ממשולם מלוקה ועד אלי אשד:חמישים ואחד דורות ו1200 שנה של תולדות משפחה .
רשימה זאת מוקדשת לזכרם של הגנאלוגים הקודמים במשפחתי אביה של סבתי הרב אליהו לנדא ,סבי יוסף זונדל וסרמן ואבי צבי אשד.
לאחרונה התגלה לי להפתעתי שיש לי קשר משפחתי ישיר לחכם מהמאה ה-11 רש"י.ודרכו עד משפחת קלונימוס שאנחנו יודעים את השושלת שלה מהמאה השמינית לספירה. הגנאלוג המשפחתי שלי חיים פרידמן החוקר את תולדות שושלות הגאון מוילנה ויוסף זונדל מסלנט שאני צאצא שלהן חשף במחקר מפורט שאני ( ועימי כל אחי והורי ודודי ובני דודי ואחייני וכו' ) צאצא ישיר של רש"י דרך הגאון מוילנה הגר"א. יש ביני ובין משולם מלוקה שבאיטליה אבי משפחת קלונימוס חמישים ואחד ( 51) דורות כולם רשומים מתועדים. כמובן אין רבותא שאני צאצא של משולם מלוקה ושל רש"י . כל היהודים צאצאי מזרח ומרכז אירופה ומן הסתם גם רבים מצאצאי ארצות דרום אירופה הם כולם ללא יוצא מהכלל צאצאים של משולם מלוקה שהרי המדובר היה בקהילות לא גדולות ביחס שכל אנשיהם התחתנו זה בזה שוב ושוב וסביר שבכולנו יש כעת גנים של רש"י.
ועדיין ..לא כל אחד יודע איך בדיוק היחוס שלו מגיע אל משולם מלוקה מלפני 1200 שנה דור אחרי דור לאורך כל אותם חמישים ואחד דורות. אני יודע.
אני בהחלט גאה שהרוב המוחלט של ה51 דורות האלו ,כמעט כולם ! ,היו יוצרים ואנשי ספר. וזה בהחלט נדיר ומיוחד ויוצא דופן בכל קנה מידה יהודי ועולמי.
אני שמח עם כך להביא כאן לראשונה את השושלת המתועדת של משפחתי מהמאה השמינית לספירה ועד הלום תקופה של 1200 שנה ו-51 דורות ממשולם מלוקה שבאיטליה במאה השמינית לספירה ועד לאלי אשד .
ובהמשך אני מקווה גם של הדורות שמעבר לו של משפחת שרון ( חן לירון וגל ואורן ואוהד שרון בניה של אחותי רוני ובעלה יאיר שרון ).
היסטוריה של הגנאלוגיה המשפחתית
רשימת שושלת משפחת וולפנזון בכתב ידו של יוסף זונדל ווסרמן ,סבי.
כדאי לציין שבמשפחתי עוסקים בכל הנושא של גנאלוגיה משפחתית מאז ראשית המאה העשרים וכנראה קודם לכן. אבי סבתי הרב אליהו לנדא החל לעסוק בכך כשהוא חוקר את שושלת צאצאי הגאון מוילנה ( שהוא היה בן נינו ) ושיתף פעולה עם בני משפחת ריבלין צאצאי קרובי משפחה של הגאון מוילנה בכתיבת שושלת היוחסין שלהם.
סבי יוסף זונדל וסרמן המשיך בכך וכתב גנאלוגיות משפחתיות של בני משפחתו צאצאי הרב יוסף זונדל מסלנט ושל משפחות אחרות כמו משפחת צאצאי הרב ישעיהו ברדקי , של משפחת וולפנזון ושל משפחת לוריא.הוא פירסם במהדורה מצומצמת ספר שושלת יוחסין של צאצאי משפחת מנדלמן שעלתה לארץ במאה ה-19 וחוברת קטנה שכללה את הרשימה הגנאלוגית של צאצאי יוסף זונדל מסלנט. הוא התכוון כנראה לפרסם ספר מקיף בנושא ,אך פרוייקט זה לא יצא לפועל מעבר לרשימות שעוד קיימות ברשותי.
אבי צבי אשד המשיך בפרוייקט המשפחתי הזה ופרסם במהדורה מצומצמת חוברת שתיארה את שלשלת הדורות של צאצאי הגאון מוילנה מאב ותיו ועד אלינו.
כך שבהחלט יש לנו עניין משפחתי בתולדות המשפחה עד לדורות הרחוקים ביותר
עד לשנים האחרונות היה לנו תיעוד מפורט של השושלת ( אב-אם –בן –נכד וכו' )רק עד המאה ה-16 עד אדם שנקרא החבר יוסף. איש בודפסט הוגלה מסיבות שתישארנה עלומות מהעיר וינה לפראג אולי בגלל חברות באירגון חשאי כלשהוא.
אך בשנים האחרונות הודות להתפתחויות הדרמטיות בתחום הגנאלוגיה שכללו הופעת מידע גנאלוגי זמין רב ברשת והעלאת ספרים עתיקים רבים ברשת שכללו מידע גנאלוגי בלתי ידוע עד כה שאיפשרו הצלבות חדשות של פרטים לתגליות הגנאלוגיות של חיים פרידמן הגינאלוג המשפחתי אנחנו יכולים להרחיק את השושלת עד אמצע המאה השמינית לספירה עד לאבות משפחת קלונימוס.
( משפחת קלונימוס כללו דמויות ידועות כמו שמואל החסיד ובנו יהודה החסיד וקרובם אליעזר מוורמס ,שהיו מיסטיקנים ידועים מאוד בתקופתם וןהם בגדר בני דוד של השושלת). .
אגב אורחה נציין שזהו כנראה לא הסוף ומן הסתם בעתיד אפשר יהיה להרחיק את השושלת אחורה עוד יותר.ישנן אמנם מסורות ששמעתי בעל פה שמרחיקות לכת אף יותר מכך האבות אגדיים של השושלת כוללים על פי טענה אחת אחת מוטלת בספק רב את בית דוד.
דהיינו כמו 99.99 % מכלל עם ישראל ומרבית או כלל המשפחות האירופיות הותיקות גם משפחה זאת מתייחסת למלך דוד ( באירופה הם מתייחסים אליו דרך ישו ומרים המגדלית ). ואני מניח שישנם מי שרואים בכך כבוד גדול. מסורות מעניינות יותר מהמסורות השיגרתיות על בית דוד שככל הנראה התקיימו בעל פה והועברו מפה לאוזן ומובאות כאן בדפוס לראשונה קובעות שאין שום קשר לבית דוד מיחסות את השושלת למוצא מיוחס הרבה יותר למשפחתו של שפן הסופר המפורטת בספר מלכים. משפחה זאת שעל פי רמזים שונים בתנ"ך ייחסה את עצמה למשה רבנו ואולי גם לשמואל הנביא וככל הנראה כללה את ירמיהו הנביא כללה את :
;דור ראשון משולם
דור שני אצליה
דור שלישי שפן הסופר של המלך יאשיהו
דור רביעי אחיקם גמריהו ואלעשה פעלו בחצר המלך יהויקים.
דור חמישי גדליהו בן אחיקם נציב יהודה בימי הכיבוש הבבלי ומיכיהו
עד כמה מסורות אלו אמינות אם בכלל זאת שאלה גדולה.והתשובה היא כנראה "ירצו יאמינו לא ירצו לא יאמינו ".
אין להן בדל שמץ של הוכחה שיכולה לשכנע את מישהו .
אבל הדורות מהמאה השמינית לפחות הם כבר מתועדים היטב.אין המדובר כאן ב"מסורות אגדיות " אלא בחומרים מתועדים ופרטניים :
תודתי לגנאלוג חיים פרידמן שאחראי לפריצה שאיפשרה את רשימת השושלת הזאת .
תודתי לגנאלוג בניימין פנטלנט מומחה ראשון במעלה לשושלות רבניות שעבר על הרשימה ואישר שאין בה טעויות .
רשימת הדורות ממשולם מלוקא דרך רש"י והגאון מוילנא ועד לאלי אשד
בין משולם מלוקה אבי משפחת קלונימוס במאה השמינית לספירה ואלי אשד יש 51 דורות
( הדורות הראשונים מבוססים על ספרו של אברהם גרוסמן "חכמי אשכנז הראשונים ")
הדור הראשון
- הרב משולם הראשון ( סביבות 780 לספירה )שם אביו ואימו אינם ידועים. שם אישתו אינו ידוע .
הדור השני
- בנו איתיאל בן משולם (800) שם אישתו אינו ידוע.
הדור השלישי
משולם בן איתיאל (סביבות 825 לספירה ) .שם אישתו אינו ידוע.
הדור הרביעי
משה בן משולם ( סביבות 850) שם אישתו אינו ידוע.
הדור החמישי.
יקותיאל בן משה (876 ). שם אישתו אינו ידוע
הדור השישי
קלונימוס בן יקותיאל (900) .שם אישתו אינו ידוע
הדור השביעי
רבי משה בן קלונימוס הזקן – שהיגר למגנצה בידי המלך קרלא מלוקא ( כנראה שנת 917 לספירה") היה פעיל במחצית הראשונה של המאה העשירית לספירה. מחברה של התפילה "tאימת נוראותיך"הנאמרת ביום השמיני של פסח. _ שם אישתו אינו ידוע.
הדור השמיני
רבי קלונימוס בן משה (950) חי באמצע המאה העשירית לספירה. עסק בכתיבת פירושים לתנ"ך ופיוטים.שם אישתו אינו ידוע
שם אחיו יקותיאל.
הדור התשיעי
רבי משולם בן קלונימוס (רבי משולם הגדול) ( 976?-1005?) חי בערך עד שנת 1000 או קצת מעבר לזה. .רב מפורסם שפעל רוב ימיו באיטליה ( ולא כפי שחשבו בעבר בגרמניה ) כתב פירושים לפרקי אבות ופיוטים. שם אישתו אינו ידוע.
הדור העשירי
רבי קלונימוס בן משולם (המחצית הראשונה של המאה ה-11 סביבות שנת 1020 ).שם אישתו אינו ידוע.
הדור ה-11
רבי חננאל בן קלונימוס .שם אחיו משה ( סביבות שנת 1040. שם אישתו אינו ידוע
הדור ה-12
קלונימוס ( הרביעי ) בן חננאל שמות אחיו יקותיאל ואיתיאל ( נולד בסביבות 960 או 965 נפטר לאחר 1028 לספירה ואולי בסביבות 1040 לספירה.) שם האחיין וחננאל בן משה ( סביבות שנת 1060) .שם אישתו אינו ידוע.
הדור השלוש עשרה
משה בן איתיאל ( 1076)
דודנו משולם בן חננאל ( סביבות 1080)
הדור ה-14
רבי אבון הגדול "יצא מזרעו של יוסף הזקן בן רבנו שמעון הוא היה בר סגולתו של אליהו הזקן " ( סדר הדורות של היילפרין )
הדור ה-15
יצחק בן אבון ,רב וידיד קשיש של גרשום מאור הגולה .
הדור ה-16
שמעון בן יצחק בן אבון רב ופייטן ידוע ( 950-1020) ( יש המזהים אותו עם דודו של רש"י אך זה חי כמה עשרות שנים מאוחר יותר והוא ככל הנראה נכדו בעל אותו השם ,ראו למטה) .
הדור ה-17
יוסף בן שמעון בן יצחק (מקור אטלס עץ חיים ) על פי האגדה אחיו של יוסף זה היה אלחנן שנחטף והפך לאפיפיור. אך זוהי ככל הנראה אגדה בלבד. סבו של רש"י.
סב אחר של רשי ( מצד אביו) מיוחס השם אליקים . דבר אינו ידוע עליו מלבד השם וייתכן שגם השם הוא בדוי ,הוא מופיע רק בכרוניקה מהמאה ה-18 600 שנה אחרי זמנו ולכן חשוד מאידך .ייתכן ששם הסב מצד האב הוא שלמה ועל שמו נקרא רש"י .
הדור ה-18
מרים בת יוסף
שם בעלה יצחק ( בן אליקים ואולי שלמה ) . סוחר יין ומלומד בתורה .
( לפי תאריך משוער אחד שמופיע ברשת חי 1010-1060 )
אחיה של מרים : רבי שמעון "הזקן " שאין לבלבלו עם שמעון בן יצחק "הגדול " שהוא סבו ( כפי שעושים כמה מקורות ). . למד אצל הרב גרשום מאור הגולה במגנצה .
ואחותו ולכן גם רש"י הם צאצאי משפחת קלונימוס . (ברינה טאובר-פרידר דע את אבותיך : 2006) .
הם היו קשורים כנראה לנתן מרומא ( 1035 -1106)
הדור ה-19
רש"י . רבי שלמה יצחקי ( 1140 או 1141) רב מלומד ופרשן תנ"ך
ותלמוד נחשב לאחד מגדולי חכמי ישראל בימי הביניים. שם אישתו אינו ידוע .
הדור העשרים
מרים בת רש"י תעריכים משוערים 1066-1105 סופר עליה ש מסרה דברי הלכה ומנהגים , שסמכו עליה בעלי התוספות". הייתה לה בת למדנית בשם אלבינה שהעבירה את דבריה ומנהגיה של מרים .
הסופרת מגי אנטון כתבה רומן היסטורי על חייה החלק האמצעי בטרילוגיה על בנותיו של רש"י
שם בעלה של מרים- יהודה בן נתן – הריב"ן ( תאריכים משוערים בלבד 1050-1105 אך אין זה ברור שאכן אלו היו ימי חייו ) מחשובי תלמידיו של רש"י ומראשוני בעלי התוספות. הריב"ן הוסיף תכנים לפירושי רש"י המוכרים לנו כיום, והגיה אותם. יש המיחסים לו פירושים שונים המיוחסים כנראה שלא בצדק לרש"י . הוא גם כתב פירושים משל עצמו לרוב סכתות התלמוד הבבלי , אך רק חלק קטן מהם קיים היום
אחותה של מרים יוכבד: נשואה ל מאיר בן שמואל מראמרו היא אימו של רבנו ת"ם ( 1100? -1171 ) מגדולי בעלי התוספתות ומי שסופר עליו שיצר גולם עם אברהם אבן עזרא. בן נוסף הוא החכם הידוע הרשב"פ.
הדור העשרים ואחת
בנם רבי יום טוב מפלייזא (?- 1140 ? מבעלי התוספות הראשונים. בן דודו של רבנו יעקב תם.ידוע בהגהות שונות שחיבר . ככל הנראה עבר מהעיר פייזה לפאריס.ושימש שם כרב.
שם אישתו Flore De Lis", "Flouredelys
אחותו אלווינה התפרסמה גם היא בלמדנותה וחכמתה והיו חכמים שהסתמכו עליה.
אחיו אליעזר מפלייזה היה רב גם הוא .חתנו של הרב שמשון בן יוסף.
הדור העשרים ושתיים
בנו הרב יהודה מפאריס ( 1130? -1224
מבעלי התוספות ומתלמידי רבנו תם. היה בן תלמידי החכמים הידועים בדורו. ר' יהודה נשא לאשה את אלמנתו של הריב"ם שנפטר בדמי ימיו, והיה חותנו של רבנו יצחק מדנפירא (ר"י הזקן) מגדולי בעלי התוספות שהיה בן אחותם של רבנו ת"ם והרשב"ם בני ויוכבד בת רש"י]
שם אישתו אינו ידוע
אחיו אליעזר נשא לאישה את בילה בת דודו יוסף. . ( אורבך ע' 122)
הדור העשרים ושלוש
יצחק הזקן מדנפירא (הר"י) חתנו של יהודה בן יום טוב ( נולד בסביבות 1140 -?) ( שפירא ע' 58)
הוא היה בן אחותו של רבנו תם ( אורבך ע' 124)
מגדולי בעלי התוספות .כנראה עסק ביצירת גולם.
שם אישתו , בתו של יהודה מפאריס אינו ידוע.
אחיו אליעזר נשא לאישה את בילה בת דודו יוסף. ( אורבך ע' 122)
אח נוסף אליהו רב ידוע נודע כחסיד ועניו וירא מחטא. נודע בויכוחיו עם רבנו תם וכפייטן.
הדור העשרים וארבע.
בת ( ששמה אינו ידוע ) של יצחק חתן יהודה מפאריס בן יום טוב נישאה ליחיאל טרבס אשכנזי ( 1110-1189?) פוסק ידוע בן הרב מתתיהו הגדול
הדור-25
בנם אברהם -טרייביש ( 1240-1310 ?) – לפי מקור אחר יוסף ולא אברהם, או אברהם-יוסף. שם אישתו אינו ידוע
מרבני צרפת. כנראה נקרא על שם העיר טוריש (טרואה ) בצרפת .
הדור ה-26
הרב יוחנן אשכנזי ( 1265-1314) שם אישתו אינו ידוע
עזב את צרפת בגירוש היהודים ב1285 ועבר לגרמניה שם קיבל את הכינוי "אשכנזי "
הדור ה-27
הרב יוסף טרויש הגדול 1305-1370 שם אישתו אינו ידוע
אב בית הדין של העיר מארסי. הראשון שנשא את שם המשפחה טרייויש .אישתו נודעה גם היא כמלומדת בתורה.
הדור ה-28
הרב מתתיהו טרייביש ( 1335-1385 ) היה רב העיר ברצלונה שם ניהל ישיבה . לאחר מכן ישב בפאריז כרב הראשי של קהילת יהודי צרפת הקים ישיבה בפאריס. ידוע גם בשם רבי מתתיהו הפרובינציה שם אישתו אינו ידוע
הדור העשרים ותשע
בתו חנה VERGENTin שפירא אחות הרב יוחנן טרייביש
אשת שמואל שפירא,מורה תורה באשפיירה.
אחיה יוחנן טרייביש היה בכיר רבני צרפת ועמד בראש היהודים כשהוגלו מצרפת. הוא היגר לאיטליה ושם נפטר ב1429.
הדור השלושים
בנם של חנה ושמואל , שלמה שפירא, נפטר 1453 בערך. אב בית הדין של הערים היילברון ולאנדויי .שם אישתו אינו ידוע .
הדור השלושים ואחת
בתו מרים לוריא שפירא ( 1403-1450) נודעה בלמדנותה וחכמתה ובאופן יוצא דופן לימדה גמרה בישיבה. אשת אהרן לוריא בן הרב נתנאל לוריא אב בית הדין של אנטיכיה . אהרון שימש כאב בית הדין של היילברון שנודע בהתכתבויותיו עם גדולי תורה. נפטר בערך ב-1478שנת רל"ח .
יש גרסה אחרת שמרים היתה אשת שמשון לוריא בן דור יותר מוקדם במש' לוריא, וזאת עקב פרוש לא ברור של כתב יחוס למש' לוריא. אך כיום נראה שהמדובר בשיבוש.
הדור השלושים ושתיים
בנם יחיאל לוריא אב בית דין בריסק נפטר בשנת ר"ל 1470.
נולד באלזס שבצרפת ומשם היגיע לפולין והתמנה לרב הראשון של קהילת בריסק .נחשב לאחד מחכמי גרמניה הידועים בדור גירוש ספרד.
הדור שלושים ושלוש
בנו הרב אברהם לוריא
בתו שמה אינו ידוע אשת הרב יצחק מקצנלנבוגן המהר"י .הרב של העיירה קצנלבוגן בפרוסיה שמשם עבר לפראג .
הדור השלושים וארבע
בנם מאיר קצנלנבוגן "מהר"ם מפאדואה , 1482-1565מגדולי הפוסקים במאה ה-16 שם אישתו מרת חנה בת רבי אברהם מינץ ( נפטרה 1564)
הדור ה-שלושים וחמש
בנו שמואל יהודה קצנלבוגן 1521-1597 רב בונציה וראש ישיבה גדולה מגדולי רבני איטליה במאה ה-16. ספרו "12 דרשות " נדפס בונציה . עסק גם בקבלה נפטר בונציה ונקבר בפדואה.
הדור ה-שלושים ושש
בנו שאול "וואל" "מלך פולין ליום אחד" 1545-1617 דמות ידועה באגדות רבות ואף גיבור סיפור של הסופר עגנון .
הדור ה-שלושים ושבע
בנו מאיר ואהל כ- 1565-1630 אב בית הדין של בריסק ועסקן ציבורי בכיר בליטא שעמד בחילופי אגרות עם רבנים של התקופה
הדור ה-שלושים ושמונה
בתו טעלצה כ-1580 אשת נפתלי-צבי סופר מפראג, נפטר 1601.
אחיה רבי משה קצנלבונגן היה אב בין הדין של חלמה ומוהילוב.
הדור ה-שלושים ותשע
בנה משה רבקש 1596-1671 מגדולי החכמים של המאה ה-16.מחבר ספרים כמו "באר הגולה".
הדור ה-ארבעים.
פתחיה בן רבי משה רבקש. פרנס בוילנה . ( 1610-1672 )
הדור -ה41
בתו של פתחיה נשאה לאליהו חסיד בנו של משה קרמר ראש הקהל דיין ופרנס וגבאי הצדקה הגדולה בוילנה . ( נפטר 1710)
הדור ה- 42 י
יששכר דב ( או בר ) בן אליהו החסיד ובתו של פתחיה .
אחיו רבי צבי הרש אבי משפחת ריבלין
הדור ה-43
שלמה זלמן בן יששכר דב
( נפטר 1758)
אשתו טריינא בת מאיר בן בנימין זאב מהעיר טילץ
הדור ה-ארבעים וארבע
אליהו מוילנה בן שלמה זלמן ובן טריינה ( 1720-1797) ידוע בכינויו "הגאון מוילנה " הגר"א. נחשב לגדול חכמי ישראל ב-800 השנים האחרונות .
שם אישתו חנה בת יהודה ליב מקידן
אחיו יששכר דב
אח נוסף אברהם רגולר
שניהם מחברי ספרים שונים.
הדור הארבעים וחמש
אברהם וילנר
בנו השביעי והידוע ביותר של הגאון ( 1765-1808) ( ויש האומרים שנולד בשבט תקי"ח 1758 ותאריכים אחרים אולם זהו התאריך הנכון על סמך מסמכים שהתגלו לאחרונה ). ערך ( לעיתים עם אחיו יהודה לייב ) את ספרי הגאון מוילנה והביאם לדפוס , במקביל יסד את מחקר ספרות האגדה והמדרשים.
שם אישתו
שרה מינדס ליפשיץ בת נוח מינדס
שם אחיו יהודה לייב.סייע לאברהם לערוך ולהדפיס את כתבי הגאון מוילנא.
הדור ה-46
יעקב משה בן אברהם ( 1779-1849) . רב בעיר סלונים .
עסק בעריכת ובהוצאת כתבי היד של הגאון מוילנא ביחד עם ספרים שונים משלו.
שם אישתו הינדה בת חיים בן יהושע לנדא מהעיר סלונים .
הדור ה-47
–אלעזר לנדא ( 1812-1874) נולד בסלונים ביולורוסיה נפטר בירושלים . רב בעיר סלונים .מורה בישיבה "עץ חיים " בירושלים.
אישתו השנייה בתיה בריינה
בת זאב וולפנזון
בנו של אברהם וולפנזון
הדור ה-48
אליהו- לנדא מו"ל סופר היסטוריון וגנאלוג( 1873-1946) ( ידוע גם בכינוי רבי אליהו מאמקאס)
.אישתו אסתר בתו של המלמד משה מוניס זילברמן ונכדתו של מנהיג הקהילה שמואל מוני זילברמן
הדור ה-49
חנה טריינא לנדא( 1900—1975)
אישתו של הסופר והמורה יוסף זונדל וסרמן בן אליהו צבי וסרמן ואישתו נחמה פייגה בת חיים סלנט . בן הרב אורי שבתי דייץ, דיין בבית-הדין הראשון של עדת האשכנזים בירושלים) ואישתו הניה בת הרב יוסף זונדל סלנט רב הקהילה ה"אשכנזית " בירושלים.
אחיה : יעקב לנדא מו"ל .
הדור ה-50
צבי אשד ( -27 לפברואר 1925 -30 לנובמבר 2003 )
אישתו רחל בלנק
בת המנהיג הציוני ד"ר אליהו בלנק
אחיו משה אשד ( 1926-2007) ממגלי דרך בורמה
הדור ה-51 למשולם מלוקה , הדור ה-16 לחבר יוסף הגולה בפראג דור שמיני לגר"א
אלי אשד
בלש תרבות
אחיו זוהר אשד
אחותו רונית שרון נשואה ליאיר שרון
הדור ה-52
ילדיהם של רונית אשד ויאיר שרון
חן שרון
לירון שרון
אורן שרון
גל שרון
אוהד שרון
צאצאיו של מוסא אשד
עינת אשד נשואה לישראל חרמץ ( נישואים שניים ) שם בעלה הראשון יוסף פורמן ( 186)
ילדים
הדס גולן ( שם נישואין )
שקד פורמן
יובל אשד נשוי לליאור
ילדים
עומרי
תומר
נועם אשד נשוי למיכל
ילדיהם של נועם ומיכל אשד
גל אשד
עומר אשד
בניהם של נחמיה ורבקה
1.מרים בעלה יהודה ורשואר
ילדיה
שולמית-תמר
אלכסנדר זיסמן אברהם
נתנאל –ישראל
שרה- איטה
2.אלישבע-טובה הבעל אברהם הכהן וולמן
ילדיה
אפרת נשואה לאושרי מימון
וילדיהם
יהודה מנחם,
ימימה תיקה ברכה,
איילה חנה
שאר ילדי אלישבע
הודיה
יוסף זונדל
הושעיה ישראל
רעננה
אוריאל שלום ( זוג תאומים )
- עזריאל ( נפטר בילדותו )
בתיה נשואה לעזריאל סלומון
ילדים
חגית –אסתר אשד
עדי –דוד אשד
בנו של עדי
ערן
ציפורה- רחל מורת דרך מומחית לתולדות תל אביב נשואה ליהושע פרימור
ילדים
- אייל אליהו פרימור
ילדיו של אייל וסמדר-אסתר
תום
דנה
נועם
- סיגל רבקה פרימור –פסלת בעלה אודי אלוני בנה של שולמית אלוני
ביתה של סיגל
יולי אלוני
בנה השלישי של ציפורה פרימור
- עמית יאיר פרימור נשוי לננסי
ביבליוגרפיה כרונולוגית
, צבי הירש אדלמן , 1805-1858 גדולת שאול… : קורות… שאול וואהל… [ניר לדוד ולזרעו… יחוס משפחתו… של שאול וואהל] כולל קורות עניניו … וכבוד עושרו ורוב בניו … של … הרב מה"ר שאול וואהל … עם הוספות הערות והגהות / לונדון : [חמו"ל], תרי"ד 1854
יצא לאור מחדש .. ב וורשא : ג’ פימענט, תרפ"ה. -1925 . עם הוספת שבט מיהודה שלשלת יחוסו של ר’ שאול וואהל …/ מאת אריה יהודה ליב ליפשיץ … ; בסופו הערות ומלואים מש"ב … ר’ צבי יחזקאל מיכלזאהן.
יקותיאל זילברמן גזע ישי : כולל בסדר השתלשאות [השתלשלות] ממטה למעלה עד … ר' שאול וואהל … נטפל למחברת גדולת שאול / לעמבערג : (דפוס מ"פ פארעמבא) וי' זילבערמאן, תרט"ו. 1855 דפוס צילום ירושלים 1965.
סיני הוק משפחות קהלה קדושה פרג : משפחות ק"ק פראג : על פי מצבותיהן / פרעסבורג : דפוס אלקאלאי, תרנ"ב.
הלל נח מגיד ספר עיר ווילנא : זכרונות עדת ישראל ותולדות חיי גדוליה… גדולי התורה וההלכה…ההשכלה והמדע…גדולי המעשה / וילנה : דפוס האלמנה והאחים ראם, תר"ס, 1900.
מהדורה חדשה ירושלים : י"ל מאגנס, האוני’ העברית 2003
אפשטין, אברהם, 1841-1918 משפחת לוריא : שלשלת יחוסה מימי קדם עד הדור הזה ומאמר על ר' אליה בעל שם לואנץ / וויען : בדפוס אינדוסטריע, תרס"א 1901 .
מהדורה חדשה :"משפחת לוריא : תולדות בני המשפחה מראשית התפתחותה עד ימינו אלה / ברוקלין : אחים גאלדענבערג, תשנ"ח.
בתוך: קבץ ספרי תולדות. — ניו יורק, תשנ"ח.1998. דפוס צילום של ספר זה
; 1 |
.
יחיאל מיכל שלמה ברמן תפארת בנים אבותם :יחוס משפחת בית אבי ובית אמי בת … ר' אברהם אבלי פאסוואלער ראב"ד בווילנא אשר … מגזע לוריא ומשתרגת … ליתר המשפחות … היילפערן, בכרך, ברוידא, מרגליות, מרגלין, קצנלנבויגען, שפירא, מינץ ועוד, ונלוו לזה תולדות משפחת מינץ … / אספתי ולקטתי … יחיאל מיכל בערמאן ווארשא תרע"ד. דפוס צילום של הוצאה זו 2000 במהדורה החדשה נסף עץ המשפחה של ניל רוזנשטיין המבוסס על ספר זה.
אריה יהודה ליב ליפשיץ אבות עטרה לבנים : יכיל: "המלך הפולני, הרב שאול וואהל", "חטר מגזע ישי" ו"נצר משרשיו" ב"אותות לבית אבות" ווארשא : דפוס I. Wagmaister, תרפ"ז 1927. דפוס צילום יצא לאור ב-1965.
, מאיר אלנבוגן ספר חבל הכסף : זה ספר תולדות משפחת קאצנעלנבויגין מיום הוסדה עד עתה, מלוקט ומקובץ מספרים שונים, ממגילות יוחסין … ומסורות פא"פ אבות לבנים … / ברוקלין NEW YORK : דפוס מוינעשטער, תרצ"ז 1937 .
אברהם אבא איזנר תולדות הגאון ר' דוד לידא : ותולדות יוצאי חלציו… עד ימי הדור האחרון, אשר נאספו ונלקטו מספרים, מדברי ימים, מספריות וארכיונים שונים / ברסלוי : A. EISNER, ת'ר'ח'ץ' [תרצ"ח] 1938
אליעזר ריבלין ספר היחס למשפחת ריבלין : ומשפחות הגר"א מווילנא, אליאש, ראש-יוסף ולידא ועוד משפחות… ירושלים : המחבר, תרצ"ה-ת"ש,1935-1940.
תכן.-א.מגלת היחס על פי סדר הדורות משנת ה' אלפים ושלש מאות ליצירה ועד היום הזה.-ב.ספר היחס, מקורות ותעודות ותולדות אנשי שם
יוסף זונדל וסרמן מגילת היחס : ששה דורות לבית רבי מאיר ומרת מנדל מנדלמן : למלאת מאה שנה לעליתם ארצה, תרי"ז-תשי"ז / ת"א [=תל אביב] : דפוס הוצאת ציון, [תשי"ז]. חוברת זו מופיעה במספר אכסמפלרים מצומצמים לצאצאי הזוג מנדלמן".
יעקב ליור תולדות בית דויד : מחורבן ממלכת יהודה ועד לאחר חורבן הבית השני ירושלים : הוצאת ספרים ע"ש י"ל מאגנס, תשיט
, Neil, Rosenstein These are the generations : Eileh hatoldot. Genealogical details of the origin of the Katzenellenbogen family and its descendants, including interrelated family pedigrees / [Cape Town?, pref. 1967]
Rosenstein, Neil, 1944- The unbroken chain : biographical sketches and genealogy of illustrious Jewish families from the 15th-20th century New York : Shengold, c1976
מהדורה שנייה ומורחבת בשני כרכים :
Rosenstein, Neil The unbroken chain : biographical sketches and genealogy of illustrious Jewish families from the 15th-20th century / New York : CIS Publishers, c1990
דן אלמגור "התשובה היהודית ל"שורשים "ידיעות אחרונות -7 ימים מסםר 715 4.11. 1977 ע' 28-29.
סקירה מפורטת על ספרו של רוזנשטיין. דן אלמגור הוא צאצא של משפחת קצנלבונגן.
, Asher E. Rivlin The Rivlins : a story of one family in the land of Israel / [Jerusalem] : [s.n.],
, Daniel Jay Rottenberg Finding our fathers : a guidebook to Jewish genealogy / New York : Random House, c1977
Rivlin, Asher E. The Rivlins : a story of one family in the land of Israel / [Jerusalem] : [s.n.], [1980?].
|
יעקב ליב שפירא משפחות עתיקות בישראל / [תל אביב] : חוליות, (תשמ"ב 1981)). על משפחות: שפירא, לוריא, טרייבוש, מרגליות, וייל, כ"ץ, קצנלנבוגן, ראפופורט, הורביץ, תאומים, היילפרין, שור, לנדא, קלויזנר, סג"ל-חריף, סירקין-סירקיס-יפה.
אברהם גרוסמן חכמי אשכנז הראשונים : קורותיהם, דרכם בהנהגת הציבור, יצירתם הרוחנית מראשית יישובם ועד לגזירות תתנ"ו (1096). / ירושלים : הוצאת ספרים ע"ש י"ל מאגנס, תשמ"א 1981 מהדורה שנייה 1989..מהדורה שלישית ומתוקנת 2001.
Zubatsky, David S. Jewish genealogy : a sourcebook of family histories and genealogies / New York : Garland, 1984
Second edition
Zubatsky, David S. Sourcebook for Jewish genealogies and family histories / Teaneck, N.J. : Avotaynu, 1996.
שמואל בן משה לוריא ספר זכרון שמואל : תולדות משפחת לוריא [על הכריכה גם: תולדות מבני עליה דצפת. [תשנ"ב] 1991 התכן: מדור היוחסין — מדור מעשה אבות — מדור תצלומים
Kurzweil and Miriam Weiner ( (
The encyclopedia of Jewish genealogy / Northvale, NJ : Jason Aronson, 1991 )editors)
מאיר וונדר אלף מרגליות : ספר עזר לחקר יוחסין. תולדות חייהם ושלשלת יחוסם של יותר מאלף אבות משפחתנו…מימי קדם עד אבינו…מהר"ר ישראל אריה מרגליות / ירושלים : המכון להנצחת יהדות גליציה, תשנ"ג.1993
1
, Baxter, Angus In search of your European roots : a complete guide to tracing your
ancestors in every country in Europe Baltimore : Genealogical Publishing Co., c1994
שמחה בן יחיאל מנדלבוים עשרה דורות בארץ ישראל : צאצאי הראש"ז – הרב אברהם שלמה זלמן צורף (סלומון) : מאתיים שנה תקנ"ד-תשנ"ד, 1794-1994 / ירושלים : שני כרכים 1994-1995
אברהם גרוסמן חכמי צרפת הראשונים : קורותיהם, דרכם בהנהגת הציבור, יצירתם הרוחנית / ירושלים : הוצאת ספרים ע"ש י"ל מאגנס, האוניברסיטה העברית, תשנ"ה 1995
מהדורה שלישית ומתוקנת 2001.
Sack, Sallyann Amdur A guide to Jewish genealogical research in Israel / Teaneck, N.J. : Avotaynu, 1995.
Neil Rosenstein , 1944- Rabbi Elijah (1720-1797), the Gaon of Vilna and his cousinhood / Elizabeth, N.J. : Computer Center for Jewish Genealogy, 1997
Freedman,Chaimm Eliyahu's branches : the descendants of the Vilna Gaon (of blessed and saintly memory) and his family / Teaneck, N.J. : Avotaynu, 1997
צבי אשד שלשלת הדורות למשפחת לנדא לבית הגאון מוילנה –החל מן שלמה שלמן ואשתו טריינא הורי הגאון מילנא .,הוצאת המחבר . מהדורה ראשונה 1998,מהדורה שנייה 2003.
שלמה חיים משה רמתי וזכרם לא יסוף מזרעם : מגילת יוחסין למשפחת רוטמן-רמתי / חיפה : נ' רמתי, תשנ"ט 1999 .
אברהם לורברבוים-דפנה, ענפי עץ אבות – עבות : ספר יוחסין של רבני השושלות: הורוביץ, לוריא-רמ"א-קצנלבוגן, ח"צ אשכנזי-לורברבאום <דפנה>-השל-באב"ד, קארסצ'וב-צ'רנוביל-סאוויראן, ענפיהם ויונקותיהם עד לרש"י ושורש ישי / עמנואל : א' לורברבאום-דפנה, תש"ס.
Freedman, Chaim Beit Rabbanan : sources of rabbinical genealogy Petah Tikvah, 2001
Krasner-Khait, Barbara Discovering your Jewish ancestors / North Salt Lake, Utah : Heritage Quest, 2001
Wenzerul, Rosemary Genealogical resources within the Jewish home and family / Bury, Lancashire : Federation of Family History Societies (Publications), 2002
in "Freedman, Chaim "Rabbinical Genalogy
Avotaynu guide to Jewish genealogy / Bergenfield, NJ : Avoteynu, 2004.
Neil, Rosenstein, 1944- The Lurie Legacy : The Lurie Legacy : the house of Davidic royal descent / Bergenfield, New Jersey : Avotaynu, Inc., 2004
Kurzweil, Arthur From generation to generation : how to trace your Jewish genealogy and family history / San Francisco, Calif. : Jossey-Bass, 2004.
Wenzerul, Rosemary Jewisj ancestors? : A guide to organising your family history records / London : Jewish Genealogical Society of Great Britain, 2004
|
Sam Aaron,A guide to Jewish genealogy in Lithuania / London : Jewish Genealogical
Society Sam of Great Britain, 2005
second edition 2011.
, Neil Rosenstein, 1944- Saul Wahl : Polish king for a night or Lithuanian knight for a lifetime / Elizabeth, N.J. : Computer Center for Jewish Genealogy, 2006.
,
ברינה טאובר-פרידר דע את אבותיך : קורות משפחת ר' יצחק טאובר : מדוד המלך ועד ימינו / קרית אונו : ב. טאובר-פרידר, תשס"ז 2006.
ספר מומלץ ביותר .החקירה הפרטנית הדקדקנית והרצינית ביותר שאני מכיר של דורות משפחה קדומים תוך שימוש בכל העדויות והמקורות הקיימים ובדיקתם ללא משוא פנים ,ותוך הפניית הקורא למקורות המתאימים כדי שיוכל לבדוק גם הוא בעצמו את מסקנותיה של המחברת.
אורה פיקל- צברי חזון ומעש : סיפורה של משפחת סלומון (צורף) / ירושלים : מוזיאון חצר הישוב הישן ע"ש יצחק קפלן, 2011.
התערוכה מתמקדת בחזון ובמעש של הראש"ז וצאצאיו: החלום של תקומת ישראל בארצו והדרכים להגשמתו באמצעות בניין "החורבה" וירושלים, בניין הארץ, התוויית התשתית לחיים יצרניים ותרומה לקהילה
מאמרים בכתב העת "אבותינו " על המוצא מרש"י
http://www.jewishgen.org/rabbinic/infofiles/avotaynu.htm
Dr. Neil Rosenstein Ashkenazic Rabbinic Families (online)
|
1987 |
III/3 (Fall)/07 |
Descendants of Rashi–Opinion 1 |
John Henry Richter |
1988 |
IV/2(Summer)/07 |
|||||
About Some Problems with Rabbinic Genealogies |
John Henry Richter |
1989 |
V/1(Spring)/Sp.Sup |
|||||
Rosenstein's Rebuttal to Richter |
Dr. Neil Rosenstein |
1989 |
V/1(Spring)/Sp.Sup |
|||||
The Luria Lineage – Eleven Versions |
Avotaynu |
1989 |
V/1(Spring)/Sp.Sup |
|||||
Sixteenth Century Documents About the Origins of the Luria-Spira-Treves Families [Oxford Manuscript: Shtadlan Joselmann of Rosheim (died about 1554)] |
Dr. Neil Rosenstein |
1989 |
V/1(Spring)/Sp.Sup |
|||||
Richter's Comments on Rosenstein |
John Henry Richter |
1989 |
V/1(Spring)/Sp.Sup |
|||||
The Treves Families |
Esriel Hildesheimer |
1989 |
V/1(Spring)/Sp.Sup |
|||||
A Critique of Richter and Rosenstein |
Dr. Neville Lamdan |
1989 |
V/1(Spring)/Sp.Sup |
|||||
Missing Treves Genealogy |
Esriel Hildesheimer |
1989 |
V/3 (Fall)/39 |
|||||
In the Spring issue of Avotaynu, Esriel Hildesheimer published a genealogy of the Treves family. A portion, which was inadvertently left out, is printed here. |
||||||||
Book Review: The Unbroken Chain |
Rabbi Malcolm H. Stern, FASG |
1990 |
VI/1(Spring)/ |
|||||
Are all Ashkenazim Descended From Rashi? |
Eliyahu Beller |
1990 |
VI/1(Spring)/28 |
|||||
Historicity of the Rashi Descent |
Dr. Paul J. Jacobi |
1990 |
VI/1(Spring)/28 |
|||||
Book review: From King David to Baron David |
Stuart L. Cohen |
1990 |
VI/2(Summer)/23 |
|||||
The Descent from Rashi: A Review |
John Henry Richter |
1990 |
VI/2(Summer)/35 |
|||||
A Response to Jacobi's Rashi Article |
Dr. Neil Rosenstein |
1990 |
VI/2(Summer)/36 |
|||||
How I Learned that Rashi was My Ancestor |
Rabbi Asher Bar-Zev |
1990 |
VI/4(Winter)/ |
|||||
A Seventeenth-Century Luria Manuscript Based on an Earlier Manuscript |
Dr. Neil Rosenstein |
1991 |
VII/2(Summer)/19 |
|||||
Questions Luria Documentation |
Reuben Weiser |
1991 |
VII/3(Fall)/28 |
|||||
Question Origin of Surname Katz |
Reuben Weiser |
1991 |
VII/3(Fall)/28 |
|||||
Comments on Rosenstein's Luria Lineage |
John Henry Richter |
1991 |
VII/3(Fall)/47 |
|||||
More Books on Rabbinic Research |
Avotaynu |
1991 |
VII/4(Winter)/67 |
|||||
Rosenstein Responds to Critics |
Dr. Neil Rosenstein |
1992 |
VIII/1(Spring)/57 |
|||||
David Einsiedler |
1992 |
VIII/3(Fall)/29 |
||||||
Rashi's Descent from King David |
Dr. Neil Rosenstein |
1992 |
VIII/3(Fall)/31 |
|||||
From the Seed of Rashi |
Laurence S. Tauber |
1992 |
VIII/3(Fall)/32 |
|||||
Chabad-Lubavitch Literature as a Genealogical Source |
Michoel Ronn |
1992 |
VIII/3(Fall)/40 |
|||||
Expands on Chabad Article |
David Einsiedler |
1992 |
VIII/4(Winter)/66 |
|||||
The (Maternal) Descent of Rashi |
Laurence S. Tauber |
1993 |
IX/2(Summer)/3 2 |
|||||
|
David Einsiedler |
1993 |
IX/2(Summer)/34 |
|||||
Reprint of Otsar Ha-Rabanim Available |
Avotaynu |
1994 |
X/1(Spring)/66 |
|||||
Prenumeranten as a Source |
Chaim Freedman |
1994 |
X/2(Summer) |
|||||
Spira and Luria Families Revisited |
Dr. Neil Rosenstein |
1994 |
X/4(Winter)/17 |
|||||
Documenting the Descendants of the Vilna Gaon |
Esther Ramon |
1995 |
XI/1(Spring)/47 |
|||||
] |
||||||||
The Reliability of Genealogical Research in Modern Rabbinic Literature (online) |
Rabbi Meir Wunder |
1995 |
XI/4(Winter)/31 |
|||||
Englard's Articles on Questions in Rabbinic Genealogy |
Dr. Neil Rosenstein |
1996 |
XII/1(Spring)/36 |
|||||
Questions Rosenstein's Article |
Michoel Ronn |
1996 |
XII/2(Summer)/66 |
|||||
Rappaport Family: A Response to Paul Jacobi |
Dr. Neil Rosenstein |
1996 |
XII/3(Fall)/46 |
|||||
Chassidic Dynasties |
Esther Ramon |
1997 |
XIII/3(Fall)/49 |
|||||
Verifying Oral Traditions |
Chaim Freedman |
1997 |
XIII/4(Winter)/ |
|||||
Book Review: Eliyahu's Branches: |
Arthur Kurzweil |
1997 |
XIII/4(Winter)/96 |
|||||
The Edelman Hoax and the Origins of Anglo-Jewish Aristocracy |
Dr. Neil Rosenstein and Rabbi Dov Weber |
1998 |
XIV/2(Summer)/25 |
|||||
An Approbation for Dr. Neil Rosenstein and Dov Weber |
Rabbi Shlomo Englard |
1998 |
XIV/3(Fall)/90 |
|||||
Sherwood "Forest" Through the Genealogical Trees |
Dr. Neil Rosenstein |
1998 |
XIV/4(Winter)/21 |
|||||
Will the Correct Pinchas Horowitz Please Stand Up? |
Dr. Neil Rosenstein |
1999 |
XV/2(Summer)/ |
|||||
Book Review: Avnei Zikaron |
Bill Gladstone |
1999 |
XV/4(Winter)/ |
|||||
Braude Beginnings |
Dr. Neil Rosenstein |
2000 |
XVI/3(Fall)/43 |
|||||
Documentation of the Besht Found in Magnate Archives |
Carol Clapsaddle |
2000 |
XVI/4(Winter)/90 |
|||||
A Method for Depicting Interconnected Rabbinical Families Simultaneously: The Jewish Historical Clock |
Michael Honey |
2001 |
XVII/3(Fall)/10 |
|||||
Book Review: Beit Rabbanan: Sources of Rabbinical Genealogy |
Bill Gladstone |
2002 |
XVIII/1(Spring)/65 |
|||||
Rabbinical Genealogies Prepared by Paul Jacobi |
(no author listed) |
2002 |
XVIII/2(Summer)/28 |
|||||
Genealogical Information in Rabbinical Texts: An Examination of Ohr Olam |
Laurence Tauber |
2002 |
XVIII/2(Summer)/43 |
|||||
.ראו גם
הבלוג של חיים פרידמן על משפחת הגאון מוילנה
תולדות ושורשים :בלוג על תולדות משפחות רבנים
האתר של ניל רוזנשטיין חוקר שושלות משפחתיות
פורום שורשים משפחתיים ב"תפוז"
המרכז לגנאלוגיה יהודית של בית התפוצות
ניל רוזנשטיין על משפחות של יהודים אירופיים
חיים פרידמן על מוצאו של הגאון מוילנה
האם אפשר להוכיח מוצא מהמלך דוד
הרב אבישי אלבוים משפחות המתייחסות לדוד המלך, שרשרת הדורות כרך י"ט, 3, 2005, החברה הגנאלוגית הישראלית
היחוס מרש"י
האמינות של המחקר הגנאלוגי של שושלות רבנים
שושלת רש"י הגר"א
הגולם ואני
מה קרה לחבר יוסף
מסעי החיפושים של אלעזר לנדה ואישתו בתיה בריינה :
המחשמל של מחוז הדרום :על צבי אשד
ועוד משפחות קשורות
עץ המשפחה של רבי יוסף זונדל מסלנט
צאצאי רבי יוסף זונדל מסלנט למשפחותיהם
שושלת משפחת וולפנזון :הרשימה הגנאלוגית
38 תגובות על “ממשולם מלוקה במאה השמינית לספירה ועד לאלי אשד במאה ה-21 -51 דורות של שושלת משפחתית”
איך הצלחתם לשמר ככה מורשת משפחתית? אני לא מכיר שום אדם שיכול ללכת כול כך אחורה, האם זה במאה אחוז אותנטי?
הבה נודה על האמת . גם בבית שלי הזיכרון המשפחתי לא מגיע ליותר מארבעה דורות אחורה. אבל כל אותם דורות טרחו לשמר לפחות ארבעה דורות קודמים . כאמור בכל אופן אנחנו שימרנו בצורה ברורה רק עד המאה ה-16 וגם זה אחרי הצלבות של מסמכים מדורות מאוחרים . בכל אופן הודות למחקרים גנאלוגיים אפשר להגיע כעת עד המאה השמינית . ויש לקוות שבעתיד גם מעבר לזה.
אני הלכתי למוזיאון התפוצות כדי לגלות שורשים של משפחתי, אבל לא היה לי שום מסמך שיכול ללכת יותר מ 2 דורות אחורה.
הסיבה לכך היא פשוטה. אצל החרדים לפחות כן שומרים רישומים גנאלוגיים לצרכי שידוך.ככל שהמעמד של אבותיך נחשב יותר כן הסיכוי למצוא שידוך טוב עולה.
אבל נעיר שזה לא עבד אצלי :הד"ר אריה מורגנשטרן היציע לחפש בשבילי שידוך טוב לפני כך וכך שנים .הוא לא הצליח למצוא אפילו מועמדת אחת עד עצם היום הזה.אז ברור שהיחוס הוא לא באמת הדבר החשוב מבחינת מחפשות שידוך.
ציטוט מפורום שורשים משפחתיים לגבי רשימה זאת :
Ayana KimRon כותבת :
שברת שיא גינס של הפורום (?)
ישבתי שתי דקות מול התאריך המיוחס למשולם מלוקה והרגשתי כמו בפנטסיה.
כיף!
ציטוט מ-naf86
בהחלט קישור מעניין .
הרבה משפחות רבנים קשורים זה לזה דרך נישואין.
אני בא ממשפחת ה"תוספות יום טוב" דרך הצאצא שלו "קצות החושן". התוספות יום טוב גם כן קשור למשפחות רבנים אחרות דרך נישואין.
אני נהנה לראות את ההצטלבויות האלו בין המשפחות. לפעמים בדורות שונים המשפחות מחתנות צאצאים ביחד וכך יש דרכים שונות להגיע לאותו בן אדם מפורסם.
ציטוט masorti
סתם הערה בשולי הדברים :
אני מניח שרבי קלונימוס בן משולם בן קלונימוס (הדור העשירי של אבותיך) הוא זה שאליו נתגלה בחלום רבי אמנון ממגנצא ומסר לו את הנוסח של "ונתנה תוקף".
כפי שמספר ה"אור זרוע", בסוף הסיפור על רבי אמנון ממגנצא מוזכר שמו של הרב שחי באותה תקופה וקיבל במראות הלילה את הנוסח המדויק של 'ונתנה תוקף', והוא "רבנא קלונימוס בן רבנא משולם בן רבנא קלונימוס בן רבנא משה בן רבנא קלונימוס".
ציטוט מ pazitnu
שושלת מרשימה ומרגשת .
קראתי בעבר את הפוסטים שלך והיום היה מרגש מאוד לראות את פריצת הדרך. כל מי שחוקר שורשים משפחתיים היה שמח בכזו פריצה מעניינת
ושאלה: התייחסת בביליוגרפיה לספר שאני לא מצליחה למצוא האם באמת ראית / עיינת בספר זה?
יחיאל מיכל שלמה ברמן תפארת בנים אבותם :יחוס משפחת בית אבי ובית אמי בת … ר' אברהם אבלי פאסוואלער ראב"ד בווילנא אשר … מגזע לוריא ומשתרגת … ליתר המשפחות … היילפערן, בכרך, ברוידא, מרגליות, מרגלין, קצנלנבויגען, שפירא, מינץ ועוד, ונלוו לזה תולדות משפחת מינץ … / אספתי ולקטתי … יחיאל מיכל בערמאן ווארשא תרע"ד. דפוס צילום של הוצאה זו 2000 במהדורה החדשה נסף עץ המשפחה של ניל רוזנשטיין המבוסס על ספר זה.
עד כמה שידוע לי יש עותק של הספר הזה רק בספריה הלאומית בירושלים.
ציטוט מ- naf86
לפי ג'ני אנחנו בני דודים
הדור ה-שלושים ושבע
בנו מאיר ואהל כ- 1565-1630אב בית הדין של בריסק ועסקן ציבורי בכיר בליטא שעמד בחילופי אגרות עם רבנים של התקופה"
מאיר ואהל קצנלנבויגן התחתן עם הינדה. הינדה היתה ביתו של פנחס הלוי הורוביץ (שזה הקשר בין המשפחה שלך, למשפחת הורוביץ המפורסמת) ונכדתו של ישראל הלוי הורוביץ.
אחותו של פנחס הלוי הייתה רבקה תאומים שהתחתנה עם הרב אהרון תאומים. הנכדה שלהם התחתנה עם התוספות יום טוב.
כלומר. סבא רבא משותף שלנו הוא ישראל הלוי איש הורוביץ. אתה בא מהמשפחה של הבן שלו – הרב פנחס הלוי הורוביץ. אני בא מהמשפחה של הבת שלו, רבקה.
וסתם הירהור מהי שושלת היוחסין הארוכה ביותר הקיימת ?
מסתבר ששושלת היוחסין של צאצאיו של קונפוציוס החכם הסיני שחי במאה השישית לפני הספירה.
על פי הויקיפדיה :
The tree spans more than 80 generations, and includes more than 2 million members. An international effort involving more than 450 branches around the world was started in 1998 to retrace and revise this family tree. A new edition of the Confucius genealogy was printed in September 2009 by the Confucius Genealogy Compilation Committee, to coincide with the 2560th anniversary of the birth of the Chinese thinker. This latest edition is expected to include some 1.3 million living members who are scattered around the world today.
http://en.wikipedia.org/wiki/Family_tree
הויקיפדיה וגם ספר השיאים של גינס ממשיכים ומציינים עוד משפחה שבעלת שושלת יוחסים ארוכה וזוהי משפחה שאני קשור אליה משפחת לוריא ,שלטענתם שורשיה מגיעים עד דוד המלך.
לא נעים להפריך אבל זה לא נכון.
הטענה הזאת מבוססת כולה על שושלת הדורות שמופיעה בשם בספר שפורסם ב-1769
סדר הדורות
מאת יחיאל מיכל הלפרין ( 1660-1746)
http://www.geni.com/people/Yechiel-Halperin-Seder-Hadorot/6000000003042659025
הספר פורסם בידי נכדו יהודה ליב הלפרין ב-1769.
ושם נמצאת לראשונה הטענה שרש"י הוא צאצא של דוד המלך.
הקוראים מוזהרים בזה שרשימה המופיעה שם היא חשודה כזיוף . אין לדעת מה היו מקורות המידע שעמדו בפני יחיאל מיכל הלפרין במאה ה-18 . אין שום מקור גנאלוגי מתקופתו של רש"י או לפניו או לאחריו שמאשש אותה , וייתכן בהחלט שהמדובר בפרי דמיונו של הלפרין ותו לא .כל היותר אפשר לראות בה כפנטזיה של יהודי מהמאה ה18 המדמיין לעצמו מי יכולים היו להיות אבותיו של רש"י מהמאה ה-12. אנשים שבמציאות הוא לא ידע עליהם דבר.
לשם השלמות נביא כאן את רשימת אבותיו של רש"י,מצד אביו על פי הלפרין ,מה האמת שעומדת מאחוריה אין לדעת :
יהושע
יוחנן
נחמן
רבי יוסי מחבר לולאות השיר
מניומי גאון
רבי יוסי מקונסטנטנא
אברהם
אהרון רופא ידוע
עד כאן רשימת אבותיו של רש"י החשודה כבדויה מהלב.
ואנוכי הצעיר באלפי ישראל צאצא ישיר של אדם הראשון [ויש מלעיזים -שאומרים שסטה מעט מחווה אם כל חי,ופנה ללוסי האפריקנית..]
וניזכרתי בחכם שאמר ואם הראשונים כבני-אדם, אנחנו מה?
מברוק666.
עוד יסתבר שאנחנו קרובים דרך אדם.
בלי כוזרים זה לא נראה רציני…. אפילו לא כוזרי אחד ???
סתאאאם. כל הכבוד על ההתמדה המשפחתית. תחביב מדהים, התחביב שלכם.
במאה השמינית לספירה יצא סוחר יהודי בשם יצחק בשליחות הקיסר הנוצרי קרל הגדול לבגדד לפגוש את השליט המוסלמי הארון אל רשיד .הוא הביא ממנו במתנה פיל עבור קרל הגדול.
והיום יש מי שטוענים שאותו יצחק היה צאצא לשושלת ראשי הגולה בבבל שייחסו את עצמם לדוד המלך.
האומנם?
טענה זאת כנראה אינה נכונה .
אני בכל אופן אוהב ליחס את עצמי ליצחק מתוך הנחה שמן הסתם היו קשרים משפחתיים בינו ובין אבותי ממשפחת קלונימוס שחיה בזמנו באיטליה.
עוד על יצחק ומסעו מאאכן שבפרנקיה לבגדד בירת האימפריה העבאסית ראו :
מסעו של היהודי יצחק והפיל אלעבאס
http://www.yekum.org/2012/03/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%95-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%99%d7%94%d7%95%d7%93%d7%99-%d7%99%d7%a6%d7%97%d7%a7-%d7%91%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%97%d7%95%d7%aa-%d7%a7%d7%a8%d7%9c-%d7%94%d7%92%d7%93%d7%95%d7%9c-%d7%90/
וכאן נשאלת השאלה האם היו קשרים משפחתיים בין בני משפחת קלונימוס ובין משפחת ראשי הגולה בבל?
אנחנו יודעים שהיו קשרים בינם ובין איש ממשפחת ראשי הגולה בשם אהרון בן שמואל שביקר באיטליה במאה התשיעית לספירה.
אולם האם היו גם קשרי נישואים ?
אם היו כאלו כי אז ניתן היה להרחיק את השושלת המשפחתית עד המאה השנייה לספירה או סוף המאה הראשונה לספירה לזמנו של מייסד שושלת ראשי הגולה איש בשם חזקיה ,מאחר שמחזקיה ואילך יש רשימה מלאה למדי וככל הנראה אמינה של משפחת שושלת ראשי הגולה בבל עד למאה העשירית לספירה.
ובכך ניתן יהיה לשבור את השיא האירופי הידוע לי של שושלת היוחסין הארוכה ביותר
שיאה של מלכת בריטניה אליזבת השנייה שיכולה למנות את הדורות של משפחתה עד לשליט האנגלו סקסי הראשון בבריטניה במאה החמישית לספירה (ומצד אחר דרך שושלת מפוקפקת בהרבה היא יכולה ליחס את עצמה בצורה מפוקפקת עד המלך החצי אגדי ארתור אביו אותר פנדרקון וסבו אמברוסיוס שכנראה גם הם חיו בבריטניה במאה החמישית לספירה).
אם יש מישהו מהקוראים שיש בידיו מידע גנאלוגי על קשרים משפחתיים בין משפחת קלונימוס וראשי הגולה בבל ,הוא מוזמן לפרסם זאת כאן או ליצור עימי קשר.
לפני כמה ימים הוקלטה תוכנית עימי בתוכנית הרדיו הוותיקה של רשת אל"ף " בית הורי " ( היא משודרת ברציפות כבר כמעט חמישים שנה !) ,שבה דנתי בתולדות משפחתי מאז המאה השמינית ביתלספירה ועד הלום ובעיקר בדורות האחרונים שבה אלו של סבי ושל הורי. .
התוכנית תשודר ברשת אל"ף בתאריכים
יום שישי 27.4 (יום לאחר יום העצמאות) ב-07:05
שבת 5.5 ב-17:05
אבל בנתיים ובאופן קבוע אפשר לשמוע אותה באינטרנט בערוץ "יקום תרבות " כאן
http://www.youtube.com/watch?v=PgD5vgNSdow&feature=youtu.be
בזמן הקלטת התוכנית ניצלתי את ההזדמנות וראיינתי את מגישת התוכנית הוותיקה רעיה אדמוני על תולדותיה של "בית הורי " ( לשעבר "בית אבי" ו"בית אבא" ") והנה הוא לפניכם :
תולדות "בית הורי"
http://www.yekum.org/2012/04/%d7%aa%d7%95%d7%9c%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%94%d7%95%d7%a8%d7%99
שלום,
אני אחת מהצאצאים של בית מנדלמן. דור 6 מצד סבי, משה מנדלמן , שהוא הנין של רבי מאיר מנדלמן . גלם לנו בבית יש את אילן היוחסין שערך סבך, יוסף וסרמן.
ריגש אותי למצוא את הבלוד שלך
[…] את הגנאלוגיה המדוייקת מהמאה השמינית לספירה ועד אלי אפש… […]
[…] […]
[…] […]
מאחר ויש בידי מידע בדוק על הקשר המשפחתי שלי אל רש"י, אני מנצל בשמחה את מקורות הידע שלך כדי להאריך את השושלת עד המאה השמינית. אשמח ללכת בעקבותיך גם מעבר לכך. אגב, ההתאמה שלנו מגיעה עד השם "קצנלבוגן" שכבר איננו קשור אלי…
פני כמה חודשים יצאתי עם זוגתי דינה לטיול בעיר פרא
במסגרת הטיול התחקיתי בעקבות סיפור הגולם מפראג שבו כידוע אני מתעניין מאוד ופירסמתי עליו מחקרים שונים.
ומעל הכל התחקיתי אחר שורשי משפחתי שמגיעים בין השאר לעיר פראג במאה ה-16. אני צאצא ישיר של הגאון מוילנה שחי במאה ה-18.הוא עצמו היה צאצא של אדם שהיגיע מפראג לוילנה בראשית המאה ה-17 אדם בשם משה רבקש _.( על שם אימו רבקה).
בעיר פראג חיפשתי אחר אבותיו של הגאון מוילנה שחיו שם במאה ה-16 בימי המהר"ל מפראג כסופרי הקהילה וכמקורבים של המהר"ל.
ואיתרתי את עקבותיהם או יותר נכון את מצבותיהם עם כתובות ארוכות עליהם
והודות לשלושה חוקרים בשתי יבשות שונות גיליתי שאבותי בעיר פראג הסופר פתחיה בן יוסף בנו ונכדו ,לא היו רק שמות חסרי פרצוף.הם היו ההיסטוריונים של הקהילה היהודית בעיר פראג וכרוניקה שאותה כתבו במשך עשרות שנים פורסמה בשנים האחרונות בעברית באנגלית ובצ'כית.
והנה הסיפור המלא על התגליות:
מסע לפראג בעקבות פתחיה הסופר
http://www.yekum.org/2017/10/%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%91%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%92-%D7%91%D7%A2%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%94-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A8/
אני חוקר שורשים למעלה מ 30 שנה ויש ל נסיון די רב בחפוש מקורות (ארכיונים,בתי קברות, מרשמי תושבים בארצות שונות, תעודות של בתי כנסת ושל קהילות ועוד ועוד וכל זאת בכמה שפות), אני מודה ומתוודה שבספור כזה עוד לא נתקלתי שמישהוא מנסה לספר לנו על שושלת משפחתית מהמאה השמינית ועד היום בצורה כפי שהיא מסופרת בספר היוחסין של אלי אשד. אני יודע כמה קשה למצוא שורשי משפחה באירופה . עד תחילת המאה ה19 זה די קשה, בכמה מדינות אפשר למצוא נתונים גם במאה ה 18 והמאה ה 17 עם מסמכים מדויקים, אבל לפני זאת זה דבר מאד קשה היות ואין בנמצא מסמכים כל שהן (למעט בודדים). כל הספור של שקד מבוסס על ספרים שבחלקם נמצאים גם בארון הספרים שלי, ובאם קוראים את הספרים האלו לומדים היסטוריה אבל לא לומדים על נתונים משפחתיים כל שהן המבוססים על מסמכים כל שהן. אנחנו לא יודעים עד היום במאת האחוזים מי היו סביו של רש״י, הכל מבוסס על השערות בלבד ומהשערות אי אפשר לעשות אילן יוחסין נאמן. ברוב הספרים שאשד מביא כמקורותיו ,אין הוכחות ממשיות אלא השערות וציטוטים מספרים אחרים שאמינותם מוטלת בספק. איני בא להגיד שהאנשים שמר אשד כותב עליהם לא היו קימים, אלא אני אומר שאי אפשר להוכיח בצורה שאינה ניתנת לויכוח שהם אבות משפחה של מר אשד. מתקופתו של הגר״א יש מספיק תעודות ומסמכים ולכן קל יותר למצוא קישורים למשפחת הגר״א בדיוק די גבוה. אבל אני מטיל ספק בכל מה שקשור לקשורים לרש״י (ומשם כביכול לדוד המלך). כמובן כל יהודי טוב (וגם גוי טוב) רוצה שיהיה במשפחתו אילן גדול שאליו הוא יכול להתיחס ואין פסול בכך ,בתנאי אחד שהקשור יהיה מבוסס על מסמכים,או מצבות וכדומה ולא סתם על סיפורים שנכתבו בספרים שלא מביאים בסוס לדבריהם.
ומלבד זאת, וזאת כבר נכתב למעלה: מי שרוצה יאמין ומי שלא רוצה לא יאמין,רצון אדם כבודו.
אענה בפרטנות :כפי שאורי העיר יש להטיל בספק לכל קישור שהוא לדוד המלך כחשוד מעצם מהותו ( אם כי יש מי שניסו לקשר בין הגאון מוילנה ובין דוד המלך ) ואני תמה איך הוא לא נתקל בהערות הברורות על כך בגוף הטקסט. כנראה לא קרא את הרשימה היטב.
עד למאה ה17 ולפני כן עד לסוף המאה ה-16 עד החבר יוסף יש לנו מסמכים ברורים על אבות משפחת הגאון מוילנה שבאו מפראג ולפני כן ממקומות אחרים ( בודפסט ווינה ).
האם יש לנו עדויות על הדורות הקדומים עוד יותר ? כאן כבר עלינו להסתמך על הגנלוגיה היהודית הקונבנציונאלית שמחברת בין משפחות רבנים שטרחו אכן לשמור על שושלות יוחסים מפוןרטות וציינו אותן בספריהם .
הקשר הגנאלוגי בין הגאון מוילנה ובין משפחת שאול קצנלבוגן הוכח בידי הגנאלוג חיים פרידמן ומכאן ואילך כל השושלות שציינתי ידועות היטב והקשרים בינהם מתועדים היטב בספרים שצויינו למעלה. האם יש הוכחות של מאה אחוז לגבהי האמיתות של הקשריםה גנאלוגיים ? לא אבל ישנה סבירות גבוהה עד כמה שזה נוגע למחקרים הגנאלוגיים..מכיוון שכל המשפחות שצויינו הן המתועדות ביותר מבחינה גנאלוגית של הקהילות היהודיות האשכנזיות.
אני עורך כיום בדיקות גנטיות שלי בכמה חברות גנלוגיות ואני מקווה שהבדיקות האלו יוכלו לשפר את הידע הגנאלוגי שלנו לגבי משפחתי בדורות הקודמיםפ.
שלום רב לך מספר 666, אני קראתי היטב את הטקסט במאמר הנדון ולפיכך הפליא אותי שלמרות שבמאמר מטילים ספק בכל מיני יחוסים (בהסתמכות על ספריו של אברהם גרוסמן ואחרים),הרשה לעצמו אלי אשד לבנות אילן יוחסין ממשולם מלוקה עד למאה הזאת. נכון גנאולוגיה לא נחשבת למדע מדויק והיסטוריונים מסתכלים מגבוה ובחשד על גנאלוגים חובבים,אבל גנאלוג שמחשיב במעט את עצמו ויש לו קצת גאווה מקצועית יזהר מאד מפרסום השערות כל שהן כאילן יוחסין. בספרו של אברהם גרוסמן ,״חכמי אשכנז הראשונים״ בעמוד 46 הוא מצטט את המהרש״ל (רבי שלמה לוריא) שעליו רבים מסתמכים על אילן היוחסין הקושר אותו לרש״י : ״סדר היחס אין לי קבלה מוחלט….אכן אעתיק לך מה שמצאתי הועתק …״ כלומר גם הוא המהרש״ל לא היה בטוח במה שהוא כתב ולמען ההגינות שלו הוא הוסיף את המילים האלו שמתאימות לאדם ברמה שלו.
אני מאד מעריך את חיים פרידמן ולפני שנים גם התכתבתי אתו ואני משוכנע שמה שהוא כתב על צאצאי הגר״א הוא די מדויק ונכון. הבעיה היא שאלי שקד מתבסס על הגנאלוגיה הספרותית הקונבנציאלית היהודית בקישוריו למשולם מלוקה וכאן אני משוכנע שהוא אלי עשה צעד אחד יותר מידי. בגנאולוגיה צריך לשים גבול בין מה שידוע לנו מתעודות וכיוצא בזה כמו תעודות מרשם תושבים,כתובות,תנאים, מסמכים נוטריונים למינהם,מצבות ,מכתבים (ולפעמים גם סיפורים מילוליים של קרובי משפחה,בתנאי שאפשר להצליב את זה עם נתונים אחרים) ובין מה שאנחנו קוראים בספרים היסטוריים שאומנם עוזרים לנו בקבלת ידע על תקופה מסוימת אבל בודאי לא מתימרים להיות אילנות יוחסין. באם עושים את ההבדל הזה אז אפשר לכתוב אילן יוחסין במקרה הזה עד סבי הגר״א וצאצאיהם היות וכאן יש לנו חומר מאד אמין. על מה שהיה לפני זה ,פשוט לכתוב ספור ובזה לכתוב את ההשערות שאלי שקד חושב שהן מתאימות לו (כמו שכתב אברהם גרוסמן בספריו המצוינים לדעתי) ואז האמינות של שקד שבודאי השקיע הרבה עמל בעבודתו תהיה אמינה יותר
שלום וכל טוב
אורי
כאמור אתה שוגה שוב ושוב מה שמראה שאינך קורא היטב . שמו של המחבר אינו אלי שקד.שמו הוא אלי אשד.הוא אינו טוען כלל שהוא צאצא ישיר של דוד המלך .זאת הנחה מוזרה שלך שמנוגדת לחלוטין למה שכתוב למעלה כאילו לא קראת כלל את הכתוב.
לעצם העניין טענותיך מנוגדות לאלו של רבים מהספרים שאתה טוען שקראת אותם .האם קראת את כל הספרים בביבליוגרפיה? כי רבים מהחוקרים האלו כן מקבלים את הטענות הללו .הם מקבלים אותם לא בגלל שיש להם ודאות מוחלטת ,לצערנו אין כזאת אלא כי יש להן סבירות גבוהה בהתבסס על הצלבות שונות .
ראשית אבקש סליחה מאלי אשד על שטעיתי וכתבתי אלי שקד, כנראה שבגילי (אני עברתי כבר לפני שנים את השמונים) טועים באיות שמות לפעמים, אתך אלי הסליחה בבקשה.
ולעניין ,אני לא ציינתי במכתבי האחרון באף מקום את השם ״דוד המלך״. תתפלא לשמוע שקראתי ספרים רבים המצוינים בביליוגרפיה של אלי,איני מתימר שאני זוכר הכל ממה שקראתי,אבל דבר אחד אני יודע בודאות, כמספר המחברים המקבלים את הנתונים כסבירים כן מספר המחברים שמתנגדים לסביריות של האחרים ולהיפף. אין אחידות בין ההיסטוריונים וכנראה גם לא יהיו בעתיד. אני מאד שמרן באשר לנתונים משפחתיים (גנאולוגיה) ודי קשוח כלפי עצמי לנתונים שאני לא בטוח שהם נכונים (או עד שיוכח ההיפף מזה). נתקלתי הרבה פעמים בתעודות שכתובות בכתב יד עברי או לועזי מהמאות ה 17 ו ה 18 ובהן התאריכים נתונים לויכוח בגלל כתב יד קשה לפענוח, הייתי יכול לבחור לי תאריך שמתאים לגנאולוגיה של משפחתי,אבל נזהרתי מלעשות זאת בגלל שטעות קטנה בקריאת תאריך נשואין או פטירה או כדומה לזה יכול להפוך לך את כל אילן היוחסין ולהסית אותך מהדרך הנכונה. אני אישית בדקתי לבקשת אנשים אילנות יחוסין שמגיעים כביכול לרש״י (אלי אשד הוא לא הראשון שעוסק בזה) ומפליא שתמיד נתקלתי בחורים של שנים חסרות, אחת הטענות הנשמעות תמיד מהאנשים שאני שואל אותם לפשר החסר היא״ : השנים החסרות הם בדיוק בגלל שבשנה מסוימת היתה שריפה גדולה בארכיון העירוני, או בבית הכנסת ,או היתה בדיוק מלחמה ובית העיריה נשדד ונהרס ועוד סיפורים בדומה לזה והמסמכים נשרפו או נעלמו. זה סיפור שחוזר מפעם לפעם כנימוק לחוסר נתונים גנאלוגים. באותו רגע שיש חוסר נתונים אז מתחילים לחפש בספרים כל שהם ומוסיפים את הפרטים החסרים לאילן היוחסין ולשיטה הזאת אני אישית מתנגד לחלוטין, זו לא גנאלוגיה כפי שאני מבין מה צריכה להיות גנאולוגיה ואתך אלי אשד הסליחה שאני לא מקבל את כל מה שכתבת על מקורות משפחתך לפני המאה ה 16.
אבל אני שוב חוזר , אני כן מעריך את המאמץ שהקדשת בחפוש החומר לאילן היוחסין המשפחתי שלך.
כל טוב ושלום
אורי
[…] משפחתי ( ראו את השושלת השלמה מהמאה השמינית לספירה ועד היום כאן ) חיו בליטא במשך 200 שנה ( הם היגיעו לשם מפראג בראשית […]
[…] משפחתי ( ראו את השושלת השלמה מהמאה השמינית לספירה ועד היום כאן ) חיו בליטא במשך כ-200 שנה . הם היגיעו לשם מפראג בראשית […]
[…] להראות את השושלת שלהם עד המאה השמינית לספירה וראו " ממשולם מלוקה במאה השמינית ועד לאלי אשד במאה ה-21לספירה-51… […]
[…] שם אשתו: Flore De Lis Flouredelys […]
[…] ממשולם מלוקה במאה השמינית לספירה ועד לאלי אשד במאה ה-21 […]
[…] מספיק בהחלט. ( תוכלו למצוא את השושלת המפורטת הזאת כאן :"ממשולם מלוקה במאה השמינית ועד לאלי אשד במאה ה-21 לספי… אבל נמצאו גם אנשים שטענו שמוצא המשפחה הוא מעבר לכך […]
[…] […]
[…] ממשולם מלוקה במאה השמינית לספירה ועד לאלי אשד במאה ה-21… […]
[…] אפילו לגבי המשפחה שלי שיש לה שורשים שמגיעים עד למשפחת קלונימוס במאה השמינית לאחר הספירה באיטליה נשמעו טענות שאנחנו צאצאים של בית דוד. […]
[…] תוכלו לקרוא את הגנאלוגיה המלאה כאן . […]