המקום השלישי אחרי שיר של עופרה חזה על גיבור החלל פלאש גורדון ( גיבור קומיקס מהחברה בעלת הזכויות על "פופאי " "קינג קומיקס") שהיגיע למקום הראשון ושיר של מוטי גלעדי על האדם הביוני סטיב אוסטין שהיגיע למקום השני , הסתבר שגם המלח הכל יכול התקשה להתגבר על יריבים אדירי כוח כל כך .
פופאי בשנות השמונים והתשעים
שנות השבעים היו תקופת השיא של פופאי בישראל. אבל גם לאחר שנות השבעים פופאי לא נשכח.
בהוצאת כתר הופיעו שלושה ספרים מצוירים על עלילותיו ב-1981 של צ'רלס ספין ורן ( בתרגום יעקב שי ) : "פופאי מטפס ההרים " " פופאי והבית המכושף " ו"פופאי הדייג ". .
ספר על פופאי מאת צ'רלס ספין ורל. הוצאת כתר .1981.
ב-1987 התפרסם פופאי למשך תקופה קצרה על דפי מוסף הקומיקס השבועי קצר הימים של העיתון היומי "חדשות "
סיפור פופאי ממוסף הקומיקס של עיתון "חדשות",1987
פופאי חזר בשנות התשעים : סיפורים קצרים על הרפתקאותיו מתורגמים בידי עשי וינשטיין הופיעו במגזין סופר קומיקס שיצא לאור בשנים 1997-1998 כתוספת שבועית לשבועון הילדים "מעריב לילדים ". ששם הופיע פופאי שהחליף את בטמן שלא נמצא פופולארי מספיק , שכם בשכם עם סופרמאן וחבורת ילדי " זבנגלה" של אורי פינק בחוברות 69-87 במהלך ארבעה חודשים.
27.8.1998-31.12.1998
מעניין לציין כי לפחות חלק מהסיפורים ואולי רובם ( ואולי כולם ?) כבר הופיעו בעבר בעברית בחוברות פופאי בהוצאת מ. מזרחי.
אבל בכך לא הסתיים השימוש המקורי בדמותו של פופאי בישראל. בחוברת מיוחדת מספר 16 של המגזין "זבנג פלוס " שהיה מגזין הקומיקס של "מעריב לנוער ושהוקדשה לפרשנויות של אמנים ישראליים לדמויות קומיקס ידועות שונות מחו"ל הופיעה גם גרסה ישראלית של שחר נבות לדמותו של פופאי .
בנימין נתניהו בדמות פופאי. מאת אורי פינק
וכמובן שגם אמן הקומיקס הישראלי הידוע מכל אורי פינק לא טמן את ידו בצלחת ובספר הקומיקס הפוליטי שלו "ספר הג'ונגל 3 " ( הוצאת מודן , 2001) היציג פרשנות מקורית משלו אולי המרשימה ביותר בעברית לפופאי כאשר היציג את דמותו של הפוליטיקאי ביבי נתניהו שהוא ומקורביו השונים הופיעו בדמויות בני משפחתו של פופאי, כולל חיקוי מדוייק של עטיפת חוברת "פופאי " מאלו שיצאו לאור בהוצאת "מזרחי" בשנות השבעים שבה כל הדמויות הן ביבי ועמיתיו .
החוברת האחרונה בסידרת "פופי" בהוצאת מזרחי
וכבונוס הנה כתבה מעיתון "מוסף הארץ" שכתבה תמר מרוז במוסף "הארץ" של ה6- לאוגוסט 1971 ימי שיא הצלחתו של פופאי במדינת ישראל כאשר היו היו עליו מופעים מתחרים על הבמות :
קישורים רלבנטיים
מודעת פרסומת של חברת הספנות "צים"
20 תגובות על “פופאי המלח בארץ הקודש”
יופי של מאמר. ועוד משהו: נדמה לי ששיר נוסף על "פופאי המלח" ("מי הוא, מי/רק פופאי המלח…") ביצע גם צחי נוי, בליווי רביעיית ילדים ששמם לא צויין על גבי עטיפת תקליט פסטיבל הילדים שבו שרו. השיר יצא לפני מספר שנים פעם נוספת, כחלק מאוסף מרובע שהוציאה חברת פונוקול.
מעבר לכך, פופאי נכנס גם אל העברית המדוברת. בילדותי רווח מאוד הביטוי "חזק כמו פופאי", שאמנם נדחק מאוחר יותר וכמעט נשחל לחלוטין מפני ההערצה לדמויות טלוויזיוניות כמו סטיב אוסטין וסופרמן (הילדים הקטנים היו נוהגים לפזם בינם לבין עצמם את "פופאי דה סיילור מן" ולהוסיף לכל את כל הפירה הקצר והעצבני שבא מייד לאחר מכן).
שריד לכך יכולתי למצוא שנים מאוחר יותר אצל אהוד ברק, בתקופה ששימשתי כיועץ התקשורת שלו. כשרצה להמחיש את מצבו של אדם שנכנס לסמטה ללא מוצא נהג לומר עליו ש"הוא מטפס על עץ כמו פופאי ויורד ממנו כמו קוני למל".
נוסטלגיה הציפה אותי.
http://www.zim.co.il/pirsomet/60s5.htm
איזה יופי! תודה שסרקת את התמונות.
אי אפשר להישאר אדיש למקרא רשימה כזאת.
גם היתה תקופה שילדים היו מכוונים את השעון עפ"י זמן השידור של סרטוני פופאי ("עכשיו השעה רבע לפופאי"(
היו גם חולצות "פופאי" ואפילו חולצות Ropeye, כדי לא לגנוב את זכות היוצרים.
נדמה לי שיש לי גם צילום מגיל 10, לבוש בחולצה כזאת.
אגב, מה שמותיהם המקוריים של הפרופ' חרטומי וסבתא זרש?
הוא במקור
O.G ,WOTTASNOOZLE
סבתא זרש היא במקור
THE SEA HAG
, שלום לך
אני מחפש לאחים שלי כבר הרבה זמן את
, השיר של התוכנית של פופאי
? אולי אתה תוכל להגיד לי היכן אני יכול למצוא אותו
.תודה מראש
איפה אפשר ליקנות חוברות ישנות של פופאי?
כמו אלה שהעטיפות שלהם מוצגות למעלה
אפשר למצוא בשפע באלנבי פינת גאולה תל אביב
נוסטלגיה,אין מה להגיד!!! אני זוכר את הסרט שנעשה ב1980 בכיכובו של רובין וויליאמס בתור פופאי ואת אוליב גילמה שלי דובאל שזכורה לי מתוכנית טלוויזיה שהיתה קשורה לאגדות ("מופע האגדות של שלי דובאל") פופאי הוא סמל ואני זוכר שהתחפשתי לפופאי בפורים שהייתי ילד בן 10,איזו השראה!
מאמר מעניין על חוברות פופאי ובעכיקר המגזין "חבריה " שהתלווה אליהם בעריכת המשורר יוסי גמזו .
ראו
בין התרד לילד :חוברת פופאי הישראלית
http://www.reframedmemo.com/2009/10/blog-post_19.html
הסופרת לאה איני פירסמה במוסף הארץ מאמר על פופאי כגיבור ילדות שלה. ביו השאר היא מאזכרת גם את המאמר הזה ומגדירה את אלי אשד כ:
"גיבור תרבות של גיבורי תרבות ".
תודה לאה.
המאמר
חצי לירה לא תפריד ביננו :מה למדה לאה איני מפופאי המלח
http://www.haaretz.co.il/magazine/childhood-heroes/1.1483896
[…] כתבה של אלי אשד על גלגולי פופאי […]
I'm Popeye the sailor man
I'm Popeye the sailor man
נכנס למקלחת יצא עם קרחת
I'm Popeye the sailor man
[…] פופאי המלח בארץ הקודש […]
[…] פופאי […]
[…] כוללות את היתומה הנצחית אנני , את טרזן איש הג'ונגל ואת פופאי המלח , את פלאש גורדון איש החלל ואת הנסיך מימי המלך ארתור […]
[…] » […]
[…] פופאי בארץ הקודש […]
[…] דירקס המשיך לעבוד על הסדרה שלו עד לפרישתו לפנסיה ב- 1958 לאחר כמעט 60 שנה של עבודה על עלילות שני התאומים הנוראיים . בנו ג'ון המשיך לצייר את סיפורי הסדרה אחריו והיכניס בהם אלמנטים רבים של מד"ב ופנטסיה כמו מבקרים מהחלל החיצון אי עם עולם אבוד של חיות פריהיסטוריות, ופגשו את איש השלג. ברוח עידן חקר החלל התאומים נלחמו ברובוטים פולשים, ואף יצאו לחלל ונתקלו בספינת רקטה מכוכב ונוס. בשלב מאוחר יותר בשנות השישים והשבעים דירקס הבן יצר מחדש רבים מהסיפורים המוקדמים של אביו כמחווה נוסטלגית. סדרת "הקפטין והילדים" בכל אופן בוטלה לבסוף בשנת 1979 אחרי 65 שנה "בלבד". הרולד קנאר שצייר את הסדרה "המקורית " נפטר עוד ב-1949 ( אחרי 35 שנות עבודה על הסדרה שלו "בלבד" ) אך הסדרה נמשכה אחריו בידי ממשיכים שונים מ-1997 ועד כתיבת שורות אלה מצייר את תעלולי התאומים הי הייסמן שמצייר בו זמנית גם את עלילות המלח סתום העין פופאי . […]